Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СОБСТВЕННО.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
69.17 Кб
Скачать

2.3. Характеристика ситуації концертно-гастрольної діяльності в Україні.

Концертно-гастрольна діяльність на теренах України - основне джерело заробітку для українського артиста, - є далекою від прозорості та дотримання правомірності. Хоча в світовій практиці кошти від концертів лише доповнюють доходу від продажу аудіопродукції. А в Україні 80% усіх отриманих коштів від роботи виконавця припадає на концертну діяльність і лише 20% - на продаж альбомів.

Ситуація виглядає приблизно так: виступи вітчизняних артистів обмежуються такими всеукраїнськими акціями, як "Червона Рута", "Таврійські Ігри", "Слов'янський базар", російсько-українськими "Рупором" та "Чайкою", альтернативною "Рок-екзистенцією" та ще кількома. До того ж, шлях українського артиста або колективу на ці акції є досить дорогим та тернистим. На додачу - нечисленні гастрольні тури уже відомих та визнаних виконавців, яких по всій Україні назбирається не більше двох десятків ("Океан Ельзи", Ірина Білик, Руслана, "ВВ", "Скрябін", Ані Лорак, Наталка Могилевська, Потап та Настя, Тіна Кароль тощо).

Якщо для більшості західних виконавців регулярні десять концертів в місяць - дещо з області фантастики, то для російських є нормою, адже прибутки вони отримують в основному з концертно-гастрольної діяльності. Окрім того, Україна є величезним додатковим ринком збуту російської музичної продукції, і другою за кількістю замовлених концертів.

По суті, ніякого значення не мають нарахування за використання авторських прав артистів, відтак артистам доводиться заробляти виключно концертною діяльністю. Проте, оскільки кількість концертних майданчиків обмежена, місць для хороших гуртів обмаль.

Розділ 3. План реалізації концертно-гастрольного туру

3.1. Підготовчий етап

1. Формування ідеї та концепції проекту.

2. Підготовка документації для партнерів, спонсорів, виконавців.

3. Визначення джерел фінансування та інші залучення коштів.

4. Етапи фінансування та їх зв'язок із проведенням КГТ.

5. Розробка та складання проекту та орієнтовного кошторису.

3.2. Початковий етап.

1. Маркетингові дослідження ринку - аналіз ринкової ситуації, попиту, можливість технічного забезпечення, політична так економічна ситуація тощо. Здійснюється моніторинг місць проведення - наявність концертних майданчиків, райони їх розташування (студентські, спальні, робітничі тощо), підхідні шляхи (зручність), кількість людей, що може вмістити майданчик, кількість артистичних кімнат та рівень їх комфортабельності, з'ясовуються параметри сцени та наявність світлозвукового обладнання та його конкретні характеристики; з'ясовується наявність готелів неподалік, їх рівень та вартість, та кількість ВНЗ у місті.

2. Робота з аудиторією (визначення та проведення) - анкетування, опитування, інформування.

3. Формування робочої групи (адміністративна, режисерсько-постановча, технічна, медіа-група тощо).