Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Inf.CENTR.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
104.45 Кб
Скачать

Кам'янець-Подільський міський

Центр соціальної служби для молоді

Соціальна програма “Молодіжний інформаційний центр ”

Орієнтовна кількість спеціалістів,

залучених до реалізації програми:

спеціалістів –????????????????.

волонтерів –20.

Орієнтовна кількість осіб,

на яких розрахована програма:

30 000 осіб.

м. Кам'янець-Подільський

2003

1. Назва проекту: “Молодіжний інформаційний центр”

2. Характеристика проблеми, на розв’язання якої спрямовано проект: актуальність, прояви, наслідки, гіпотеза з приводу того, яким чином проблема може бути подолана. Очікувані результати.

Місто Кам’янець-Подільський – культурний центр Хмельницької області, з населенням близько 100 тис. чоловік. Маючи великий потенціал для розвитку, місто страждає від, так би мовити, інформаційної ізольованості: недостатності доступу до якісної інформації, а також до найсучасніших досягнень науки, культури тощо. Так, за даними опитування, проведеного у березні 2003 року, 41,5% опитаних не мають доступу до комп’ютерних технологій, а 63,6% – не мають змоги користуватися Інтернетом. Така ізольованість призводить до певного застою в інтелектуальному, культурному, економічному житті міста. А це, в свою чергу, негативно позначається на молоді, яка, через нестачу необхідних умов, не має можливостей для самореалізації.

Крім того, ізольованість та закритість негативно впливають на економічний стан у місті. Потенційні інвестори не мають змоги отримати необхідну їм інформацію. І це призводить до того, що такі перспективні для Кам’янця-Подільського галузі підприємництва, як туризм, готельний бізнес, приладобудування, переробна галузь розвиваються дуже повільно. Так, за 2000 рік, у порівнянні з 1999-м, 16 підприємств міста (47% від загальної кількості) знизили обсяги виробництва продукції. Чисельність безробітних у місті на 1 січня 2001 року становила 4605 чол., 64,9% яких – жінки, а 23,6% – молодь віком до 28 років.1 За січень – серпень 2001 р. серед підприємств міста введену у дію основних фондів за фактичною вартістю на 7,2 млн. грн. Обсяги інвестицій в основний капітал у місті становили 11,3 млн. грн. Порівняно з 1999-м роком обсяги інвестицій в основний капітал зменшились на 9,3%. На початку жовтня 2001 р. у державній службі зайнятості міста на обліку перебувало 4087 чол., з них 64,7% – жінки і 23,6% – молодь віком до 28 років.2 Зрозуміло, що такий стан речей не можна вважати задовільним.

3. Мета проекту.

Розвиток волонтерства, як засобу здійснення систематичної допомоги у сфері соціальної політики, а також засобу самовиховання, самореалізації та самоствердження молоді місті

4. Завдання:

- ознайомлення працівників ЦССМ з теоретичними аспектами організації волонтерської діяльності;

- розробка механізмів організації волонтерської служби та пошук власних пріоритетів;

- залучення добровільних помічників до соціальної діяльності та формування волонтерських угрупувань;

- навчання волонтерів соціальній роботі;

- створення волонтерської служби соціальної допомоги на базі ЦССМ;

- складання плану та реалізація заходів за програмою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]