Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори для інф.систем.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
42.65 Кб
Скачать

Вдосконалення формування комплексної інформаційної системи.

Розвиваючись готельний комплекс стикається з такими проблемами:

1.старі методи управління дають певні збої;

2.контроль вимагає більшої кількості персоналу, додаткових витрат і ускладнення управління;

3.кількість фінансових операцій і прийняття рішень займають все більше часу, що можуть призвести до негативних результатів.

При впровадженні інформаційних систем в готельний комплекс, треба вирішити технічні, адміністративні та організаційні завдання. Система повинна підтримувати таку схему взаємодії між модулями та автоматизованими робочими місцями, яка б відповідала вимогам і технічним можливостям користувача.

Найважливішими параметрами інформаційної системи є надійність, масштабність, безпека та інші параметри і тому при створенні таких систем використовується архітектура клієнт-сервер. Наявність мережі дозволяє співробітникам готельного комплексу витрачати менше часу на рутинні операції економлячи його для продуктивності праці.

Застосування мережевих додатків таких як електронні таблиці та системи управління базами даних, дозволяє співробітникам працювати спільно не покидаючи свого робочого місця.

Також використання мережі дозволяє співробітникам готельних комплексів спільно використовувати перефирійне устаткування, а це дозволяє знизити їх вартість. Що припадає на одного користувача і забезпечує доступ до ниї великої кількості співробітників. Значне значення адміністративних витрат є їх зниження при об’єднанні всіх комп’ютерів в готельному комплексі в єдину мережу. А простота управління мережею означає підвищення праці працівника різних підрозділів готельного комплексу, де управління часто поєднується з виконанням інших обов'язків. Для керівника готельного комплексу важливими особливостями використання інформаційних систем є модулі управлінського обліку і фінансуваного контролінгу.

За наявності інформаційної системи керівник готельного комплексу одержує актуальну і достовірну інформацію про всі види діяльності готельного комплексу.

Переваги впровадження в діяльності готелю систем автоматизації управлінської діяльності.

Впровадження сучасних інформаційних систем і технологій у готельний комплекс в систему управління вимагає значних капіталовкладень. Оцінка економічної доцільності інвестицій має на меті придбання нових технологій. Що дає можливість скорочення витрат на робочу силу, а токож підвищення якості і розширення ассортименту послуг та підвищення гнучкості процессу обслуговування.

Розглянемо переваги впровадження в роботу готель автоматизованіі інформаційні систем из управління:

-маркетенгові переваги – зниження тривалості операційного циклу, дозволяє готелю скоротити термін надання послуг і забезпечує можливість швидко реагувати на зміни попиту при цьому збільшується кількість послуг готелю і поліпшується їх якість, але весь цей процесс складно точно оцінити або прогнозувати, оскільки він залежить від дій конкурентів, які практично непередбачувані і тому їх не слід ігнорувати, оскільки за своєю природою вони є стратегічними і надзвичайно важливими для довгострокового успіху будь-якого готельного комплексу.

Інформаційна система готелю дозволяє виключити із свого ассортименту послуги, що реалізуються погано і змінити їх новими, а також отримати ефект за рахунок більш точного визнання того, які категорії гостей отримують конкретні послуги, у який час і як змінюються їхні смаки.

-скорочення витрат на робочу силу і витрати на оплату праці

-економічний ефект від надання послуг через інтернет, а це перш за все здешевлення засобів зв'язку. Реальна можливість налагодити співпрацю всіх учасників ринку готельних послуг, як єдиного офісу. Робота з глобальними системами бронювання через інтернет дозволяє готелю надавати всім учасникам ринку оперативну інформацію про ціни і кількість місць у будь-який момент часу, а також можливості відстежувати за проходженням замовлення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]