Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rozdil_2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
181.08 Кб
Скачать

Бригада(10ч)

Майстер Інженер оп і тб

Головний бухгалтер

Заступник директора

по комерційним питанням

Заступник директора

по будівництву

Заступник директора загальним питанням

Бухгалтерія

Комерційний відділ

Відділ матеріально-технічного забезпечення

Відділ охорони праці і техніки безпеки

Служба безпеки

Архітектурно-дизайнерський відділ

Відділ кадрів

Технологічний відділ

Планово-економічний відділ

Відділ головного механіка

Склад

Будівельна дільниця №2

Будівельна

дільниця №1

Рисунок 2.1 – Організаційно-функціональна структура ТОВ"ВКФ"СЕН"

Організаційна структура обрана на підприємстві відноситься до найбільш поширеного типу побудови організації – лінійно-функціонального, або змішаного типу. Лінійно-функціональна структура поєднує переваги лінійної та функціональної структур і ґрунтується на єдності розпорядження й кваліфікованому здійсненні функцій управління спеціальним апаратом.

Вищим органом підприємства є збори Учасників, які складаються з Учасників чи призначених ними представників. Кожен з Учасників має кількість голосів, яка пропорційна їх частці у Статутному фонді підприємства. З усіх питань рішення приймаються простою більшістю голосів.

Контроль за діяльністю Директора здійснюється Ревізійною комісією Ревізійна комісія звітує про результати перевірок перед Учасниками.

Повноваження трудового колективу реалізуються загальними зборами його членів, їх виборним органом – Радою трудового колективу, які вправі представляти його інтереси у відносинах зі зборами Учасників і Директором підприємства.

Директор без доручення:

  • здійснює оперативне управління справами Товариства;

  • представляє інтереси Товариства у відносинах з іншими юридичними та фізичними особами;

  • укладає угоди та договори від імені Товариства;

  • призначає та звільняє працівників;

  • відкриває поточні рахунки в установах банків, має право підпису документів Товариства як перша особа ( в т.ч. фінансових), тощо.

Формування керівної ланки підприємства визначається особливостями її господарської діяльності й полягає в доборі заступників директора. Тому різні функціональні обов’язки покладені на трьох заступників директора:

  • по загальним питанням;

  • по комерційним питанням;

  • по будівництву.

Заступник директора по загальним питанням здійснює керівництво відділом головного механіка і відділом кадрів, безпосередньо контактуючи з начальниками цих відділів, головним механіком і начальником відділу кадрів.

Заступник директора по комерційним питанням здійснює керівництво комерційним відділом та відділом матеріально-технічного забезпечення, співпрацюючи з начальниками цих відділів.

Заступник директора по будівництву здійснює керівництво основною діяльністю підприємства. Для цього сформовані виробничі підрозділи відносно цільових завдань діяльності підприємства: архітектурно-дизайнерський відділ, технологічний відділ, планово-економічний відділ, відділ охорони праці і техніки безпеки, а також безпосередньо будівельні дільниці. Саме через головного інженера та начальників цих відділ здійснюється керівництво будівельною діяльністю підприємства.

Служба безпеки підприємства прямо підпорядкована директору підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]