Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodychni_rekomendacii_z_navchal_39_noi_prakty...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
145.41 Кб
Скачать

17

Національний університет «Острозька академія»

Інститут довузівського, заочного та дистанційного навчання

РОБОЧА ПРОГРАМА ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ З ДОКУМЕНТОЗНАВСТВА ТА ДІЛОВОДСТВА

для студентів ІІІ курсу спеціальності

«Документознавство та інформаційна діяльність»

заочної форми навчання

Програму склала:

викл. Охріменко Г.В.

Острог, 2012

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………………………………………....…3

Мета та зміст навчальної практики з документознавства та діловодства..............................................………………………………………….....4

Бази проходження практики.………………………………………………….….....5

Організація і керівництво практикою……………………………………………....6

Основні етапи навчальної практики з документознавства та діловодства...............................................……………………………………………8

Підведення підсумків практики…………………………………………………….9

Програмні матеріали навчальної практики з документознавства та діловодства.........................................................…………………………………....10

Методичні рекомендації…………………………………………………………...13

Список рекомендованих джерел та літератури......................................................14

Додаток А…………………………………………………………………………...16

Додаток Б……………………………………………………………………………17

ВСТУП

В сучасному суспільстві збільшується роль документно-інформаційних протоків, які є відбиттям соціально-політичних, культурних, виробничо-технічних, управлінських процесів у суспільстві й призначені для реалізації відповідних конкретних управлінських завдань. Цим обумовлені основні характеристики, параметри (властивості) документних потоків, до яких відносять: зміст або функціональну приналежність, структуру, потужність (обсяг), напрямок, довжину, ритм/ режим або інтенсивність та шум.

Тому для підготовки спеціалістів в сфері документно-інформаційного забезпечення управління та прийняття рішень необхідною передумовою постає навчальна практика з документознавства та діловодства. Вона ґрунтується на безпосередній практичній діяльності студентів, допомагає їм закріпити здобуті вміння та навички, поглибити теоретичні знання з дисциплін, що входять до документознавчого циклу навчального плану підготовки бакалаврів документознавства та інформаційної діяльності.

Навчальна практика з документознавства та діловодства проводиться на оснащених відповідним чином сучасних підприємствах, установах та організаціях різних галузей господарства, освіти, культури та державного управління.

  1. Мета та зміст Навчальної практики з документознавства та діловодства

1.1. Метою навчальної практики з документознавства та діловодства є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі документно-інформаційного забезпечення управління та інформаційно-аналітичної діяльності, формування у них, на базі одержаних у вищому навчальному закладі знань, професійних умінь та навичок для прийняття самостійних рішень під час виконання конкретних інформаційних завдань в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

1.2. Завданнями навчальної практики з документознавства та діловодства студентів спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» Національного університету «Острозька академія» (далі – НаУ «ОА») є:

- ознайомлення з основними принципами та умовами організації трудового процесу на базі проходження практики;

- вивчення нормативно-методичної бази документаційного забезпечення управління бази проходження практики;

- дослідження використання основних методик, необхідних для діяльності бази проходження практики;

- удосконалення необхідних вмінь та навичок роботи з технічним та інформаційним забезпеченням діяльності бази проходження практики.

1.3. Навчальна практика з документознавства та діловодства студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні потрібного достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра документознавства та інформаційної діяльності.

1.4. Навчальну практику з документознавства та діловодства проходять студенти третього курсу спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність».

1.5. Тривалість навчальної практики з документознавства та діловодства складає 2 робочі тижні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]