Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

6. А ФСП.

Мета: підтвердити дотримання чинного законодавства щодо оподаткування с/г товаро-виробників ФСП , прав відобрв обліку та своєчасність розрахунків з бюджетом.

Завдання:

• правильність віднесення с/г п-а до платника ФСП;

• дотримання умов, що надають право ос/г товаровиробнику сплачувати ФСП;

• правильність розрахунку валового доходу від реалізації с/г продукції;

• законність включення с/г угідь до об’єкта оподаткування;

• дотримання платником ФСП вст порядку правового оформлення змін у розмірах площі с/г угідь у зв’язку з придбанням права власника або землекористувача та уточнення суми податкових платежів;

• використання ставок ФСП відповідно до їх дифере нціації за територіями,де платники здійс господ д-ь;

• правильність обчислення ФСП;

• правильність визначення кількості за видами с/г продукції (р, тв) при сплаті ФСП в натуральній формі;

• своєчасність сплати ФСП;

• правильність складеної декларації по сплаті ФСП.

При проведенні аудиту аудитор має виходити з того, що с/г товаровиробники — платники ФСП сплачують також ПДВ, акцизний збір, мито, державне мито, рентні платежі, збір за забруднення навколишнього середовища, збір на розвиток виноградарства та садівництва, єдиний збір.

Крім того, платники ФСП не звільняються від зобов’язань утримання з доходів, ви-плачуваних своїм найманим прац, сум прибуткового податку, збору на обов’язкове держ пенсійне страхування (2 відсотка), збору на обов’язкове соц страх на випадок безробіття (0,5 відсотка).

7. А податку на додану в-ь.

Мета: підтвердити дотримання пільгового обкладання ПДВ с/г товаровиробників, акумуляції коштів для надання дотацій та їх цільового викор.

Завдання: ведення окремого податк й БО; дотримання вст порядку застосув нульової ставки ПДВ; викор сум ПДВ, що залишаються в розпорядженні с/г товаровиробників за напрямами, визначеними законодавством; дотримання вст чинним законодавством порядку отримання с/г товаровиробниками дотацій за першим і другим варіантами;

правильність складання двох окремих податкових декларацій по ПДВ:

1) за операціями з продажу молока, молочної продукції, м’яса та м’ясопродуктів, виготовлених із проданих с/г товаровиробниками молока і м’яса у живій вазі;

2) за іншої реалізації; наявність та правильність складеного щомісячного розрахунку надходження та використання ПДВ, нарахованого на обсяги реалізації молока і молочної продукції, м’яса і м’ясопродуктів, відображених у квитанціях та перерахованих сум ПДВ переробними п-и на відриті для них в обслуговуючих банках окремі рах;

відповідність здійснених розр із с/г товаровиробниками за дотаціями у разі позитивної та від’ємної різниці між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом;

правильність акумуляцій суми ПДВ с/г товаровиробниками, які викор як дотації за другого варіанта; дотримання вст чинним законодавством порядку щодо звільнення від оподаткування при виконанні с/г товаровиробниками ремонтних робіт для бюджетних установ, наданні матеріальної допомоги та послуг по обробці землі.

ЗУ «Про податок на додану вартість».

Сп а-р має вст коло платників ПДВ. Правильність віднесення юр і фіз осіб до платників ПДВ. Визнач пільги, їх дотримання.

8 А пдфо.

Під час аудиторської перевірки слід уточнити правильність виведення оборотів і сальдо за кожним видом податків і платежів на кінець звітного періоду, для чого дані аналітичного обліку кожного виду податку чи платежу порівнюють із залишками в регістрах аналітичного обліку і Головній книзі за рахунком 64 "Розрахунки за податками і платежами" чи іншими рахунками. Якщо виявлено неточності у розрахунках, слід вжити заходів щодо їх усунення і з'ясувати, чи підприємство заплатило штрафи, пеню податковим адміністраціям за неправильне визначення розміру платежу або його прострочення. Штрафи і пеню слід стягувати з посадової особи, винної у простроченні або у неправильному обчисленні платежу в бюджет.

ЗУ «Про податок з доходів фізосіб». Об'єктом оподаткування резидента є: заг місячний оподатковуваний дохід; чистий річний оподатковуваний дохід, який визначається шляхом зменшення заг річного оподатковуваного доходу на суму податкового кредиту такого звітного року; доходи з джерелом їх походження з Укр, які підлягають кінцевому оподаткуванню при їх виплаті; іноземні доходи.

Обов'язок щодо подання податкової звітності є невід'ємним елементом змісту податкового обов'язку платника податків. Формою податкової звітності є річна декларація про майновий стан і доходи — податкова декларація. Податкова декларація подається платником податку, який зобов'язаний подавати таку декларацію відповідно до законодавства, або має право подати таку декларацію для отримання податкового кредиту. Обов'язок платника податку з подання декларації вважається виконаним, якщо він отримував доходи виключно від податкових агентів, зобов'язаних подавати звітність з цього податку у встановленому порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]