Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_rekom_po_napis_dipl_robit_MO_2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
256 Кб
Скачать
    1. Склад відзиву наукового керівника

У своєму відзиву на дипломну роботу науковий керівник оцінює якість виконання роботи. Дає оцінку якості праці студента над нею; а також робить висновок про можливість допуску дипломної роботи до захисту перед ДЕК (зразок бланку відзиву подано в додатку Ж).

    1. Подання роботи на рецензію

Зовнішній рецензент має бути фахівцем в галузі або науковцем з менеджменту. В рецензії має бути визначена актуальність обраної теми, практична значущість виконаної дипломної роботи, дана характеристика щодо розкриття теми роботи, відповідність її змісту до завдання. Рецензент робить висновок щодо використання в роботі сучасних методів дослідження, методичних підходів розроблених студентом до вдосконалення діяльності організації яка була об’єктом дослідження.

Рецензія має містити оцінку конкретних пропозицій щодо вдосконалення управління певними аспектами діяльності та підвищення ефективності діяльності організації. Крім того, в рецензії дається оцінка загального враження дипломної роботи (оформлення, стиль, грамотність викладання).

За бажанням рецензент може висловити зауваження та думку про оцінку роботи за чотирибальною системою: відмінно, добре, задовільно, незадовільно. Також рецензент робить висновок щодо можливості допущення її захисту перед ДЕК.

Рецензія має бути підписана та завірена організацією, в якій працює рецензент (зразок рецензії подано в додатку І).

    1. Захист роботи перед дек

Дипломна робота, яка рекомендована до захисту, разом з рецензією, листом-відзивом та відзивом наукового керівника, захищається згідно з затвердженим графіком роботи Державної екзаменаційної комісії.

Порядок захисту дипломної роботи встановлено Положенням про Державні екзаменаційні комісії. Захист роботи здійснюється на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії, склад якої затверджується наказом ректора Академії муніципального управління.

До захисту студент готує доповідь та ілюстративний матеріал у вигляді таблиць і рисунків, які демонструють результати досліджень, проведених під час виконання. Ілюстративний матеріал подається на плакатах або в комплекті аркушів, роздрукованих на ПЕОМ в декількох примірниках. Кількість та зміст ілюстрованих матеріалів студент визначає з науковим керівником.

Захист дипломної роботи починається з доповіді її автора. Рекомендована тривалість доповіді – 7 хвилин. У доповіді слід відмітити: актуальність теми, мету, завдання і структуру роботи, стисло охарактеризувати постановку проблеми, існуючі методи розв'язання, зміст самостійних розробок та рекомендацій, а також обгрунтувати їх ефективність.

Члени Державної екзаменаційної комісії, присутні на захисті, можуть ставити студенту запитання з метою визначення рівня його професійної підготовки та управлінської ерудиції в цілому. Після обговорення підсумків захисту на закритому засіданні ДЕК виноситься її рішення.

Процедура захисту протоколюється секретарем комісії.

Результати захисту оцінюються за чотирибальною системою ("незадовільно", "задовільно", "добре", "відмінно") і оголошуються студентові. Оцінка фіксується в протоколі та в заліковій книжці студента.

Після захисту дипломна робота передається на зберігання в архів.

ДОДАТОК А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]