Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Редаговані тести.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
67.49 Кб
Скачать

Розділ 4 Адміністративна відповідальність

Завдання № 249 У відповіді під котрим номером правильно вказано підставу застосування адміністративного стягнення у вигляді позбавлення наданого громадянинові права полювання?

+ систематичне порушення порядку користування цим правом;

Завдання № 250 У відповіді під котрим номером правильно вказано підставу застосування адміністративного стягнення у вигляді позбавлення наданого громадянинові права керування транспортними засобами?

+ грубе порушення порядку користування цим правом;

Завдання № 251 На який максимальний строк може бути застосовано адміністративне стягнення у вигляді позбавлення наданого громадянинові права керування транспортними засобами за грубе або повторне порушення порядку користування цим правом?

+ на строк до трьох років;

Завдання № 252 На який максимальний строк може бути застосовано адміністративне стягнення у вигляді позбавлення наданого громадянинові права керування транспортними засобами за систематичне порушення порядку користування цим правом?

+ на строк до десяти років;

Завдання № 253 У відповіді пiд котрим номером правильно вказано словосполучення, яке пропущено у наведеному законодавчому положенні: “Адмiнiстративна вiдповiдальнiсть за правопорушення, передбаченi цим Кодексом, настає, якщо цi порушення ___ не тягнуть за собою вiдповiдно до чинного законодавства кримiнальної вiдповiдальностi?

+ за своїм характером;

Завдання № 254 У відповіді під котрим номером неправильно викладено положення, що стосуються адмiнiстративної вiдповiдальностi посадових осіб?

+ недодержанням встановлених правил у сфері майнових відносин між громадянами.

Завдання № 255 У відповіді під котрим номером неправильно викладено положення, що стосуються адмiнiстративної вiдповiдальностi посадових осіб?

+ недодержанням встановлених правил у сфері майнових відносин між громадянами.

Завдання № 256 У відповіді під котрим номером правильно викладено положення, що стосуються адмiнiстративної вiдповiдальностi вiйськовослужбовцiв?

+ несуть відповідальність за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами;

Завдання № 257 Під яким номером вказане слово (словосполучення), яке є частиною наступного законодавчого визначення: „Особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, підлягає відповідальності на підставі законодавства ... і за місцем вчинення правопорушення”?

+ що діє під час;

Завдання № 258 Під яким номером вказане слово (словосполучення), яке є частиною наступного законодавчого визначення: „Закони, які ... відповідальність за адміністративне правопорушення, мають зворотну силу, тобто поширюються і на правопорушення, вчинені до видання цих актів”? + пом‟якшують або скасовують;

Завдання № 259 У відповіді під яким номером названа обставина, яка виключає адміністративну відповідальність?

+ неосудність.

Завдання № 260 В якій відповіді правильно вказано, за що застосовується адміністративне стягнення у вигляді позбавлення спеціального права, наданого громадянинові?

+ за грубе або систематичне порушення порядку користування цим правом;

Завдання № 261 Під яким номером вказане словосполучення, яке є частиною наступного законодавчого визначення: „Адміністративна відповідальність за правопорушення, передбачені цим Кодексом, настає, якщо ці порушення ... не тягнуть за собою відповідно до чинного законодавства кримінальної відповідальності”?

+ за своїм характером;

Завдання № 262 Вкажіть вік, після досягнення якого настає адміністративна відповідальність?

+ 16 років

Завдання № 263 Вкажіть вік, до досягнення якого за вчинення адміністративного правопорушення до неповнолітнього може бути застосовано захід впливу?

+ 18 років.

Завдання № 264 Чи підлягають адміністративній відповідальності посадові особи?

+ так;

Завдання № 265 Чи підлягають адміністративній відповідальності військовослужбовці?

+ за загальним правилом такі особи несуть відповідальність за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами;

Завдання № 266 Іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності:

+ на загальних підставах з громадянами України

Завдання № 267 Метою адміністративного стягнення не є:

+ відшкодування заподіяної правопорушенням шкоди

Завдання № 268 Вкажіть строк, не пізніше якого з дня вчинення правопорушення може бути накладено адміністративне стягнення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення підвідомчі суду (судді):

+ 2 місяці;

Завдання № 269 Вкажіть строк, не пізніше якого з дня вчинення правопорушення може бути накладено адміністративне стягнення, у випадку, якщо справа про адміністративне правопорушення підвідомча суду (судді):

+ 3 місяці;

Завдання № 270 Виправні роботи як адміністративне стягнення застосовується на строк:

+ до 2 місяців;

Завдання № 271 Громадські роботи як адміністративне стягнення застосовується на строк:

+ від 20 до 60 годин;

Завдання № 272 Вкажіть строк, після закінчення якого, за умови невчинення нового правопорушення особа вважається такою, що не була піддана адміністративному стягненню:

+ 1 рік;

Завдання № 273 Якою є найбільша встановлена законом тривалість позбавлення права полювання як заходу адміністративного стягнення:

+ 3 роки.

Завдання № 274 Вкажіть строк, на який може бути затримана особа, яка порушила прикордонний режим, з метою встановлення особи і з‟ясування обставин справи, якщо про це письмово повідомлено прокурора протягом 24 годин з моменту затримання:

+ 3 доби;

Завдання № 275 Вкажіть строк, на який може бути затримана особа із санкції прокурора, яка порушила прикордонний режим, з метою встановлення особи і з‟ясування обставин, якщо правопорушник не мав при собі документів, що посвідчують особу:

+ 10 діб.

Завдання № 276 Вкажіть строк, на який може бути затримана особа, яка порушила прикордонний режим, із санкції прокурора:

+ 10 діб.

Завдання № 277 У відповіді під котрим номером неправильно викладено положення, що стосуються адмiнiстративної вiдповiдальностi посадових осіб?

+ недодержанням установлених правил у сфері майнових відносин між громадянами.

Завдання № 278 У відповіді під котрим номером правильно викладено положення, що стосується адміністративної відповідальності посадових осіб?

+ несуть відповідальність за правопорушення, зв‟язані з недодержанням установлених правил у сфері охорони порядку управління;

Завдання № 279 У відповіді під котрим номером правильно викладено положення, що стосуються адмiнiстративної вiдповiдальностi вiйськовослужбовцiв?

+ несуть відповідальність за дисциплінарними статутами;

Завдання № 280 У відповіді під котрим номером правильно вказано слово (словосполучення), яке є частиною наступного законодавчого положення: “Особа, яка вчинила адмiнiстративне правопорушення, пiдлягає вiдповiдальностi на пiдставi закону ____ і за мiсцем вчинення правопорушення”?

+ що діє під час;

Завдання № 281 У відповіді під котрим номером правильно вказано слово (словосполучення), яке є частиною наступного законодавчого положення: “Закони, якi ____ вiдповiдальнiсть за адмiнiстративне правопорушення, мають зворотну силу, тобто поширюються і на правопорушення, вчиненi до видання цих актiв”?

+ скасовують;

Завдання № 282 У відповіді під котрим номером правильно вказано положення про адміністративну відповідальність неповнолітніх?

+ за вчинення злісної непокори законному розпорядженню або вимозі працівника міліції несуть відповідальність на загальних підставах;

Завдання № 283 У відповіді під котрим номером правильно названа обставина, яка пом‟якшує адміністративну відповідальність?

+ вчинення протиправних дій в стані сильного душевного хвилювання;

Завдання № 284 У відповіді під котрим номером правильно вказано, за що застосовується адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права полювання, наданого громадянинові?

+ за систематичне порушення правил полювання;

Завдання № 285 У якій відповіді правильно вказано, за що застосовується позбавлення права керування транспортними засобами, наданого громадянинові:

+ за повторне порушення порядку користування цим правом;

Завдання № 286 Позбавлення права полювання не може застосовуватись до осіб, для яких полювання є:

+ основним джерелом існування;

Завдання № 287 У відповіді пiд котрим номером правильно вказано словосполучення, яке пропущене у наведеному законодавчому положенні: “Адмiнiстративна вiдповiдальнiсть за правопорушення, передбаченi цим Кодексом, настає, якщо цi порушення ___ не тягнуть за собою вiдповiдно до чинного законодавства кримiнальної вiдповiдальностi?

+ за своїм характером;

Завдання № 288 За вчинення адміністративних правопорушень до неповнолітніх у віці від шістнадцяти до вісімнадцяти років може бути застосовано такий захід впливу:

+ догана;

Завдання № 289 У якій відповіді поравильно вказано максимальний строк позбавлення права керування транспортними засобами за вчинення повторного порушення порядку користування цим правом:

+ до трьох років;

Завдання № 290 Відповідно до КпАП адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою:

+ виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення;

Завдання № 291 Назвіть відповідь, в якій правильно вказано адміністративне стягнення, яке може виступати як додаткове:

+ конфіскація предмета, який став знаряддям або безпосереднім об‟єктом вчинення правопорушення;

Завдання № 292 Назвіть відповідь, в якій правильно вказано адміністративне стягнення, яке може виступати як додаткове:

+ оплатне вилучення предмета, який став знаряддям або предметом вчинення проступку. Завдання № 293 Назвіть відповідь, в якій правильно вказано адміністративне стягнення, яке може виступати як додаткове:

+ оплатне вилучення предмета, який став знаряддям або предметом вчинення проступку.

Завдання № 294 За адміністративне правопорушення до неповнолітніх у віці від 16 років до 18 років може бути застосовано такий захід впливу:

+ зобов’язання публічно попросити вибачення у потерпілого;

Завдання № 295 Адміністративні комісії мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення при наявності:

+ не менш як половини членів їх складу;

Завдання № 296 Виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення при наявності:

+ не менш як двох третин від загального складу виконавчого комітету;

Завдання № 297 Протокол не складається в разі вчинення адміністративних правопорушень, передбачених статтями 70, 77, ч.3 ст.85, ст. 153, якщо розмір штрафу не перевищує:

+ трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

Завдання № 298 Фактичні дані (докази у справі про адміністративне правопорушення) встановлюються:

+ протоколом про адміністративне правопорушення;

Завдання № 299 Фактичні дані (докази у справі про адміністративне правопорушення) встановлюються:

+ поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності;

Завдання № 300 Фактичні дані (докази у справі про адміністративне правопорушення) встановлюються:

+ протоколом про вилучення речей і документів;

Завдання № 301 Фактичні дані (докази у справі про адміністративне правопорушення) встановлюються:

+ поясненнями потерпілих, свідків;

Завдання № 302 Фактичні дані (докази у справі про адміністративне правопорушення) встановлюються:

+ речовими доказами.

Завдання № 303 Фактичні дані (докази у справі про адміністративне правопорушення) встановлюються:

+ показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Завдання № 304 Перебування доставленої особи у штабі громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону чи громадському пункті з охорони громадського

порядку, приміщенні виконавчого органу сільської, селищної ради не може тривати:

+ більш як одну годину, якщо не встановлено інше;

Завдання № 305 Адміністративне затримання провадиться:

+ органами внутрішніх справ;

Завдання № 306 Адміністративне затримання провадиться:

+ органами прикордонної служби;

Завдання № 307 Адміністративне затримання провадиться:

+ посадовими особами Військової служби правопорядку у Збройних Силах України;

Завдання № 308 Адміністративне затримання провадиться:

+ органами Служби безпеки України;

Завдання № 309 Особистий огляд може провадитись уповноваженими на те посадовими особами:

+ Служби безпеки України;

Завдання № 310 Особистий огляд може провадитись уповноваженими на те посадовими особами:

+ цивільної авіації;

Завдання № 311 Особистий огляд може провадитись уповноваженими на те посадовими особами:

+ воєнізованої охорони;

Завдання № 312 Особистий огляд може провадитись уповноваженими на те посадовими особами:

+ органів внутрішніх справ;

Завдання № 313 Огляд речей може провадитись уповноваженими на те посадовим особами:

+ органів лісоохорони;

Завдання № 314 Огляд речей може провадитись уповноваженими на те посадовим особами:

+ органів рибоохорони;

Завдання № 315 Огляд речей може провадитись уповноваженими на те посадовим особами:

+ органів, що здійснюють державний нагляд за додержанням правил полювання;

Завдання № 316 Огляд речей може провадитись уповноваженими на те посадовим особами:

+ митних установ;

Завдання № 317 Огляд речей може провадитись уповноваженими на те:

+ державними інспекторами з питань інтелектуальної власності;

Завдання № 318 Огляд речей може провадитись уповноваженими на те посадовим особами:

+ цивільної авіації;

Завдання № 319 Речі і документи, що є знаряддям або безпосереднім об'єктом правопорушення, виявлені під час затримання, особистого огляду або огляду речей, вилучаються посадовими особами:

+ органів державної контрольно-ревізійної служби в Україні;

Завдання № 320 Речі і документи, що є знаряддям або безпосереднім об'єктом правопорушення, виявлені під час затримання, особистого огляду або огляду речей, вилучаються посадовими особами:

+ органів державної податкової служби України;

Завдання № 321 Речі і документи, що є знаряддям або безпосереднім об'єктом правопорушення, виявлені під час затримання, особистого огляду або огляду речей, вилучаються посадовими особами:

+ органів виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів;

Завдання № 322 Речі і документи, що є знаряддям або безпосереднім об'єктом правопорушення, виявлені під час затримання, особистого огляду або огляду речей, вилучаються посадовими особами:

+ цивільної авіації;

Завдання № 323 Особами, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, є:

+ потерпілий;

Завдання № 324 Особами, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, є:

+ свідок;

Завдання № 325 Особами, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, є:

+ законний представник;

Завдання № 326 Особами, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, є:

+ експерт.

Завдання № 327 Особами, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, є:

+ захисник.

Завдання № 328 Особами, які беруть участь у провадженні у справі про адміністративне правопорушення, є:

+ перекладач.

Завдання № 329 У який строк з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи розглядається справа про адміністративне правопорушення?

+ п‟ятнадцятиденний.

Завдання № 330 У справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов:

+ про накладення адміністративного стягнення;

Завдання № 331 У справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов:

+ про застосування заходів впливу, передбачених статтею 24-1 КпАП;

Завдання № 332 У справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов:

+ про закриття справи;

Завдання № 333 Постанову у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

+ особою, щодо якої її винесено;

Завдання № 334 Постанову у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

+ потерпілим.

Завдання № 335 Постанову адміністративної комісії у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

+ у виконавчий комітет відповідної ради;

Завдання № 336 Постанову адміністративної комісії у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

+ в районний (міський) суд;

Завдання № 337 Рішення виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

в районний (міський) суд;

Завдання № 338 Рішення виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено:

у відповідну раду;

Завдання № 339 Скаргу на постанову у справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом __________ з дня винесення постанови:

+ десятиденний строк;

Завдання № 340 Скарга і протест на постанову у справі про адміністративне правопорушення розглядаються правомочними органами (посадовими особами) в ___________ з дня їх надходження, якщо інше не встановлено законами України:

+ десятиденний строк;

Завдання № 341 Орган (посадова особа) при розгляді скарги або протесту на постанову у справі про адміністративне правопорушення перевіряє законність і обґрунтованість винесеної постанови і приймає одне з таких рішень:

+ залишає постанову без зміни, а скаргу або протест без задоволення;

Завдання № 342 Орган (посадова особа) при розгляді скарги або протесту на постанову у справі про адміністративне правопорушення перевіряє законність і обґрунтованість винесеної постанови і приймає одне з таких рішень:

+ скасовує постанову і надсилає справу на новий розгляд;

Завдання № 343 Орган (посадова особа) при розгляді скарги або протесту на постанову у справі про адміністративне правопорушення перевіряє законність і обґрунтованість винесеної постанови і приймає одне з таких рішень:

+ скасовує постанову і закриває справу;

Завдання № 344 Орган (посадова особа) при розгляді скарги або протесту на постанову у справі про адміністративне правопорушення перевіряє законність і обґрунтованість винесеної постанови і приймає одне з таких рішень:

+ залишає постанову без зміни, а скаргу або протест без задоволення.

Завдання № 345 Копія рішення по скарзі або протесту на постанову у справі про адміністративне правопорушення протягом __________ надсилається особі, щодо якої її винесено:

+ трьох днів;

Завдання № 346 Постанова про адміністративний арешт виконується:

+ органом внутрішніх справ;

Завдання № 347 За наявності обставин, що ускладнюють виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту чи виправних робіт або роблять її виконання неможливим, орган (посадова особа), який виніс постанову, може відстрочити її виконання на строк до:

+ одного місяця.