Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат котенко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

Висновок

Спроби ВТО, Комітету готельної і ресторанної індустрії Європейського Союзу, Міжнародній готельній асоціації упровадити єдину класифікацію готелів не привели до позитивного результату. Була також спроба уніфікувати піктограми готельного і ресторанного сервісу, проте це також не вдалося, за винятком загальноприйнятих в Європі.

Задачі ускладнюються ще і тим, що окрім готелів існує ще маса інших засобів розміщення (мотелі, кемпінги, ротели, ботели, турбази і т.д.) з своєю особливою специфікою.

Введенню єдиної класифікації готелів в світі перешкоджають сталі національні традиції, культурно-історичні відмінності держав, критерії якості і ін.

В кожній державі формуються свої типи підприємств, особливості географічного положення, кліматичних умов, що враховують, ряду інших чинників і, найголовніше, особливості попиту, що склався. Прийнята в кожній країні класифікація містить категорію розрядності, яка є якісним параметром стандарту. Розрядність готелю впливає на її престиж, формування клієнтури, вартість готельних послуг і ін.

Класифікація готелів регламентується на міжнаціональному і національному рівнях, а також в рамках готельних ланцюгів, асоціацій, союзів.

Список використаної літератури:

  1. Агеева O.A., Акуленок Д.Н., ВасильевН.М., ВасянинЮ.Л. и др. Туризм и гостиничное хозяйство / Учебник для вузов. - М.: Тан-дем-Экмос, 1999. - 346 с.

  2. Браймер P.A. Основы управления в индустрии гостеприимства / Пер. с англ. - М.: Аспект Пресс, 1995. - 382 с.

  3. Лукьянова Л.Г., Цыбух В.И. Рекреационные комплексы: Учебное пособие / Под общ. ред. В.К. Федорченко. - К.: Вища школа., 2004. - 346 с.

  4. Управління сучасним готельним комплексом: Навч. посіб. / За редакцією члена-кор. HAH України, д.е.н. проф. Доругунцо-ва С.І. - К.: Ліра-К, 2005. - 520 с.