Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пам'ятка ПМК 2 - укр.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
120.83 Кб
Скачать

2 Перелік практичних

навичок

  1. Проводити дослідження факторів денатурованої біосфери (фізичних, хімічних, біологічних забруднень).

  2. Проводити проби на загартування.

  3. Реєстувати показники фізіологічного стану організму (частоту серцевих скорочень, величину артеріального тиску, концентрацію уваги, латентні періоди сенсомоторних реакцій, силу кисті, станову силу, об’єм оперативної памяті).

  4. Вимірювання товщини, теплопровідності, гігроскопічності тканин для побутового, виробничого, лікарняного одягу

  5. “Читання” архітектурно-планувальних креслень лікарняних будівель.

  6. Санітарне обстеження лікарняного, навчального, виробничого закладу.

  7. Вимірювання показників мікроклімату, освітленості, концентрації вуглекислого газу в палаті, секції, відділенні, лікувально-профілактичному, оздоровчому закладі в цілому.

  8. Вимірювати потужності доз іонізуючої радіації на робочих місцях, за захисними екранами, індивідуальних доз опромінення персоналу категорії А, розраховувати забруднення радіонуклідами робочих поверхонь та їх концентрацію у повітрі, воді, харчових продуктах.

  9. Визначати умови праці, психогенні фактори ліквідаторів наслідків катастроф, організувати і проводити профілактичні заходи.

  1. Перелік професійних

умінь

  1. Уміти “читати” і оцінювати ситуаційні, генеральні плани забудови лікарняних та їм подібних закладів, архітектурно-планувальні креслення лікарняних будівель, давати порівняльну гігієнічну оцінку різним варіантам проектів таких будівель.

  2. Уміти проводити санітарне обстеження лікарняного, навчального, виробничого закладу з його санітарним описанням, складанням акту обстеження.

  3. Оцінювати санітарний режим в палаті, секції, відділенні, лікувально-профілактичному, оздоровчому закладі в цілому та давати рекомендації щодо його забезпечення і поліпшення.

  4. Оцінювати радіологічну обстановку, безпеку праці при роботі в рентгенологічних кабінетах, радіологічних лабораторіях і відділеннях.

  5. Оцінювати результати вимірювань потужності доз іонізуючої радіації на робочих місцях, за захисними екранами, індивідуальних доз опромінення персоналу категорії А, забруднення радіонуклідами робочих поверхонь та їх концентрацію у повітрі, воді, харчових продуктах.

  6. Визначати і оцінювати умови праці, психогенні фактори ліквідаторів наслідків катастроф, організувати і проводити профілактичні заходи.

8