Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПІЗ з укр.мови.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
190.46 Кб
Скачать

Комюніке

Конференції міністрів вищої

освіти Європи

Створення кредитної системи

Міністри відзначили важливу роль Європейської кредитної трансферної системи(ЕСТS) у підвищенні мобільності студентства та в розвитку міжнародних навчальних програм. Вони вважають, що ЕСТS стає все більш вагомою для національних навчальних систем. Вони очікують на її подальший розвиток від просто кредитної до трансфернонагромаджувальної системи, яку можна використовувати у межах Європейського простору вищої освіти.

Берлін, 19 вересня 2003 року

Нота - документ дипломатичного листування, яким оформляються різні питання стосунків між державами: заява протесту, повідомлення про який-небудь факт і так далі. Викладений і сформульований в ноті факт виражає офіційну точку зору уряду.

Особиста нота - документ дипломатичного листування, що має форму листа.

Особиста нота містить такі реквізити:

1. Текст.

2. Місце і дата відправки.

3. Адреса, що складається з:

- ініціалів та прізвища;

- повної офіційної посади особи, якій нота призначена.

Вербальна нота - в міжнародній практиці - документ дипломатичного листування, в якому викладаються поточні питання різного характеру. При написанні вербальної ноти керуються традицією і існуючою практикою.

Вербальна нота:

- складається від імені посольства або міністерства закордонних справ;

- починається і закінчується формулами пошани;

- складається в третій особі;

- друкується на нотному бланку;

- має номер, дату відправки і відтиски мастичного друку МЗС або посольства;

- вручається особисто або посилається з кур'єром;

- не підписується, але, зазвичай, візується ініціалами особи, що склала ноту.

Вербальна нота містить такі реквізити:

1. Витікаючий номер.

2. Текст.

3. Місце і дата її відправки.

4. Адреса.

Нота

Україна, Міністерство

закордонних справ

Управління Державного Протоколу Міністерства закордонних справ України засвідчує свою повагу Посольствам Держав - членів Європейського Союзу в Україні і має честь запросити Глав Дипломатичних Місій взяти участь у зустрічі Прем´єр-міністра України з Послами Держав - членів Європейського Союзу, Канади, Сполучених Штатів Америки і Японії, яка відбудеться 15 травня цього року о 15.30 в будинку Кабінету Міністрів України (вул, Грушєвського, 12, вхід центральний, 7-й поверх, Мала зала).

Київ, 12 травня 2011 року

Частина іv

  1. Акц́из (фр. accise, від лат. accidere — урізати) — один із різновидів здійснюваних державою податків (зборів), не пов’язаних з одержанням прибутку підприємцем (товаровиробником, торговцем).

  2. Кредитор (лат. creditor) — громадянин або юридична особа, яка має підтверджені належними документами майнові вимоги до боржника.

  3. Кредит (лат. Kredīts) — кошти й матеріальні цінності, що надаються резидентами або нерезидентами у користування юридичним або фізичним особам на визначений строк та під відсоток.

  4. Актив (лат. Aktivi) — частина бухгалтерського балансу, що відображає на певну дату всі наявні на даному підприємстві матеріальні цінності, кошти, борги різних осіб та установ у грошовому виразі.

  5. Дивіденди (лат. dividendum —те, що підлягає поділу) — частина прибутку, яка виплачується емітентом корпоративних прав на користь власників корпоративних прав.

  6. Інтегрáція (від лат. integrum - ціле, integratio - відновлення) — 1)поєднання, взаємопроникнення. Це процес об'єднання будь-яких елементів (частин) в одне ціле. Процес взаємозближення і утворення взаємозв'язків; 2)згуртування, об'єднання політичних, економічних, державних і громадських структур в рамках регіону, країни, світу.

  7. Капітал (нім. kapital, лат. capitalis) — за визначенням класичної економічної теорії один із факторів виробництва, усе те, що використовується для виробництва, але безпосередньо не споживається в ньому (за винятком повільної амортизації).

  8. Експорт (англ. export, лат. exportare) — вивіз із митної території країни за кордон товарів і послуг без зобов'язання їхнього зворотного повернення.

  9. Імпорт (англ. import, лат. importare) — ввезення товарів, послуг (іноді може вживатися щодо капіталу, знань, технологій); товари і послуги, що одна країна продає іншій для внутрішнього використання, обробки чи перепродажу.

  10. Трансфе́рт (фр. transfert, от лат. transfero — переношу, переміщаю) — цінності, що передаються на безповоротній основі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]