Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_rekom_po_napis_dipl_robit_MO_2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
256 Кб
Скачать
  1. Вимоги до оформлення дипломної роботи

    1. Вимоги до друку

Робота має бути надрукованою за допомогою комп’ютера на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210 297 мм). При необхідності допускається використання аркушів формату А3 (420 297 мм). Роботу друкують через 1,5 інтервали, використовуючи стандартний шрифт текстового редактора Word розміру 14. На аркуші має бути 28-32 рядки за умови рівномірного щільного його заповнення до 70 – 72 знаків в рядку. Під час виконання роботи необхідно дотримуватись рівномірної щільності, контрастності і чіткості зображення впродовж всієї роботи. Всі лінії, літери, цифри та знаки повинні бути однакового чорного кольору впродовж всієї роботи. Окремі слова, формули, знаки, які вписують чорнилом, тушшю, пастою у надрукований текст мають бути чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту має максимально наближуватись до щільності основного тексту.

Помилки, описки та графічні неточності можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою та нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту. Виправлення повинно бути чорного кольору.

Текст роботи друкують дотримуючись таких розмірів берегів: верхній і нижній 20 мм, правий – 10 мм, лівий – 30 мм.

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж всього тексту роботи і дорівнювати п’яти знакам. Відстань між заголовками та текстом становить 2 інтервали.

Допускається включення до роботи сторінок, виконаних методом рептографії.

Роздруковані на ЕОМ програмні документи повинні відповідати формату А4 (мають бути розрізаними). Їх можна включати до загального тексту з відповідною нумерацією або розмістити в додаток.

Розділи та підрозділи роботи повинні мати заголовки. Пункти та підпункти можуть мати заголовки. Заголовки структурних частин роботи і заголовки розділів слід розташовувати по середині рядка та друкувати великими літерами без крапки у кінці, не підкреслюючи.

Наприклад:

1. ОСНОВИ ПЛАНУВАННЯ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ

Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів роботи слід починати з абзацного відступу і друкувати малими літерами (крім першої великої) не підкреслюючи, без крапки в кінці. Перенос слів у заголовку, розділу не допускається. Якщо заголовок складається з двох і більше речень, їх розділяють крапкою. Кожний підрозділ в розділах має подвійну нумерацію: перша цифра визначає номер розділу, а друга - номер параграфу в розділі. Підрозділи нумеруються цифрою відповідного розділу через крапку ( 1.1., 1.2., 2.1… ).

Не допускається розміщувати назву розділу, підрозділу, а також пункту і підпункту у верхній частині, якщо після неї не розміщено тексту, або навіть, якщо розміщено тільки один рядок тексту.

Вступ, кожний розділ, висновки та пропозиції, список використаної літератури та додатки мають починатись з нової сторінки та мати відповідні заголовки.

Назви установ, організацій, фірм, програмних засобів, прізвища та інші власні назви у тексті роботи наводять мовою оригіналу. Допускається транслітерування назви і наводити назви організацій у перекладі на мову роботи, проте при першій згадці потрібно навести оригінальну назву.

Сторінки роботи нумеруються арабськими цифрами на верхньому полі в правому куті. Нумерація має бути наскрізною, починаючи з титульної сторінки. Причому номери сторінок на титульному аркуші на аркуші індивідуального завдання, на аркуші "ЗМІСТ" не проставляються, а порядковий номер ставиться починаючи з четвертої сторінки (розділ "ВСТУП").

Стиль дипломної роботи - науковий, чіткий. Пряме переписування у роботі матеріалів з літературних джерел не припустиме. Якщо в роботі використовується цитата з літературного джерела, вона має бути взята в лапки, а після цитати стояти в дужках посилання на літературне джерело, що знаходиться під відповідним номером в списку використаної літератури та вказана сторінка, на якій знаходиться цитата. Номер сторінки проставляється через кому, після номера джерела. Наприклад: "Планування - це функція управління, яка…" [18, с.103]. Це означатиме, що на сторінці 103 в літературному джерелі у списку використаної літератури під номером 18 знаходиться цитата.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]