Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оформлення бдр.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
34.68 Кб
Скачать

2.8 Подання до захисту бдр, яка в цілому або в окремих частинах є ксерокопійованою (сканованою) не допускається!

  1. Організація виконання і захисту бдр

3.1 Формування і видачу завдань та контроль виконання БДР здіснює випускова кафедра з відповідної спеціальності.

3.2 До керівництва БДР залучаються, як правило, викладачі, які мають науковий ступінь кандидата або доктора наук, вчене звання доцента або професора. Як виняток, за окремим дозволом ректора, керівництво БДР може доручатися викладачам без наукового ступеня та вченого звання, які ведуть активну наукову та дослідно-конструкторську роботу, мають друковані наукові праці та патенти на винаходи.

3.3 Керівникам БДР виділяється 5 годин для керівництва кожною роботою. Один керівник може, як правило, керувати роботами не більше 5-6 студентів.

3.4 Рецензування БДР здійснюється в межах університету викладачами споріднених кафедр. Для рецензування однієї роботи виділяється 2 години.

3.5 Захист БДР здійснюється на засіданнях державних екзаменаційних комісій, створених на факультетах наказом ректора.

3.6 Склад ДЕК із захисту БДР визначається наказом № 105 від 15.04.2011 р. «Про організацію та вдосконалення навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту», та Положенням про порядок створення, організацію і роботу державної екзаменаційної комісії (Вінниця : ВНТУ, 2011). Кількість членів комісії — 4 викладача (2 викладача з випускової кафедри, 1 викладач зі спорідненої кафедри, 1 викладач з охорони праці).

3.7 Головою ДЕК із захисту БДР може призначатись директор інституту, його заступник з наукової роботи, декан відповідного факультету, які мають наукові ступені та вчені звання. Члени комісії призначаються з числа директорів інститутів, деканів факультетів, їх заступників, завідувачів кафедр, професорів, доцентів, кандидатів наук, провідних фахівців з відповідних напрямів підготовки та спеціальностей. Членам ДЕК виділяється 0,5 години для захисту однієї БДР.

На день можна планувати до захисту не більше 12 бакалаврських дипломних робіт.

3.8 Випусковими кафедрами розробляються Положення про форму, структуру та зміст БДР, в яких, відповідно до профілю спеціальності, конкретизується обсяг роботи, наводяться відповідні вимоги, даються рекомендації щодо тематики, оформлення, організації виконання та захисту тощо.

3.9 Зміст і направленість розділу «Охорона праці» узгоджуються з консультантом з охорони праці, якого призначає кафедра БЖД. Підпис консультанта з охорони праці є обов'язковим.

Розділ «Охорона праці» повинен містити конкретні пропозиції з питань охорони праці з електробезпеки, промислової санітарії та пожежної безпеки, пов’язані як з самою конструкцією основного і допоміжного технічного устаткування, так і з конкретними умовами його монтажу, експлуатації чи ремонту. Не допускається підміняти розробку питань щодо оздоровлення, полегшення та безпеки праці, переписуванням НАОП, ДСТУ, ДБН, інших правил, норм, інструкцій тощо з питань охорони праці.

3.10 Випускова кафедра розробляє та затверджує критерії оцінювання БДР і доводить їх до студентів одночасно з видачею завдання.

Керівник БДР знайомить студентів з графіком роботи та консультацій на весь період виконання БДР.

3.11 До захисту БДР допускаються студенти, які виконали всі вимоги навчального плану.

На захист подаються:

  • БДР в одному примірнику;

  • витяг із засідання кафедри про затвердження теми БДР;

  • відгук керівника;

  • рецензія.

Виконання і захист БДР здійснюється державною мовою.

3.12 Процедура захисту БДР:

  • представлення студента та поданих документів;

  • виступ студента;

  • відповіді студента на запитання членів ДЕК;

  • виступ керівника;

  • зачитування рецензії та відповідь студента на зауваження рецензента;

  • обговорення БДР та захисту її студентом і прийняття рішення ДЕК з оцінкою за державною шкалою;

  • оголошення рішення ДЕК про оцінку знань, виявлених студентом при захисті дипломної роботи (проекту), про присвоєння студенту-випускнику відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня та видання йому державного документа про освіту.

3.13 БДР здаються до архіву ВНТУ упродовж 3-х днів після захисту роботи по акту прийому-здачі.

Разом з бакалаврською дипломною роботою до архіву на компакт-диску здаються:

  • електронні копії графічної частина БДР та пояснювальної записки;

  • презентація.

Роботи зберігаються в архіві три роки.

3.14 У випадку, коли ДЕК за результатами голосування визнає БДР такою, що не відповідає вимогам, студент підлягає відрахуванню. В цьому випадку йому видається академічна довідка встановленого зразка. Він може виконати нову БДР і подати її до захисту протягом наступного навчального року.

3.15 За необхідності формою державної атестації з метою встановлення фактичної відповідності рівня освітньої-кваліфікаційної підготовки вимогам освітньої-кваліфікаційної характеристики може бути визначений бакалаврський дипломний проект.