Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Нечипоренко Р. В..doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
296.45 Кб
Скачать

3. Економічна частина

3.1 Тарифні ставки водіїв та ремонтних робітників.

Тари́фна ста́вка — це елемент тарифної сітки, який визначає годинний (денний або місячний) розмір оплати праці працівника в залежності від складності виконуваних робіт або його кваліфікації (присвоєного йому тарифного розряду). Тому на даному підприємстві тарифна ставка ремонтних робітників (слюсар по ремонту автомобілів) - 1700грн.

3.2 Доплати та надбавки для водіїв та робітників.

За функціональним призначенням доплати й надбавки є самостійними елементами заробітної плати, які призначаються для компенсації або винагороди за суттєві відхилення від нормальних умов праці, котрі не враховано в тарифних ставках і посадових окладах. Вони відрізняються від тарифної заробітної плати (посадового окладу) необов'язковістю і непостійністю, а також рухливістю залежно від співвідношення фактичних і нормативних умов праці. Закон України «Про оплату праці» передбачає, що умови запровадження і розміри надбавок, доплат, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій чинного законодавства і згідно з генеральною та галузевими (регіональними) угодами.

На підприємстві ПП „Деркач” робітники мають доплати та надбавки до основної заробітної плати у вигляді грошової винагороди в залежності від виконаної роботи, її розмір встановлюється директором підприємства.

3.3 Трудомісткість зон що, то-1, то-2, пр.

Для надання послуг з ремонту і технічного обслуговування автомобілів розроблена зона технічного обслуговування та поточного ремонту. Якщо розглядати зони ТО-2 та ПР, то вони поділені на пости, де знаходяться лінії на яких проходе технічне обслуговування та ремонт.

Щоденне технічне обслуговування охоплює контроль, спрямований на за­безпечення безпеки руху, а також роботи для підтримування належного зов­нішнього вигляду, заправляння паливом, маслом і охолодною рідиною, а для деяких видів рухомого складу — санітарну обробку кузова, що виконується на автотранспортному підприємстві після роботи рухомого складу на лінії. Конт­роль технічного стану автомобілів перед виїздом на лінію, а також при зміні водіїв на лінії здійснюється за рахунок підготовчо-заключного часу.

Прибирально-мийні роботи виконуються за потреби, але обов'язково перед технічним обслуговуванням чи ремонтом. Оброблення кузовів автомобілів спе­ціального призначення здійснюється відповідно до вимог та інструкцій щодо перевезення даного виду вантажів.

Перевірка технічного стану здійснюється щоденно відповідним технічним персоналом після повернення ДТЗ на місце постійної стоянки, а також водієм перед виїздом на лінію та під час зміни водіїв на лінії.

Технічне обслуговування ДТЗ виконується у планово-обов'язковому поряд­ку, включаючи визначений Положенням та інструкціями виробників перелік обов'язкових робіт. Так, наприклад, в сучасних автомобілях замість ТО-1 і ТО-2 допускається одне технічне обслуговування ~ періодичне, яке проводиться через встановлений нормативами пробіг.

Щоденне обслуговування, технічне обслуговування ТО-1 і ТО-2 та сезонне технічне обслуговування ДТЗ не належать до реконструкції, модернізації, тех­нічного переоснащення та інших видів поліпшення ДТЗ.

Технічні обслуговування ТО-1 і ТО-2 охоплюють контрольно-діагностичні, кріпильні, регулювальні, мастильні та інші роботи, спрямовані на попереджен­ня і виявлення несправностей, зниження інтенсивності погіршання параметрів технічного стану рухомого складу, економію палива та інших експлуатацій­них матеріалів, зменшення негативного впливу автомобілів на навколишнє середовище.

Друге технічне обслуговування рекомендується здійснювати з періодичні­стю відповідно до таблиці 2,1 і проводити разом з черговим ТО-1. Орієнтовний перелік операцій ТО-2 наведено в додатку 3.

Поточний ремонт (ПР) призначений для забезпечення працездатного ста­ну рухомого складу з відновленням або заміною окремих його агрегатів, вузлів і деталей (крім базових), які досягли гранично допустимого стану.

Поточний ремонт виконується за потреби, згідно з результатами діагносту­вання технічного стану ДТЗ, або за наявності несправностей і призначений для забезпечення або відновлення працездатності ДТЗ.