Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готовий диплом.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
1.76 Mб
Скачать

Пожежна безпека

У приміщенні, де експлуатується персональні комп’ютери здійснюються профілактичні, протипожежні заходи, які визначені Правилами пожежної безпеки в Україні, та іншими нормативними документами. Будівля має ІІ ступінь вогнестійкості(СНіП 11-90-81).

Пожежно-профілактичні засоби розробляються та використовуються не окремо, а в тісному взаємозв’язку з усіма проектними, будівельними та експлуатаційними роботами. Приміщення експлуатації забезпечується вуглекислотними вогнегасниками типу ВВ-2. У випадку виникнення пожежі перш за все треба відключити джерело живлення, використовувати вуглекислотний вогнегасник, а також здійснити евакуацію людей та матеріальних цінностей. Пожежна безпека приміщень визначається особливостями технічного процесу, що в них виконується, особливостями речовин та матеріалів. За вибухопожежною та пожежною небезпекою приміщення й будівлі згідно діляться на категорії А, Б, В, Г, Д.

Для нашого приміщення встановлена категорія пожежної небезпеки Д при ступені вогнестійкості ІІ, що означає наявність у приміщенні негорючих речовин та матеріалів у холодному стані, а це дозволяє використовувати будівлі до 10 поверхів, а при одноповерховому варіанті – площа приміщення не обмежується.

Пропонується періодичний контроль обладнання та інструктаж з

пожежної безпеки та охорони праці.

Провівши необхідні розрахунки вентиляції та заземлення , я прийшов до такого висновку:

Обрахувавши вентиляцію, дійшов висновку, що існуюча вентиляція в декілька разів перевищую норму. Тому не треба вживати додаткових заходів для його покращення; а розрахувавши заземлення, прийшов до висновку, що розрахункове заземлення ефективне і відповідає всім вимогам.

Висновки

Проаналізовано апаратно-програмні комплекси, придатні для створення комп'ютеризованого стенду для дослідження магніто–польових змін параметрів напівпровідникових матеріалів та наноструктур – LabJack, UniLab Microsensor та ZetLab. На основі порівняльного аналізу, оцінок переваг і недоліків комплексів зроблено вибір на користь комплексу ZetLab.

Основні критерії, за якими зроблено вибір, були наступні:

    • широкий спектр можливостей комплексу;

    • технічна підтримка на території країн СНД;

    • доволі доступна ціна пристрою;

    • короткий час доставки.

Запропонована блок-схема комп'ютеризованого стенду для дослідження магніто–польових змін параметрів напівпровідникових матеріалів та наноструктур.

Список використаної літератури

  1. Кучис Е.В. Гальваномагнитные эффекты и методы их исследования. - М.: Радио и связь, 1990. - 264 с.

  2. А. Жигалов, С. Карелін Універсальна установка для вимірювання параметрів напівмагнітних напівпровідників у широкому температурному діпазоні. – Харків, 2003 – 15 с.

  3. Л.П. Павлов. Методы измерения параметров полупроводниковых материалов. М: Высшая школа, 1987, 240 с.

  4. В.И.Фистуль, Введение в физику полупроводников, М., Высшая школа, 1975.

  5. К.Б.Шалимова, Физика полупроводников, М., Энергоатомиздат, 1985.

  6. Методичні вказівки до виконання лабораторного практикуму з курсу "Низькорозмірні структури та надгратки" для студентів базового напрямку 6.0908 “Електроніка” спеціальності 7.09.0801 "Мікроелектроніка і напівпровідникові прилади". / Укладач Д.М.Заячук – Львів, ДУ "ЛП", 2000. – 15 с.

  7. Батлук В.А., Гогіташвілі Г.Г., Уваров Р.В., Смердова Т.А. Охорона праці в галузі телекомунікацій. Навч. посібник – Львів: Афіша,-2003.

  8. Бедрій Я.І., Дембіцький С.І., Джигирей В.С., Єнкало В.М. Охорона праці: Навчальний посібник. – Львів, в-во "еК.К.К.о",-1997.

  9. http://blues.franko.lviv.ua/

  10. http://www.zetlab.ru/

  11. http://labjack.com/u3