Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rozdil_2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
181.08 Кб
Скачать

2.2. Організаційно-правова характеристика тов"вкф"сен".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-комерційна фірма"СЕН" засноване та діє на підставі Цивільного та Господарського кодексів України, Законів України "Про господарські товариства", "Про зовнішньоекономічну діяльність" та іншого чинного законодавства України для здійснення підприємницької діяльності та отримання прибутку на основі повного господарського розрахунку, самофінансування та самоокупності.

Товариство засновано на підставі рішення зборів Учасників Товариства (протокол №1 від 03 травня 1995 року.).

Товариство у своїй діяльності керується чинним законодавством України, Статутом, а також внутрішніми правилами, регламентами та іншими локальними актами Товариства.

Місце знаходження Товариства: 36014, Україна, м. Полтава, вул. Маршала Бірюзова, 15а.

Товариство є юридичною особою у відповідності до законодавства України і набуває всіх прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації.

Товариство має відокремлене майно, яке обліковується на його самостійному балансі, поточний та інші рахунки в банку, від свого імені виступає у правовідносинах, може укладати від свого імені договори, набувати майнових та особистих прав та нести обов’язки, бути позивачем та відповідачем у суді загальної юрисдикції, господарському та третейському суді

За статусом майна Товариства відноситься до приватній форми власності.

Майно підприємства складається з основних фондів та оборотних коштів, а також інших, належних йому на праві власності цінностей, вартість яких відображається в самостійному балансі. Майно підприємства створюється за рахунок:

  • внесків і майна, переданого йому учасниками;

  • виробленої в результаті господарської діяльності підприємства продукції;

  • отриманих доходів;

  • іншого майна, набутого на підставах, які не заборонені законодавством.

Товариство відповідає по своїм зобов’язанням всім своїм майном і не несе відповідальності по зобов’язанням учасників. Учасники відповідають по зобов’язаннях Товариства в межах своїх часток в Статутному фонді.

Основною метою діяльності підприємства є задоволення потреб споживачів у продукції та послугах та отримання прибутку за рахунок виробничої, підприємницької, комерційної, торгівельної, посередницької діяльності, виконання робіт та надання послуг.

Предметом діяльності підприємства є: будівництво будівель, виробництво меблів для сидіння, виробництво меблів для офісів та підприємств торгівлі, виробництво кухонних меблів, оптова торгівля електропобутовими приладами, інші види оптової торгівлі, діяльність автомобільного вантажного транспорту.

Основним показником господарсько-фінансової діяльності підприємства є прибуток, який визначається за результатами діяльності після покриття матеріальних та інших необхідних витрат, а також витрат на оплату праці.

Чистий прибуток, отриманий після покриття витрат та розрахунків з кредиторами та бюджетом, залишається в повному розпорядженні підприємства і розподіляється між Засновниками пропорційно їх часткам в Статутному фонді.

Результативність підприємницької і невід’ємної її органічної складової – управлінської діяльності багато в чому залежить від вибору організаційної структури підприємства, що найбільшою мірою відповідає вимогам сфери діяльності, на яку орієнтовна фірма.

Організаційна структура – це одночасно спосіб і форма об’єднання людей для здійснення спільної для них виробничої і управлінської мети. Структура за допомогою відповідної сукупності відносин і зв’язків усередині колективу забезпечує єднання всіх її складових, стійке існування й стабільне функціонування підприємницької справи. Організаційна структура необхідна для управління різноманітними видами діяльності підприємства, а аналіз переваг і недоліків різних підходів до побудови системи управління дає змогу зробити правильний вибір на користь конкретної організаційної структури з урахуванням стану ринку і стратегії підприємства. За період своєї господарської діяльності підприємство мало традиційну організаційну структуру управління. Вона передбачає розподіл управлінської діяльності за функціями, підрозділами й посадами. Найважливішого значення надається повноваженням і відповідальності посад, а не кваліфікації і досвіду персоналу.

Організаційна структура наведена на рис. 2.1.

Збори Учасників

Ревізійна комісія

Директор

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]