Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2012 Metodichka_z_praktiki.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
206.34 Кб
Скачать

4.2. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, додатків, рисунків, таблиць подають арабськими цифрами без знака №.

Усі ілюстрації (графіки, схеми) називають рисунками, нумерують послідовно в межах розділу арабськими цифрами, за винятком ілюстрацій у додатках. Номер рисунка складається із номера розділу та порядкового номера рисунка, розділених крапкою, наприклад, рис. 2.3. (третій рисунок другого розділу). Такими ж є вимоги й до оформлення нумерації таблиць, наприклад, Таблиця 3.2. (друга таблиця третього розділу).

Формули, на які є посилання, слід нумерувати в межах розділу арабськими цифрами. Номер формули має складатися з номера розділу і порядкового номера формули, розділених крапкою, наприклад, 2.3. (третя формула другого розділу). Номер формули проставляють у круглих дужках із правового боку рядка написання формули.

4.3. Ілюстрації

Ілюстрації виконують за допомогою комп'ютера. Назву ілюстрації розміщують під нею після її номера. Ілюстрації позначають словом "Рис", наприклад: Рис. 1.4. Назва рисунку.

Ілюстрації (схеми, графіки, рисунки тощо) слід подавати безпосередньо після тексту, де їх згадано вперше, або на наступній сторінці.

4.4. Таблиці

Цифровий матеріал роботи подають у вигляді таблиці, кожна з яких повинна мати змістовний заголовок, розміщений під словом "Таблиця". Графи в таблиці нумерують тільки тоді, коли на них у тексті є посилання або коли таблицю слід перенести (продовжити) на наступну сторінку. У такому випадку на наступній сторінці у правому верхньому кутку пишуть слова "Продовження табл." і зазначають її номер. Слово "Таблиця" з великої літери розташовують у правій крайній позиції над її назвою.

Таблицю (або ілюстрацію) після першого посилання на неї у тексті розташовують таким чином, щоб її можна було розглядати без повороту сторінки, або так, щоб для цього було досить повернути сторінку за годинниковою стрілкою.

У графах таблиць слід зазначити одиницю виміру. Якщо для всіх показників таблиці всі одиниці виміру є однаковими, то їх наводять у її назві. Одиниці виміру слід наводити відповідно до стандартів. Чисельні величини у таблиці повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Назви колонок таблиць слід починати з великої літери.

4. 5. Формули

Формули, що використовуються у роботі, пишуть із абзацного відступу.

Пояснення значень символів і коефіцієнтів слід подавати безпосередньо під формулою у тій послідовності, в якій вони стоять у формулі. Значення кожного символу (коефіцієнта) подають з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова "де" без двокрапки. Рівняння і формули слід виділяти вільними рядками.

4.6. Посилання

Якщо в тексті звіту наведено цитати, статистичні дані, запозичений матеріал тощо, слід робити посилання на першоджерела інформації. Посилання на літературні джерела належить зазначити після відповідного абзацу тексту у квадратних дужках, наприклад, [12; 58] чи [12, с. 58 ], що означає: 12 - порядковий номер джерела, позначеного у списку використаних джерел, 58 - сторінка цього джерела.

Посилання на ілюстрації, формули, таблиці звіту, додатки роблять за їх порядковими номерами, наприклад, рис. 2.2, формула (3.3), табл., 3.1, додаток А.

У повторних посиланнях на ілюстрації та таблиці пишуть скорочене слово "дивися", наприклад, див. табл. 1.1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]