Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат котенко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
90.11 Кб
Скачать

2.8 Залежно від призначення

Типологія готельних підприємств, що отримала розповсюдження в світовій практиці готельної індустрії, представлена таким чином:

- Готель-люкс. По місткості даний тип готелів відноситься до малих або середніх підприємств. Звичайно розташовується в центрі міста Характерна висока ціна номера, що включає всі можливі види обслуговування.

- Готель (середнього класу). По місткості більше готелю - люкс (400-2000 місць). Розташовується в центрі міста або міській межі. Пропонує достатньо широкий набір послуг, і ціни на них рівні рівню регіону розташування або дещо вищий.

- Готель-апартамент (апарт-отелъ). По місткості це підприємство малих і середніх розмірів (до 400 місць). Характерний для крупного міста з непостійним населенням. Надає квартирний тип номерів, що використовуються як тимчасове житло, частіше всього на базі самообслуговування.

- Готель економічного класу. Підприємство малої або середньої місткості (до 150 і більше місць). Розташовується поблизу магістралей. Характерний просте і швидке обслуговування, обмежений набір послуг.

- Готель-курорт. Підприємство із значними відмінностями по місткості, пропонуюче повний набір послуг гостинності. Крім того, включає комплекс спеціального медичного обслуговування і дієтичного живлення. Розташовується в курортній місцевості.

- Мотель. Прості одноповерхові або двоповерхові споруди, розташовані зовні міської забудови, в передмісті, у автомагістралей. Це малі або середні підприємства. Характерний середній рівень обслуговування при невеликій кількості персоналу.

- Кемпінг. Табір для автотуристів, мототуристів, велотуристів, звичайно розташований в заміській місцевості, іноді недалеко - від мотеля. Надаються місця для нічлігу, часто в наметах або літніх будиночках, обладнаних кухнями індивідуального приготування їжі і деякими елементарними зручностями.

- Приватний готель (типу нічліг і сніданок). Широке розповсюдження даний тип готелів отримав в США. Це готель малої, іноді середньої місткості. Розташована вона в передмісті або сільській місцевості.

- Пансіон. Підприємство з простим стандартом і обмеженим спектром послуг. Відмітна ознака - надається повний пансіон для проживаючих гостей.

- Гостинний двір. Підприємство, відмінне від готелів спрощеним стандартом обслуговування, меншою місткістю, відсутністю ряду суспільних приміщень для зустрічі і перебування гостей (холів, вестибюлів, гостиних і т.д.).

- Ротел'. Пересувний готель, що є вагоном з одно-двухместнимі відсіками, в яких розташовані спальні крісла Є відсік для переодягання, туалет, кухня, холодильник.

- Флотел'. Крупний готель, часто звана “курортом на воді”. Туристам пропонуються комфортабельні номери з великим набором послуг.

- Ботел'. Невеликий готель на воді, як яка використовується відповідним чином обладнане судно.

- Флайтель. Аероготель або “літаючий готель”. Надзвичайно дорогий і нечисленний тип готелів. Обладнаний посадочним майданчиком і зв'язком з метеослужбами.

- Алькасар (aHr.alkazar). Старовинний середньовічний замок, побудований в стилі (Іспанія) Маврітанії і що використовується як висококласний готель для дуже іменитих гостей: королівська знать, президенти держав і ін.

- Хостел (aHra.Hotel). Студентський готель, що надає недорогий нічліг.

- Кондомініум (від лат. condominium сумісне володіння). Об'єднання власників в єдиний комплекс нерухомого майна в житловій сфері, у межах якого кожному з них на праві приватної, державної, муніципальної власності належить в житлових будинках або в нежилі приміщення. Порядок змісту, ремонту і експлуатації кондомінімуму регулюється договором між учасниками загальної власності.

- Таймшер (від англ. timeshere розділення часу). Сумісне володіння нерухомістю в туристському бізнесі з можливістю користуватися нею протягом певного часу, яка пропорційна грошовому внеску. Час користування вимірюється в тижнях. Воно згруповано в три кольори (червоний, білий і голубий) і відображає динаміку попиту по сезонах. Власник, або співвласник кондомінімуму може відпочивати в придбаних апартаментах в “свої тижні” або обміняти місце відпочинку на аналогічне в рамках “кольору”

- RCI (Record Condominium International). Система придбання довготривалої арендувати (на 25-30 років) і обміну котеджів на знаменитих курортах практично у всьому світі (2400 готелів і курортів).