Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodychni_rekomendacii_z_navchal_39_noi_prakty...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
145.41 Кб
Скачать

4. Основні етапи Навчальної практики з документознавства та діловодства

4.1. До основних етапів навчальної практики з документознавства та діловодства належать:

  1. підготовчий;

  2. дослідницько-практичний;

  3. звітний.

4.2. На підготовчому етапі навчальної практики з документознавства та діловодства студент консультується з керівником практики від НаУ «ОА» – узгоджує план практики, отримує дослідницькі завдання та необхідні організаційні документи.

4.3. На дослідницько-практичному етапі студент:

  1. прибуває на базу проходження практики; консультується з керівником практики від установи – отримує завдання та погоджує щоденник проходження практики, проходить попереднє інструктування з техніки безпеки та організації трудового процесу;

  2. виконує попередньо отримані практичні завдання та подає їх на оцінювання керівнику практики від установи;

  3. оформлює звітні документи проходження навчальної практики з документознавства та діловодства та подає їх на розгляд керівнику практики від установи, отримує характеристику за час проходження практики, в якій подається пропонована керівником практики від установи оцінка діяльності студента.

4.4. На звітному етапі студенти звітують про виконання програми та індивідуальних завдань. Загальна і характерна форма звітності студента за практику – це подання письмового звіту (Додаток А), підписаного і оціненого безпосередньо керівником від бази практики. Письмовий звіт разом з іншими звітними документами (щоденник (Додаток Б), характеристика, зразки виконаних документів), подається на рецензування керівнику практики від НаУ «ОА».

5. Підведення підсумків практики

5.1. Після закінчення терміну практики студенти звітують про виконання програми та індивідуальних завдань. Загальна і характерна форма звітності студента за практику – це подання письмового звіту, підписаного і оціненого безпосередньо керівником від бази практики. Письмовий звіт разом з іншими звітними документами (щоденник, характеристика, зразки виконаних документів), подається на рецензування керівнику практики від НаУ «ОА».

5.2. Звіт з практики захищається студентом перед керівником практики від НаУ «ОА» і, за можливості, від баз практики.

5.3. Оцінка за практику вноситься в заліково-екзаменаційну відомість і в індивідуальний план студента за підписом керівника практики від НаУ «ОА».

5.4. Оцінювання відбувається за трьома шкалами:

За шкалою ECTS

За чотирибальною шкалою

За стобальною шкалою

A

5 (відмінно)

91-100

BC

4 (добре)

76-90,9

DE

3 (задовільно)

61-75,9

FX

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

22-60,9

F

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним прослуховуванням курсу

1-21,9

5.5. Критерії оцінки результатів з навчальної практики з документознавства та діловодства:

«Відмінно» – зміст та оформлення звіту та щоденника відповідають стандартам. Характеристика позитивна / відмінна. Студент-практикант повно і точно відповів на всі запитання з програми практики і виконаної індивідуальної дослідної роботи. Обов’язкова наявність супровідного матеріалу з бази практики.

«Добре» – є несуттєві зауваження щодо змісту й оформлення звіту і щоденника проходження практики. Характеристика в цілому позитивна. У відповідях на запитання з програми практики студент припускається окремих неточностей, хоча загалом має тверді знання. Часткова наявність супровідного матеріалу з бази проходження практики.

«Задовільно» – звіт і щоденник оформлені недбало. Переважну більшість питань програми практики у звіті висвітлено, однак є окремі логічні помилки. Характеристика в цілому позитивна. Відповідаючи на запитання з практики, студент-практикант почувався невпевненим, збивався, припускався помилок, не мав твердих знань. Відсутній супровідний матеріал з бази проходження практики.

«Незадовільно» – у звіті висвітлені не всі питання, або робота запозичена чи підготовлена несамостійно. Характеристика негативна. На запитання студент-практикант не дав задовільних відповідей.

5.6. Студенту, який не виконав програму практики без поважних причин, може бути надано право проходження навчальної практики з документознавства та діловодства повторно при виконанні умов, визначених НаУ «ОА».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]