Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Додаток 1 - ДОВІДНИК.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
8.01 Mб
Скачать

8. Студмістечко нубіп україни

Директор студмістечка - Мархонь Михайло Володимирович Адреса: вул. Генерала Родімцева, 7б Тел. 527-81-43

Студентське містечко НУБіП України – комплекс гуртожитків з підприємствами громадського харчування, медичного і побутового обслуговування, спортивними спорудами та іншими будовами. Основними напрямками роботи студмістечка є забезпечення житлових, побутових і культурно-спортивних потреб студентів, аспірантів та слухачів підготовчих курсів, створення умов для надання комунальних, медичних та послуг громадського харчування.

В студмістечку університету налічується 12 гуртожитків, два з яких  – готельного типу. Для активного відпочинку студентів, розвитку у студентської молоді потреби здорового способу життя як невід’ємного елемента загальної культури особистості у гуртожитках створені та успішно функціонують спортивні кімнати, читальні зали, світлиця, буфети.

З метою цілеспрямованої організації виховного процесу, підтримки дисципліни і порядку у студентських гуртожитках, від кожного факультету призначено науково-педагогічного працівника, який виконує у визначеному гуртожитку студмістечка обов`язки вихователя.

Студентське містечко

гурт.

ПІБ

Адреса гуртожитку

Телефон

Завідувач гуртожитків

1

Глим`язна Катерина Михайлівна

Генерала Родимцева, 3

62-90

Санаторій-профілакторій

Середа Інеса Іванівна

Генерала Родимцева, 3

68-61

2

Ставська Світлана Петрівна

Блакитного,10

62-92

3

Нагорна Тетяна Василівна

Блакитного, 4

69-96

4

Шевченко Лідія Олександрівна

Бурмистенка, 4

257-21-14

5

Януш Андрій Михайлович

Ломоносова, 63

259-70-60

6

Половко Галина Петрівна

Ломоносова, 65

259-70-53

7

Кравець Марія Федорівна

Ломоносова, 67

259-70-67

8

Рибак Ольга Вікторівна

Блакитного, 8

62-94

9

Йовенко Лідія Василівна

Генерала Родимцева, 1

62-17

62-51

Лисогора Людмила Миколаївна

Генерала Родимцева, 1

65-25

10

Іванушкіна Тетяна Миколаївна

Генерала Родимцева, 7А

65-98

11

Журенко Валентина Іванівна

Генерала Родимцева, 7б

62-97

Поселення до гуртожитків, умови проживання в них, права і обов’язки мешканців визначаються «Правилами внутрішнього розпорядку в студентських гуртожитках НУБіП України».

8.1. Правила внутрішнього розпорядку

у студентських гуртожитках

національного університету біоресурсів і природокористування України

1. Загальні положення

1.1. Правила внутрішнього розпорядку у студентських гуртожитках (далі – Правила) Національного університету біоресурсів і природокористування України (далі – НУБіП України) поширюються на гуртожитки студмістечка базового вищого навчального закладу (далі – БВНЗ) НУБіП України, які підпорядковуються безпосередньо директору студмістечка.

1.2. Правила розроблено у відповідності із Законом України «Про вищу освіту» та Примірним положенням про студентський гуртожиток вищого навчального закладу, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 13.11.2007 року № 1004, Положенням про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 15.07.1996 р. № 245 та іншим чинним законодавством України.

1.3. Поселення студентів, аспірантів, слухачів підготовчих відділень інститутів і факультетів підвищення кваліфікації, в окремих випадках співробітників і науково-педагогічних працівників, у студентські гуртожитки здійснюється на підставі наказів ректора, які погоджують декани відповідних факультетів (якщо поселяються студенти або слухачі таким наказом), директори відповідних навчально-наукових інститутів (далі – ННІ) (якщо поселяються студенти або слухачі таким наказом), начальник відділу аспірантури і докторантури (якщо поселяються аспіранти і докторанти таким наказом), завідувач відповідного гуртожитку, до якого проводиться поселення, Студентська організація, Первинна профспілкова організація студентів та аспірантів (далі – Профком студентів), Первинна профспілкова організація (далі – Профком співробітників) (якщо поселяються співробітники і науково-педагогічні працівники), директор Навчально-наукового центру культурно-виховної і соціальної роботи (далі – ННЦ) та перший проректор з навчально-виховної і організаційної роботи. При поселенні з майбутніми мешканцями гуртожитку укладається договір найму житлового приміщення в гуртожитку НУБіП України (далі – Договір).

1.4. Особа, яка поселяється в гуртожиток, зобов'язана особисто пред'явити паспорт, надати завідувачу гуртожитку довідку із студентської поліклініки (для студентів, слухачів), яка приймає на облік студентів НУБіП України, про проходження флюорографії та лікаря-дерматолога, квитанції попередньої сплати за проживання в гуртожитку, ремонт та охорону гуртожитку (згідно наказу ректора НУБіП України про оплату за проживання у студентських гуртожитках) за строк, вказаний в наказі ректора НУБіП України про поселення (крім аспірантів, докторантів та відряджених до НУБіП України), особисті фотокартки для використання їх у документах (розміром 34 см). Особа, яка поселяється в гуртожиток Студмістечка на термін понад один місяць, може попередньо сплатити за проживання в гуртожитку та охорону гуртожитку не менше ніж за місяць, написавши відповідну заяву про неможливість внесення плати за весь період проживання. Ці заяви разом із документами, які засвідчують належність цієї особи до соціально незахищених категорій населення або підтверджують матеріальні труднощі її родини, погоджує голова комісії з поселення факультету, Профком студентів, та затверджує директор студмістечка. Оригінали заяв зберігаються у профкомі студентів, відповідно до яких Профком студентів готує списки для передачі їх у відділ з соціально-побутового забезпечення. Копії таких заяв додаються до пакету документів з поселення.

1.5. Особа, яка поселяється в гуртожиток, повинна пройти інструктаж з пожежної безпеки, з техніки безпеки при експлуатації електропобутових приладів, побутової радіоапаратури і газового обладнання, вивчити правила внутрішнього розпорядку і ознайомитись зі встановленим порядком користування особистими електропобутовими приладами. Інструктаж здійснюється завідуючим гуртожитком.

1.6. Студенти, аспіранти, слухачі підготовчих відділень, інститутів і факультетів підвищення кваліфікації, які мешкають у гуртожитку, можуть бути, в разі необхідності, тимчасово переселені в іншу кімнату або гуртожиток, без погіршення житлових умов на підставі наказу ректора НУБіП України.

1.7. Абітурієнти НУБіП України, які отримали незадовільну оцінку на вступних іспитах, залишають у встановленому порядку гуртожиток протягом трьох діб з дня оголошення результатів випробувань; абітурієнти, які подали апеляцію, – у триденний термін після підтвердження апеляційною комісією правильності оцінки; абітурієнти, які не зараховані до НУБіП України за конкурсом, – протягом трьох діб після затвердження наказу ректора НУБіП України про зарахування.

1.8. При відрахуванні з НУБіП України, розірванні Договору студенти, слухачі, аспіранти і докторанти або інші особи, які проживали в гуртожитках студмістечка, залишають його в установленому порядку після підписання обхідного листка завідувачем відповідного гуртожитку, але не пізніше ніж через три дні від дати затвердження наказу ректора «Про відрахування з числа студентів». У разі, коли з поважних причин студент, слухач, аспірант, докторант або інша особа не може залишити гуртожиток у відповідний термін, рішенням ректора НУБіП України за погодженням із директором студмістечка, Студентською організацією та Профкомом студентів цей термін може бути продовжений, але не більше ніж на три дні.

1.9. У випадку, якщо особа, направлена на поселення згідно наказу ректора, не здійснила проплату за проживання у гуртожитку та без поважної причини фактично не проживала впродовж 2 тижнів з дати поселення у відведеній їй кімнаті, то на підставі пропозиції комісії з поселення факультету зайняте зазначеною особою ліжко-місце може бути використане для поселення інших осіб.

1.10. Порядок користування гуртожитком студентами і аспірантами, які знаходяться в академічних відпустках, визначається з урахуванням їх побажань ректором за погодженням із Профкомом студентів та Студентською організацією.