Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
записка проектир..doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
2.76 Mб
Скачать

3.3.1. Опис товарного знаку

а) тип знака

Даний знак є комбінованим, де превалює словесна частина, що включає в себе шрифтової блок і графічну частину. Даний знак заснований на найменуванні фірми й малюнка, що пояснює його. Малюнок у комбінованому знаку підкреслює зміст змісту. Такий знак несе інтонацію набагато виразніше, ніж словесний або образотворчий знак.

Фірмовий знак повністю ассиметричен.

б) образотворча частина

Образотворча частина містить у собі мазок кисті, зверху - униз, що зображує енергетику й експресію, властивим молодим художникам, які представляють цільову аудиторії даного об'єкта проектування. Також у знаку властиві інші графічні елементи - розділова лінія, що відокремлює логотип від допоміжного напису й тим самим, робить знак стійкіше й п'ять рівноправних квадратів, ціль яких лише втримувати композицію знака.

Образотворча частина добре доповнює і є допоміжним елементом для поняття змісту фірмового знака.

в) буквена частина

Буквена частина є головною в знаку. Складається із двох елементів - IMAGE й IN. Елемент «IMAGE» виконаний рукописним, авторським накресленням, що є постійною, незмінною частиною знака в цілому. Приставка «IN» представлена рубаним гротескним шрифтом, що добре тримає композицію знака.

Крім головних буквених елементів у фірмовому знаку присутній додатковий напис «GALLERY», що виконаний дрібним рубаним шрифтом, що б загострювати увагу й не відволікати від основної частини. Перебуває під розділовою лінією.

г) кольоро-фактурне рішення

Фірмовий знак для художньої галереї вирішений у два кольори - чорний й оранжево-жовтий. Дія цих кольорів викликає в людини деяке порушення. Менш сильне, чим від червоного, і тому більше приємне. Створює відчуття благополуччя й веселощі. Дані кольорице активна інтенсифікація саморозкриття й установлення контактів з навколишніми. Потяг до стихійних дій. Тяжіння до неусвідомлюваних хтивих-радісних вражень.

Шрифтова частина - чорно-біла, говорить про таку галузь мистецтва як графіка, а графічна частина - представляє культуру живопису. Таким чином, фірмовий знак несе в собі сполучення двох великих культур прикладного мистецтва.

3.3.2. Опис елементів системи візуальної ідентифікації

- забезпечення системності,

При розробці елементів системи візуальної комунікації необхідно враховувати таку вимогу як системність. Потрібно пам'ятати про те, що сам знак ніколи не сприймається як єдине ціле. Знак працює тільки в певнім середовищі, перебуваючи в системі візуальної комунікації. Із цього треба, що всі елементи системи повинні бути єдині, і не вступати в дисонанс один з одним.

Системність забезпечується завдяки єдності стилістичних, композиційного рішень на всіх носіях. Саме системність системи візуальних комунікацій допомагає просуванню товару на ринку, підвищує ефективність рекламної компанії

Завдяки системності в дизайні елементи системи візуальної комунікації умовно складаються в один потужний блок, що обумовлює відмінності від аналогічних фірм.

- короткий опис кожного із представлених носіїв.

Разом з фірмовим знаком була розроблена система візуальних комунікацій, що включає в себе 8 елементів:

- обкладинка каталогу;

- буклет;

- конверт;

- сувенірна продукція (ручка, запальничка);

- зовнішня реклама (вивіска, 2 сітілайта);

Елементи системи візуальних комунікацій розроблялися за принципом «менше засобів - більше виразності».

Обкладинка каталогу складається на третину із зображення, знизу праворуч на білому тлі розміщається фірмовий знак. Відсутнє накопичення деталей, все ясно й чітко. На місці зображення буде розміщатися актуальний твір мистецтва якого-небудь авторитетного молодого автора.

Буклет художньої галереї спроектований по тимі ж принципам. Зверху чітко сприймається фірмовий знак галереї, ледве знизу зображення, реклама якої-небудь виставки або аукціону. Аж унизу розміщаються другорядна інформація й реквізити.

У конверті на місці інформації об відправника, розміщається фірмовий знак з реквізитами.

Сувенірна продукція представлена двома елементами - фірмова ручка й запальничка, на поверхні яких зображений знак галереї.

Згодом, коли галерея стане загальновідомої, їсти використати образотворчу частину фірмового знака зміст для ідентифікації, а саме енергійний оранжево-жовтий мазок кисті, як показано на першому сітілайті. Другий призначений для реклами якої-небудь виставки або аукціону.

Фасад галереї вступає в єдність і гармоніює з фірмовим знаком.