Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденний звіт(малярні роботи).docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
29.78 Кб
Скачать

4.Малярні роботи

При малярських роботах використовуютьсярізні за складом фарби: клейові, вапняні, масляні, емалеві та інші.  Всі фарби містять різні сполучні, пігментні і допоміжні речовини. Співвідношення частин у фарбах не випадково, тому додавання якоїсь речовини навмання, наприклад розчинника, замість поліпшення якості офарблює поверхні може призвести до його зниження. Зазвичай фарба на продаж в готовому вигляді. Якщо потрібно її розбавити, додавати потрібно лише найнеобхідніше кількість розчинника, інакше фарба буде Краплі, особливо з вертикальних поверхонь.  Якщо фарба в банку покрилася плівкою, ні в жодному випадку не можна її розмішувати, а треба обережно обрізати ножем якомога ближче до корпусу банки і вийняти її. Якщо повністю плівку видалити не вдасться, фарбу бажано процідити. Для цієї мети звичайно використовують капронову панчіх, яким накривають отвір порожній чистої банки.

4.1 Матеріали для малярних та шпалерних робіт

Цикл малярних робіт включає в себе попередню підготовку поверхонь, зачистку та грунтування, обробку стін штукатуркою або гіпсокартоном, фарбування або обклеювання шпалер. Штукатурні роботи можуть бути механізовані — суха штукатурна суміш подається в бункер штукатурного агрегату і змішується там з водою до потрібної консистенції, по рукаву подається до потрібного місця і розбризкується по поверхні. Потім розчин вирівнюється широкими шпателями і після витримування і підрізання затирається до ідеально гладкого стану. Після висихання в подальшій шпаклівці поверхня не потребує, вона повністю готова до обклеювання шпалерами або декоративного забарвлення. Грунтування і шпаклювання поверхні є дуже важливим етапом, тому що не тільки вирівнює поверхню, але і прибирає дрібні тріщини і відколи в стіні. Шпаклівка наноситься подвійним шаром і по висиханні кожного з них проходить обробку наждачним папером. В ході обклеювання шпалери треба підганяти по малюнку, в залежності від матеріалу шпалери клеяться встик або внахлест. Для забезпечення рівномірного просихання потрібно забезпечити повну відсутність протягу, це запобіжить і відклеювання шпалер.

4.2 Основі положення щодо вибору опоряджувальних матеріалів для іннтер’єру та екстер’єру

У класичній архітектурі переважають геометрично правильні, гармонійні форми, характерне повторення однакових елементів (наприклад, чергування колон і віконних отворів на фасадах). Слід знати, що присутність чіткості ліній, симетрії і стрункості завжди символізує красу і витонченість. По правилах класичного облаштування вважається, що строкаті предмети найвигідніше виглядають на однобарвному фоні, а однобарвні - на строкатому. Доповнюють убрання приміщення скульптури з бронзи, мармуровий різьблений камін, живописні полотна на стінах, світильники з кришталя, скла або натурального прозорого каменя, художній фарфор.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]