Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
For_Students_VyrPr_2.rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
217.99 Кб
Скачать
  1. Зміст практики

    1. Індивідуальні заняття

Індивідуальні завдання для практикантів мають конкретне формулювання відповідно до специфіки бази практики і її зацікавленості в проведенні досліджень та виконання робіт певного напряму.

Загалом індивідуальне завдання може мати характер наукового дослідження і містить такі пункти (або частину з них):

1) формулювання проблеми мовою конкретної предметної галузі та її загальний аналіз;

2) розроблення математичної моделі (формулювання проблеми як математичної задачі);

3) аналіз коректності математичної моделі (існування та єдність розв’язку, неперервна залежність від початкових даних тощо);

4) розробка алгоритму розв’язування задачі;

5) розробка та тестування програми розв’язування задачі;

6) аналіз результатів та перевірка адекватності математичної моделі;

7) формулювання висновків та рекомендацій, пошук на базі моделі оптимальних рішень.

Орієнтовна тематика індивідуальних завдань представлена в додатку Г. Виконанню індивідуальних завдань необхідно приділяти велику увагу, для розвитку самостійності у студентів при вирішенні технічних питань та розширенні їх кругозору як фахівців. Індивідуальне завдання видається студенту керівником від кафедри або керівником від підприємства. Тематика індивідуальних завдань повинна відповідати кваліфікаційній характеристиці бакалавра з комп’ютерних систем та мереж. Тема індивідуального завдання вибирається студентом-практикантом у відповідності із сферою власних інтересів, специфікою дослідно-конструкторської або науково-дослідної роботи керівника практики від кафедри та від специфіки роботи підприємства – бази практики.

3.2 Навчальні посібники

На підприємствах, де студенти проходять практику, зібрана важлива технічна документація у вигляді звітів, технологічних карт, відомчих норм, стандартів, патентів і т.д. Ця документація необхідна студентам для складання звітів з практики, а також при роботі над курсовими та дипломними проектами. У більшості випадків інформація такого роду відсутня в бібліотеці університету і після закінчення практики доступ до неї стане неможливим.

Керівники практики від підприємства та університету надають студентам допомогу в одержанні необхідних матеріалів.

3.3 Методичні рекомендації

Загальне учбово-методичне керівництво виробничою практикою здійснює кафедра інформатики через свого представника – керівника практики від кафедри. Безпосереднє керівництво роботою студентів здійснює керівник практики від підрозділу університету.

В період практики студенти повністю підлягають правилам внутрішнього розпорядку університету, включно з табельним обліком, а також несуть за результати виконуваної роботи таку ж відповідальність, як і штатні працівники.

Студент зобов’язаний щоденно заповнювати щоденник. В щоденник заносяться нотатки про виробничу та суспільну роботу студента, про лекції, екскурсії та ін.

Щоденник повинен постійно знаходитися на робочому місці студента та пред’являтися на прохання перевіряючого. Кожну неділю щоденник перевіряється керівником практики, про що у щоденнику робиться відмітка. Після закінчення практики в щоденник записується коротка характеристика роботи студента і рекомендована оцінка практики. Характеристика підписується керівником практики від підрозділу університету.

3.3.1 Бази практики

Базами виробничої практики студентів IІ курсу спеціальності 6.040302 Інформатика можуть бути відділи та підрозділи університету.

Перелік баз виробничої практики щорічно коректується кафедрою з урахуванням наявності внутрішніх потреб підрозділів університету.

Кафедра заздалегідь визначає бази практики і розподіляє по них студентів, повідомляючи їх про це до початку практики. Розпорядженням декана факультету здійснюється скерування студентів на відповідні бази практики, визначаються керівники практики від кафедри. Кожному студенту видається індивідуальне завдання.

3.3.2 Права та обов’язки студентів-практикантів

Студенти несуть особисту відповідальність за неявку на практику та якість підготовки звіту проходження виробничої практики. Під час перебування на базі практики студенти повинні виконувати покладені на них обов'язки і дотримуватись правил внутрішнього розпорядку.

На початку практики студенти проходять інструктаж з техніки безпеки згідно з порядком, встановленим на даному підприємстві.

При проходженні виробничої практики студент повинен:

• вивчити і суворо дотримуватись правил техніки безпеки при роботі з комп’ютерними системами та мережами на базі практики;

• повністю виконати завдання, передбачені програмою практики;

• підготувати звіт про виробничу практику та захистити його у визначений термін.

Студенти при проходженні практики зобов'язані:

- повністю виконати завдання, передбачені програмою з практики;

- виконувати діючі в організації, підприємстві, закладі правила внутрішнього трудового розпорядку;

- вивчити і суворо дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії;

- нести відповідальність за доручену роботу, її результати нарівні зі штатними працівниками;

- вести щоденник практики, іншу звітну документацію, передбачену програмою з практики;

- подати керівнику практики письмовий звіт про виконання всіх завдань, передбачених програмою;

- своєчасно скласти залік з практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]