Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
записка проектир..doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
2.76 Mб
Скачать

3. Проектне рішення товарного знаку і елементів системи візуальної ідентифікації

    1. Концепція (аргументація) проектного рішення.

Концепція (від лат. conceptio - розуміння, система) - це система поглядів, що відбиває певне розуміння сутності якого-небудь предмета або явища й відношення до нього; це сукупність принципів, що визначають напрямок розвитку й способи рішення поставлених завдань у рамках того або іншого виду діяльності (концепція керування персоналом на підприємстві, концепція бренду).

Створення дизайну-концепції - самостійний розділ проектної роботи, що не має аналогів в інших видах проектного мистецтва. Через проблематизацію проектної ситуації (опис протиріч проектного завдання), а потім тематизацію (відбір «тим» - можливих варіантів її рішення), складається цілісна модель майбутнього об'єкта, реалізована в актах властиво проектної роботи - формоутворення. А формоутворення на концептуальній основі виводить художнє проектування на рівень стилетворення в рамках даної культури, виробляючи підходи до свідомого використання ознак стилю.

Дизайн-концепція - цілісна ідеальна модель майбутнього об'єкта, що описує його основні характеристики.

У концепцію знака закладена ідея зображення самої назви галереї «IMAGE IN». Усім відома фігура Джона Ленона. Він був не просто талановитим і дуже популярним музикантом. Він став свого роду іконою для сучасників, виразником надій і сподівань мільйонів молодих людей в усім світі. "Бітлз" стали невід'ємною частиною життя цілого покоління молодих людей. Класична пісня Джона Ленона «Imagine» була названа «кращою композицією всіх часів і народів». Назва цієї пісні й узялося за основу до неймінгу галереї, лише злегка переформатоване (“Image in” - “Образ в”). Відомо, що цільову аудиторію становлять молоді, енергійні, неформальні люди. Тому техніка виконання самого логотипа - легка, у стилі «hand-made». Передбачається, що знак буде відображати дві основні галузі прикладного мистецтва, а саме - живопис і графіка.

    1. Пошук образного (формального) рішення

Образним рішенням для знака послужило ототожнення діяльності компанії з образом великого музиканта. Більше глибокий зміст цієї асоціації лежить у статусі Джона Ленона і його впливу на молодих людей. Це знаходить висвітлення й у динаміку знака, що втілює розвиток і ріст компанії.

Яскравим і що запам'ятовується роблять логотип  рукописний шрифт, що відповідає пластичним напрямним знака й прекрасно доповнює композиційний ряд, і колірне рішення, що підкреслює енергетику й міць компанії.

Також даний образ відповідає особливостям сприйняття цільової аудиторії тому що це люди легкі, вільні й енергійні.

Графіка знака повністю визначає його цільову аудиторію.

3.3. Опис проектної пропозиції

Головне завдання даної роботи полягає в розробці фірмового знака та системи візуальної комунікації для художньої галереї й елементи візуальної ідентифікації.

Створити візуальний образ, розрахований на певну цільову аудиторію. Створити образ, що відповідав би особливостям сприйняття й перевагам даної цільової аудиторії, дотримувався б сучасним тенденціям у дизайні.