Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

4. А власного капіталу

Мета: вст. Достовірності ПД відносно формування та викор ВК, повноти і своєчасності від обр.інф у зведених док,облік регістах,звітності.

З-ння: перевірка прав формув і викор коштів ВК; оцінка стану синт і аналіт обліку ВК;

оцінка повноти і прав відобр в обліку і звітності господ операцій з формування та викор ВК;перевірка дотримання законодавчих і нормат актів, пов’язаних з формуванням і викор ВК.

Док.1. Наказ про обл політику,

2. док,що підтверджують право власності на майно,яке вноситься в якості внеску до ВК (свідоцтво про право власності на нерухомість, зем діл,інтелектуальну власність.

3. організаційні док: свідоцтво про держ реєстрацію,накази та розпорядження,протоколи зборів засновників акціонерів,довідки про прийняття на облік в податкові органи,про реєстацію в статист органах,в ПФУ,ліцензії на види д-і,що підлягають ліцензуванню,статут,установчий договір.

4. ПД:виписки банку,ПКО,ВКО,акт приймання передачі ОЗ,бухг-довідка.

5. обл. регістри,що викор для від обр операцій з обл. ВК (ж-о 7с.г.; Відомості 7.1-7.5 с.г.)

6. Головн книга,звітність.

7. акти,довідки попер ревізій.

АВК поч. з інвент майна внесеного засновниками з обовяз участю аудитора. Інвент ВК полягає в підтвердженні залишку за аналіт обліком за кожним учасником. За доп І а-р виявляє за відповідними док залишки, ретельно вивч суми, що обліков на банк рах, вст. Терміни виникнення зобовяз п-а перед власниками,реальність часток засновників у капіталі.

Під час АВК а-р досліджує неправильне ведення обліку операцій, а саме необгрунт зб в-і ВК за рах ↑ в-і запасів,нема тер активів,понад уродженої засновниками,учасниками їх справедливої в-і. А-р перевіряє правильність і своєчасність внесення змін до установчих док,правильність док оформлення з вибуття та прийому нових засновників п-а.

Типові помилки:

1. неправ оформлення і відсутність док,що регламентує д-ь п-а.

2. непр і несвоєчасне внесення змін до установч док.

3. д-ь без ліцензії.

4. неправ документування часток засновників,які були внесені до капіталу або повернені.

5. неправ розрах.

6. порушення пов’язані з укладанням колект договору,оформлення змін або доповнень до нього.

5. А статутного і пайового капіталу

Мета:вст достовірності ПД відносно формування та викор СК, повноти і своєчасності відобр інф в зведених док та обл регістрах, правильності ведення обл. СК відповідно до установчих док та обл політики, достовірності від обр СК у звітності п-а.

АСК поч. з перевірки юр статусу та права здійснення статних видів д-і, складу засновників, структури і упр п-а, а фін можливостей для досягнення поставлених цілей.

В процесі А необхідно перевірити наявність док і дотримання процедури затвердження та держ реєстації п-а засновника.

Розмір СК 1250 мін з/п,що діє на момент ств п-а.

Кожен засновник акціонерного товариства повинен оплатити повну в-ь придбаних акцій,додати затвердження результатів розміщення першого випуску акцій.

А-р повинен визнач види д-і,якими фактично займається п-о і які передбачені в статуті п-а.

Основними завданнями аудиту статутного капіталу є:

- перевірка достовірності відобр показників щодо ВК, вст законності й правильності їх формування ;

- встановлення повноти формування СК, відповідності факт внесків учасників умовам установчих док, дотримання строків внесення часток до СК;

- перевірка стабільності величини статутного капіталу, його відповідності розміру, визначеними установчими документами.

Джерелами :

1) наказ про облікову політику підприємства;

2) док, що підтверджують право власності на майно, що вноситься як внесок до статутного капіталу: свідоцтво про право власності на нерухомість, земельні ділянки, транспортні засоби, інтелектуальну власність тощо;

3) організаційні док: свідоцтво про державну реєстрацію, накази та розпорядження, протоколи про результати закритого перепису, про підсумки торгів, зборів засновників, акціонерів, довідки про прийняття на облік в податковому органі, про реєстрацію в органах статистики та відповідних відділеннях позабюджетних фондів, ліцензії на види діяльності, що підлягають ліцензуванню згідно з законодавством;

4) первинні документи з обліку статутного капіталу (статут, установчий договір, накази, довідки та розрахунки бухгалтерії тощо);

5) облікові регістри, що використовуються для відображення операцій з обліку власного капіталу;

6) акти та довідки попередніх ревізій, аудиторські висновки та інша документація, що узагальнює результати контролю;

7) звітність (Баланс, Звіт про власний капітал).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]