Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tema 11.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
477.7 Кб
Скачать

5. Етапи проведення аудиторської перевірки у сфері праці

Аудит, передусім, — це форма науково-практичного дослідження. Тому важливо, щоб його результати, були засновані, на об’єктивних, порівняльних і достовірних даних. При перевірках допускається використання будь-яких видів документації з праці й трудових відносин. Додатково до аналізу документації проводиться опитування менеджерів, управляючих трудовими ресурсами, працівників відділів кадрів і служби управління персоналом, вибіркового числа осіб керівного персоналу і підлеглих.

Подібно до фінансових перевірок аудит у сфері праці повинен проводитися періодично, щоб переконатися у виконанні поставлених задач. Аналіз і оцінка якогось одного показника чи явища у відриві від інших не дають бажаного результату, тому необхідний комплексний аналіз, що передбачає вивчення рівня і динаміки будь-якого окремого показника в тісному взаємозв’язку із змінами рівня і динаміки інших показників. Найбільш ефективна перевірка, яка гарантує повну і достовірну інформацію про результати впровадження програм управління і розвитку персоналу, розглядається як внесок у вирішення стратегічних задач підприємства (організації).

Аудиторська перевірка програми розвитку трудового потенціалу, як правило, зосереджена на аналізі функціонування служб розвитку персоналу і її відділів, проте не повинна обмежуватися лише цим. Вона передбачає також вивчення організації управління персоналом на підприємстві, включаючи аналіз діяльності управляючого персоналом різних рівнях управління. Найбільша увага повинна бути приділена оцінці ефективності діяльності служби розвитку персоналу на оперативному рівні залежно від її впливу на поведінку і ставлення до роботи співробітників і обсягу її послуг менеджерам і службовцям.

Аудиторська перевірка у сфері праці сама по собі дає лише необхідну інформацію про стан справ на підприємстві, яка реального практичного значення може і не мати. Тільки підготовка на її основі програми перетворення соціально-трудових відносин і розробка алгоритмів управлінських рішень з практичних її здійснень можуть реально вплинути на ефективність діяльності підприємства.

Проведення аудиторської перевірки у сфері праці допускає поділ роботи на кілька етапів: підготовчий, що включає розробку підходів до проведення перевірки; етап збору інформації; етап обробки і аналізу інформації; етап оцінки ефективності аудиту. Розглянемо основний зміст цих етапів.

5.1. Підготовчий етап аудиту

Одним із найважливіших завдань аудиту у сфері праці, як зазначалося вище, є визначення ефективності здійснення програми управління і розвитку трудових ресурсів (мається на увазі, що така програма існує на кожному підприємстві). Тому перед початком аудиторської перевірки, цілі і задачі програми повинні бути, чітко визначені, а якщо необхідно, уточнені. Це особливо важливо, якщо в перевірці беруть участь зовнішні ревізори. Ця перевірка повинна включати принаймні три цільові функції:

  1. оцінку взаємозв’язку і несуперечності загальнодержавних законів, галузевих інструкцій і внутріфірмових правил і установок;

  2. оцінку відповідності програми управління і розвитку трудових ресурсів організаційним цілям підприємства, її обґрунтованості та напруженості;

  3. оцінку виконання програми управління і розвитку трудових ресурсів.

Крім цього, необхідно ретельно перевірити правила і методики, щоб визначити, наскільки вони відповідають поставленим задачам.

Технологічно процес аудиту трудових ресурсів, на думку фахівців, повинен складатися із шести ступенів:

  1. Формалізація ідеї проведення аудиторської перевірки, визначення її цілей і гіпотетичних вигод для підприємства від її проведення.

  2. Добір персоналу для організації перевірки, і в разі потреби його навчання.

  3. Збір звітних даних по роботі з кадрами на різних рівнях управління трудовими ресурсами.

  4. Попередня підготовка звітів з перевірки і обговорення їх з лінійними керівниками.

  5. Надання звіту керуючому персоналом і вироблення разом з ним основних рекомендацій щодо удосконалення управління трудовими ресурсами.

  6. Впровадження коригувальних заходів у процес життєдіяльності підприємства.

Для проведення аудиторської перевірки можна залучати працівників даного підприємства або представників інших організацій. У кожному з цих підходів є свої переваги і недоліки. Свої працівники більше знають про підприємство, їм простіше проводити опитування і анкетування та легше визначити, які аспекти потребують оцінки. Разом з тим внутрішнім ревізорам складніше подивитися на проблеми зі сторони, оскільки вони самі багато в чому звиклись з існуючим порядком, а отже, їм вкрай важко бути абсолютно об’єктивними в оцінках.

Такі якості, як об’єктивність, незалежність, професіоналізм, більше притаманні зовнішнім ревізорам. Тому найбільш ефективним можна вважати залучення до проведення аудиту зовнішніх перевіряючих, які мають досвід як в організації праці і управлінні трудовими ресурсами на підприємстві, так і в питаннях трудового права. Це доцільно, оскільки організація праці тісно пов’язана з трудовим законодавством, а оцінка легітимності діяльності підприємства є однією з цілей аудиту.