Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт Нечипоренко Р. В..doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
296.45 Кб
Скачать

2.3 Склад основних ( водіїв, слюсарів, токарів) та допоміжних робітників, майстрів, механіків ( обов’язки майстра дільниці).

Майстер є безпосереднім керівником трудового колективу, організатором праці і виробництва, вихователем робочих на очолюваній ним ділянці.

Основним завданням майстра є забезпечення виконання планових завдань і прийнятих соціалістичних зобов'язань при найменших витратах матеріальних і трудових ресурсів. Всі розпорядження, що відносяться до виробничої діяльності ділянки, передаються для виконання тільки через майстра. Вказівки майстра є обов'язковими для підлеглих йому робочих. Вказівки майстра можуть бути скасовані вищестоящими керівниками з обов'язковим повідомленням про це майстра.

Під нормою обслуговування розуміють кількість об’єктів, що обслуговує один допоміжний робітник, наприклад, кількість верстатів для наладчиків, чергових слюсарів, мастильників; кількість двигунів та освітлюваних точок – для електромонтерів, прибираєма площа – для робітників з прибирання приміщень тощо.

Чисельність робітників з технічного обслуговування: 5 чоловік.

2.4 Характеристика верстатів, обладнання та оснащення яке використовується в технології обслуговування та ремонту.

Перелік технологічного обладнання, що використовується на підприємстві ПП „Деркач”, заносять до таблиці – 1.

Організувати оптимальний процес обслуговування автомобіля можна тільки на базі діагностичної інформації і прогнозування її зміни в часі або за пробігом. Практично прогнозування полягає у призначенні періодичності діагностування і визначення попереджуючих діагностичних нормативів, які вирішуються на базі теорії надійності автомобілів. В основі визначення періодичності діагностування й попереджуючих діагностичних нормативів лежать закономірності зміни технічного стану й економіки показника.

Таблиця – 1. Перелік технологічного обладнання, що використовується на підприємстві ПП „Деркач”

П/П

Назва технологічного обладнання

Кількість, шт.

1

Підйомник для легкових автомобілів

2

2

Підйомник для мікроавтобусів

1

3

Верстат шиномонтажний

1

4

Верстат для балансування коліс

1

5

Компресор

1

6

Апарат зварювальний

1

Технічна характеристика компресора (електричний К1)

Продуктивність, м3/хв - 0,16

Тиск , кг/см2(атм) - 10

Потужність, кВт - 2,2

Ресивер, літрів - 110

Тип компресора - пересувний з автоматикою

Габарити, мм / Маса, кг - 1000х620х970 / 110

2.5 Виробничі площі основних дільниць (ескіз основної дільниці).

До складу виробничої площі включається площа, зайнята обладнанням, проходами, проїздами, стендами, робочими шафами для інструменту, робочими місцями для технічного контролю деталей тощо. Агрегатна дільниця приймає участь в технічному ремонті та технічному обслуговуванні автомобілів клієнтів підприємства. Дільниця призначена для виконання робіт по ремонту вузлів і агрегатів автомобілів. На дільниці виконуються розбирально-мийні, ремонтні роботи, збирання, проведення контролю.

Площі основних і допоміжних приміщень є компактними, але достатніми для забезпечення нормальних умов та високої продуктивності праці. Зупинимося на тих, які найзручніші для застосування і забезпечують достатню точність.

Площі приміщень для здійснення ТО, ремонту і зберігання автомобілів визначають, виходячи з кількості робочих постів або місць зберігання та площі, яку займають автомобілі, проїзди, проходи і робочі місця.

Площі приміщень для виконання виробничо-підготовчих робіт визначають виходячи з площі горизонтальної проекції технологічного устаткування, ро­бочих місць і проходів:

Fц = Kус Σ fус

де Fц — площа цеху (дільниці, відділення), м2;

Кус — коефіцієнт щільності роз ставлення устаткування;

Σ fус — сумарна площа горизонтальної проекції тех­нологічного устаткування, м2.