Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вопросы 46-50.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
361.47 Кб
Скачать

Висновки

  1. У найіпиргпому розумінні буття є найбільш загальним понят­ тям про все те, що Існує, тобто про все, що є. Воно охоплює усе існу­ юче в нескінченному багатстві його конкретних проявів, і є онтоло­ гічним поняттям. Буття в цьому розумінні має свою реальну струк­ туру. У найширшому прояві воно підрозділяється на об'єктивну реальність, що відображається категорією «матерія», і суб'єктивну ре­ альність, — що відображається категорією «свідомість».

  2. В історії філософії і природознавства розвивалось два аспек­ ти, дві точки зору на розуміння матерії: філософський і природ­ ничо; іауко вий. Природничонауковий аспект включає знання про фізичну, структурну будову матерії. Філософський аспект — це по­ гляд па матерію як сутність — субстанцію, яка лежить в основі внут­ рішньої єдності усієї різноманітності явищ і предметів.

  3. В основі сучасного розуміння руху лежать три основних по­ ложення. Згідно з першим з них, рух є невід'ємна, необхідна і сут­ тєва властивість, спосіб існування матерії. Згідно з другим положен­ ням, рух визначається, як будь-яка зміна, «зміна взагалі*. У третьо­ му положенні підкреслюється, що рух являє собою суперечність, а її джерелом, внутрішнім імпульсом є взаємодія протилежностей.

  4. Простір і час — це філософські категорії, які відображають ос­ новні форми існування матерії. Просторово-часові характеристи­ ки має будь-яке явище буїтя світу. Якщо простір є найзагальніпюю формою сталості, збереження змісту об'єктивної реальності, то час — це форма його розвитку, внутрішня міра його існування та самозни­ щення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]