Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansi_yak_ekonomichna_kategoriya-1.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
278.64 Кб
Скачать
  1. Доходи від операцій з капіталом – це … надходження від продажу основного капіталу; надходження від реалізації державних запасів товарів; надходження від продажу землі та нематеріальних активів.

  2. Міжбюджетними трансфертами є … кошти, що надходять з місцевих бюджетів.

  3. Цільові фонди – це … які не підлягають перерозподілу і використовуються за цільовим призначенням.

  4. За організаційною побудовою та результатами розподілу між ланками бюджетної системи доходи бюджету поділяються на: — бюджету Автономної Республіки Крим;— обласних бюджетів;— бюджетів міст Києва та Севастополя;— районних бюджетів;— бюджетів міст обласного підпорядкування;— бюджетів місцевого самоврядування.

  5. Власними доходами бюджету виступають – це доходи, які належать місцевому органу влади, формуються на підвідомчій йому території на основі рішень цього органу.

  6. Закріпленими доходами бюджету є … які на стабільній основі повністю передаються до місцевих бюджетів. Звичайно, за своєю природою закріплені доходи — загальнодержавні податки, збори та інші обов'язкові платежі. Закріплені доходи місцевих бюджетів становлять основу для визначення податкової спроможності території, їх обсяги впливають на розміри бюджетних трансфертів, які надаються місцевим бюджетам з Державного бюджету України.

  7. Регулюючими доходами бюджету вважають … – це доходи, які на пайовій основі розподіляються між усіма ланками бюджетної системи України.

  8. Доходи Державного бюджету України в 2011 році становили 315 млрд. Грн.

  1. Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» визначено доходи Державного бюджету України на 2012 рік в сумі 338 млрд. Грн.

  2. Видатки бюджету – це … це кошти, що спрямовуються на здійснення програм та заходів, передбачених відповідним бюджетом, за винятком коштів на погашення основної суми боргу та повернення надміру сплачених до бюджету сум. Поняття "видатки" у кодексі розкривається за допомогою витрат, а витрати — за допомогою видатків

  3. Витрати бюджету – це це видатки бюджету та кошти на погашення основної суми боргу.

  4. За функціональним призначенням видатки бюджетів поділяються на: … видатки бюджетів відповідно до функцій держави згідно з Бюджетним кодексом України та функціональної класифікації поділяються на десять груп (до 2001 р. таких груп нараховувалось 26), зокрема, на: загальнодержавні функції, оборону, громадський порядок, безпеку та судову владу, економічну діяльність, охорону навколишнього природного середовища, житлово-комунальне господарство, охорону здоров'я, духовний та фізичний розвиток, освіту, соціальний захист та соціальне забезпечення.

  5. За роллю у відтворюючих процесах видатки бюджетів ділять на поточні і капільтальні..

  6. Поточними вважаються видатки, спрямовані на … забезпечення простого відтворення і стосуються фінансування поточної діяльності перехідної мережі підприємств, організацій та установ.

  7. Капітальні видатки – це видатки розвитку, пов'язані з розширеним відтворенням і фінансуванням інвестиційної та інноваційної діяльності.

  8. Бюджетне фінансування – це … сукупність грошових відносин, пов'язаних з розподілом і використанням коштів централізованого грошового фонду держави, які реалізуються шляхом безповоротного і безоплатного надання бюджетних коштів юридичним і фізичним особам на проведення заходів, передбачених бюджетом. Основою для бюджетного фінансування є затверджений бюджет та бюджетний розпис.

  9. Бюджетному фінансуванню властиві такі ознаки: …безповоротність, безоплатність, безстроковість, плановість, цільовий характер, фінансування не під план, а в міру виконання планів за виробничими показниками, мережею, штатами і контингентами, ефективне використання коштів, фінансування у міру надходження доходів, оптимальне поєднання усіх джерел фінансування, дотримання режиму економії, повнота, справедливість і неупередженість, публічність та прозорість, контрольованість.

  10. Виділяють три основних форми бюджетного фінансування: кошторисне фінансування, бюджетне інвестування та державні трансферти

  11. Кошторисне фінансування – це виділення державою бюджетних коштів відповідно до затверджених бюджетів та бюджетних розписів суб’єктам господарювання на цілі, передбачені їхніми основними фінансовими планами – кошторисами; виділення коштів на утримання закладів, установ і організацій, виконання певних програм і реалізацію певних заходів на підставі спеціального фінансового документа — кошторису. …

  12. Бюджетне інвестування полягає у… вкладенні коштів у певні об’єкти і проекти з метою забезпечення економічного зростання або досягнення соціального ефекту.

  13. Державні трансферти – це … невідплатні і безповоротні платежі з бюджету юридичним і фізичним особам, не призначені для придбання товарів чи послуг, надання кредиту або виплати непогашеного боргу.

  14. Для фінансування державних видатків застосовують метод єдиного казначейського рахунку

  15. Видатки Державного бюджету України здійснені в сумі 333 млрд. грн.

  16. Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» затверджено видатки Державного бюджету України на 2012 рік в сумі 362 млрд. грн.

***

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]