Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
101.38 Кб
Скачать

11. А розрах з оплати праці.

Завданнями: - перевірка дотримання штатного розкладу на п-і;- вивчення орг і нормування праці, викор робочого часу; - оцінка с-и оплати праці та її відповідності умовам праці; - перевірка правильності та своєчасності розрах з прац, а також цільового викор коштів, призначених на оплату праці; - контроль за прав відрахувань із з/п та нарахувань у державні цільові фонди.

Джерелами: - накази і розпорядження про прийом на роботу, звільнення і надання відпусток, договори, контракти, документи обліку персоналу, особисті картки працівників; - док з обліку виробітку готової продукції та здачі її на склад, рапорти, наряди, табелі обліку робочого часу; - док, які дають право на отримання дод оплати праці, нарахування премій, надання допомоги, субсидій та компенсацій; - розрахункові та платіжні відомості; - регістри аналіт та синт обліку з/п; - звітність п-а про трудові показники та розрахунки з держ цільовими фондами.

Прав нарах і утримання із з/п.

12. А розрах з постач і підрядниками.

На рах 63 ведеться облік розр із пос та підр за одержані ТМЦ, виконані роботи і надані послуги. Аудит здій окремо за кожним постачальником за кожним документом на сплату. Виписка банку, Аудитор перевіряє правильність і своєчасність виконання договірних зобов'язань п і підрза виконані роботи чи надані послуги. Аудит починають з аналізу результатів інвентаризації КтЗ за відповідними зві періодами на найближчу дату до поч аудиту. Дані інвентаризації слід звірити із сумами, відобр у Головній книзі та балансі за рахунком 63. Для перевірки достовірності первинних документів, за якими здійснені розрахункові операції, доцільно провести зустрічні звірки різних док на даному п-і й зробити письмовий запит у відповідні п-а про стан розрахунків, необхідно з'ясувати причини її непогашення у визначені терміни.

Під час аудиту вст наявність договорів поставки товарів, перевірити доцільність придбання, дотримання встановлених договором розрахунків. Щоб встановити повноту оприбуткування матеріальних цінностей, слід зіставити дані про їх кількість і вартість за платіжними док (платіжним дорученням і вимогами-дорученнями) з даними док на їх оприбуткування (рахунків, рахунків-фактур, ТТН) і показниками анал обліку розр з пост (реєстрів операцій за рахунками з постачальниками), книгами, картками складського обліку, звітами руху товарів. Звертається увага на правильність застосування постачальниками цін, тарифів за послуги.

25. А розрах з різними дебіторами.

На рах37 ведеться облік розрахунків за поточною ДтЗ з різними дебіторами за авансами виданими, нарахованими доходами, за претензіями, за відшкодуванням завданих збитків, за позиками членів кредитних спілок та за іншими операціями.

Рахунок 37 має такі субрахунки:

371 "Розрах за виданими авансами"

372 "Р з підзвітними особами"

373 "Р за нарахованими доходами"

374 "Р за претензіями"

375 "Р за відшкодуванням завданих збитків"

376 "Р за позиками членам кредитних спілок"

377 "Р з іншими дебіторами"

За Дт - відобр виникнення ДтЗ, за Кт - її погашення чи списання.

Аналіт облік в порядку планових платежів ведеться на картках або в книгах за кожним договором окремо. Синтетичний - відобр в накопичувальній відомості

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]