Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
stazhirovka_yura.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
299.01 Кб
Скачать

Розділ IV висновки

Розвиток незалежної України, відродження української нації спонукають до нового бачення професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання і спорту (ФВ і С), спрямованості її на потреби людини і держави. Глибокі соціально-економічні трансформації суспільства, розвиток економіки на ринкових принципах, поява ринку праці та зростання сектора освітніх послуг вимагає якісних змін в концептуальних принципах професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців ФВ і С. Реалізація завдань професійної підготовки майбутніх фахівців ФВ і С потребує вихованні особистості, здатної до плідної професійної праці в сучасних умовах Болонського процесу, готової до професійної діяльності, яка володіє не тільки системою спеціальних знань, професійних умінь і соціальних відносин, а й сформованістю і зрілістю професійно-значущих якостей, відповідною кваліфікацією. Все це вимагає нових підходів до кожного розділу підготовки фахівців.

Принципово нова політична, економічна і соціальна ситуація, яка склалася в Україні, її вихід самостійним суб'єктом олімпійського руху на міжнародну спортивну арену, створення Національного олімпійського комітету, визнання національних федерацій з видів спорту міжнародними спортивними федераціями, організація штатних збірних команд потребує суттєвих змін у професійній підготовці майбутніх фахівців ФВ і С.

Розширення і оновлення освітнього діапазону вимагає створення технологій професійної підготовки фахівців ФВ і С, спрямованих на підвищення кваліфікації, професійної компетентності, конкурентоспроможності відповідно до зростаючих умовами на ринках праці. Тому професійно підготувати майбутніх фахівців ФВіС, здатних повністю відповідати високим професійним орієнтирам ХХІ століття, є складним і відповідальним завданням. Професійна підготовка майбутнього фахівця ФВіС у вузі забезпечується не тільки спрямованістю навчально-виховного процесу на озброєння майбутніх фахівців спеціальними аудиторними знаннями, вміннями і навичками, а й розвитком професійно значущих умінь і навичок роботи викладача спеціальних вузів фізичного виховання і спорту під час стажування в магістратурі.

В процесі стажування я поширила, поглибила, закріпила та поповнила знання, вміння та навички професійно-педагогічної діяльності, які отримала в процесі навчання в інституті в реальних умовах роботи викладача спеціального вищого навчального закладу, засвоїла основні професійно-педагогічні функції: планування та практична організація навчально -виховного процесу, навчання, виховання, педагогічне управління колективом студентів у процесі занять відповідно до навчального плану, підготувалася до впровадження отриманих умінь і навичок в наукову організацію праці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]