Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оформлення маг_дис.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.11.2019
Размер:
86.02 Кб
Скачать

8. Основні вимоги до дисертації на здобуття кваліфікації магістра

8.1. Загальні положення

8.1.1. Назва дисертації повинна бути, по можливості, короткою, відповідати обраній спеціальності та суті наукової задачі, котра розв'язується.

Слід уникати назв:

- "Застосування …", "Огляд…", "Аналіз … " тощо, які не означають отримання нових результатів;

- "Проектування …" — це слово є характерною особливістю дипломних проектів на здобуття кваліфікації спеціаліста.

Теми дисертацій визначаються залежно від напрямку наукової діяльності (пп. 1.6 та 5.2.1), наприклад: "Система управління …", "Моделі …", "Частотний … пристрій", "Методи визначення…", "Показники ефективності …", "Алгоритми розрахунку …"; "Моделювання …", "Оптимізація …", "Вдосконалення … ", "Ідентифікація … ", "Розпізнавання … " тощо.

8.1.2. Під час написання дисертації магістрант повинен обов'язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати. Також обов'язковим є посилання на власні публікації, матеріали яких автор використав у своїй дисертації — це допомагає визначити ступінь наукової новизни та власних надбань автора і є одним з додаткових критеріїв під час зарахування до аспірантури.

8.1.3. У дисертації необхідно стисло, логічно і аргументовано викладати зміст і результати досліджень, уникати загальних слів, бездоказових тверджень, тавтології.

8.1.4. За отриманими результатами магістерська дисертація за напрямком наукової діяльності повинна складати 30–40% кандидатської дисертації з цієї або спорідненої спеціальності.

8.1.5. Вимоги до змісту магістерської дисертації та правила її оформлення складаються у відповідності з діючими в Україні вимогами до змісту та правилами оформлення кандидатської дисертації.

8.1.6. Кількість розділів у магістерській дисертації має бути не менше від трьох, але й не більше від чотирьох.

8.2. Структура дисертації

Дисертація повинна містити титульну сторінку, зміст, перелік умовних позначень (за необхідністю), вступ, основну частину, висновки, список використаних джерел, додатки (за необхідністю).

8.3. Вимоги до змісту дисертації

8.3.1. Титульна сторінка дисертації.

Титульна сторінка дисертації містить найменування вищого навчального закладу та назву кафедри, де виконана робота; прізвище, ім'я, по батькові автора; УДК, назву дисертації; напрямок (групу), шифр і найменування спеціальності; науковий ступінь, вчене звання, прізвище та ініціали наукового керівника та консультанта (за наявності); місто і рік. На титульній сторінці зазначається "На правах рукопису" особистий підпис магістранта. Відповідність спеціальностей магістратури та їх напрямів (груп) наведено в додатку Н, а вигляд титульної сторінки магістерської дисертацій наукового напрямку — в додатку П.

8.3.2. Зміст.

Зміст подають на початку дисертації. Він містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів, зокрема вступу, висновків до розділів, загальних висновків, додатків, списку використаної літератури. Підпункти в змісті не вказують. Загальні висновки відрізняються від висновків до розділів тим, що не мають номера, тобто в тексті дисертації та її змісті слід писати:

3.1.

3.2.

3.3. Висновки

ВИСНОВКИ