Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додаток 1 - ДОВІДНИК.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
8.01 Mб
Скачать

4. Структура університету

Національний університет біоресурсів і природокористування України відповідно до статусу вищих навчальних закладів має IV рівень акредитації, є закладом дослідницького типу, який провадить освітню, науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-виробничу та інформаційно-консультаційну діяльність, спрямовану на вивчення сучасних проблем науки про життя і навколишнє природне середовище, використання, відтворення та збалансований розвиток біоресурсів наземних і водних екосистем, запровадження новітніх природоохоронних агро- і біотехнологій, технологій відродження безпечності та родючості ґрунтів, енергозберігаючих агротехнологій, екологічного і правового менеджменту в сільській місцевості, здійснення моніторингу і контролю за дотриманням стандартів, якістю і безпекою сільськогосподарської продукції, продуктів її переробки та довкілля.

Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні. На 20 факультетах його базового закладу університету (м. Київ), у Південному філіалі НУБіП України "Кримський агротехнологічний університет" і в 12 регіональних вищих навчальних закладах І-ІІІ рівнів акредитації навчається понад 39 тис. студентів та понад 600 аспірантів, докторантів і пошукувачів.

Навчальний процес і наукові дослідження НУБіП України забезпечують понад 3000 науково-педагогічних і педагогічних працівників, у тому числі - 350 - професорів і докторів наук, понад 1380 - доцентів і кандидатів наук.

До складу Університету входять такі структурні підрозділи:

- навчально-наукові та науково-дослідні інститути;

- факультети;

- кафедри, навчально-наукові, навчально-науково-виробничі та навчально-виробничі центри;

- проблемні, наукові та навчальні лабораторії; технологічні підприємства, цехи, ферми, майстерні;

- філії, вищі навчальні заклади I-III рівня акредитації, навчально-дослідні господарства та дослідні станції, в тому числі:

- Південний філіал "Кримський агротехнологічний університет",

- Бережанський агротехнічний інститут (Тернопільська область), - Ніжинський агротехнічний інститут (Чернігівська область), - Заліщицький аграрний коледж імені Є. Храпливого (Тернопільська область), - Ірпінський економічний коледж (Київська область), - Немішаївський агротехнічний коледж (Київська область), - Боярський коледж екології і природних ресурсів (Київська область), - Бобровицький коледж економіки та менеджменту імені О. Майнової (Чернігівська область), - Мукачівський аграрний коледж (Закарпатська область), - Кримський агропромисловий коледж (АР Крим), - Прибрежненський аграрний коледж (АР Крим), - Кримський технікум гідромеліорації та механізації сільського господарства (АР Крим), - Бахчисарайський будівельний технікум (АР Крим), - Великоснітинське навчально-дослідне господарство імені О. Музиченка (Київська область), - Агрономічна дослідна станція (Київська область), - Боярська лісова дослідна станція (Київська область), - Навчально-дослідне господарство "Ворзель" (Київська область), - ДП «Навчально-дослідний племінний птахівничий завод ім. Фрунзе НАУ» (АР Крим), - Навчально-науковий центр біології і екології субтропічних рослин та ландшафтознавства (АР Крим), - Український науково-дослідний інститут сільськогосподарської радіології (Київська обл.); - Українська лабораторія якості і безпеки продукції агропромислового комплексу (Київська область), - Український навчально-науково-інноваційний центр новітньої сільськогосподарської техніки і технологій (Київська область), - Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції (м. Одеса), - Навчально-дослідна станція гірського лісівництва і садівництва (АР Крим), - спортивно-оздоровчий табір "Академічний" (Одеська область), - навчально-інформаційно-консультаційні пункти та інші підрозділи.