Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРАКТИКУМ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
886.27 Кб
Скачать

VII. Гарантії діяльності профспілкової організації

Адміністрація зобов'язується:

  1. Надавати профкому всю необхідну інформацію з питань, що є предметом цього колективного договору, сприяти реалізації права профспілки по захисту трудових і соціально-економічних інтересів працівників.

  2. Безоплатно надавати профспілковому комітету обладнане приміщення, засоби зв'язку, сейф, оргтехніку, канцтовари, при необхідності транспорт для забезпечення його діяльності, приміщен­ня для проведення зборів, засідань тощо (ст.249 КЗпП України).

  3. Згідно з заявами членів профспілки проводити безготівкову оплату членських внесків та перераховувати їх протягом ____днів після виплати зарплати.

  1. Забезпечити звільнення від основної робити представників або позаштатних працівників профспілкових органів для участі у статутних заходах на різних рівнях, а також на час короткострокового навчання із збереженням заробітної плати.

  2. Гарантувати виборним профспілковим працівникам (якщо вони обрані на ці посади із штатних посад даної установи) після закінчення їх повноважень надання місця попередньої роботи, на яке інші працівники приймаються тимчасово (за строковим дого­вором , ст.23 КЗпП України).

  3. Не застосовувати до працівників, обраних до складу профорганів, дисциплінарних стягнень без погодження з відповідними профорганами.

  4. Не допускати звільнення з роботи за ініціативою адмініст­рації працівників, які обрані до складу профспілкових органів і не звільнені від виробничої роботи, без згоди відповідного профоргану.

  5. Поширювати умови преміювання, виплати винагород, а та­кож гарантії, компенсації і соціально-побутові пільги, встановлені в колективному договорі, на обраних профспілкових працівників.

  6. Забезпечити вільний доступ до матеріалів, документів, а також до усіх підрозділів і служб установи (їдальня, медкабінет) для здійснення профкомом наданих профспілкам прав контролю за дотриманням чинного законодавства станом охорони праці і техніки безпеки, виконанням колективного договору.

VIII. Контроль за виконанням колективного договору

Сторони зобов'язуються:

  1. Визначати осіб, відповідальних за виконання окремих по­ложень колективного договору, та встановити термін їх виконан­ня (додаток №).

  2. Періодично проводити зустрічі адміністрації та профкому, на яких інформувати сторони про хід виконання колективного договору.

  3. Двічі на рік (липень, січень-лютий) спільно аналізувати стан (хід) виконання колективного договору, заслуховувати звіти керівника та голови профкому про реалізацію взятих зобов'язань на загальних зборах ( конференції) трудового колективу.

  4. У разі несвоєчасного виконання, невиконання зобов'язань (положень) аналізувати причини та вживати термінові заходи щодо забезпечення їх реалізації.

Осіб, винних у невиконанні положень колективного догово­ру, притягати до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Профком зобов'язується:

вимагати від власника або уповноваженого ним органу розір­вання трудового договору з керівником установи, якщо він пору­шує законодавство про працю і не виконує зобов'язань за колек­тивним договором (ст.45 КЗпП ).

Адміністрація зобов'язується надрукувати, забезпечити реє­страцію та розмножити колективний договір до 200 року.

Керівник Голова профкому

М. П. М. П.

Орієнтований перелік додатків до колективного договору

  1. Тривалість додаткових відпусток.

  2. Перелік працівників з ненормованим робочим днем.

  3. Положення про преміювання.

  4. Порядок встановлення надбавок за вислугу років.

  5. Графік погашення заборгованості з заробітної плати.

  6. Орієнтований перелік організаційно-педагогічних видів робіт.

  7. Заходи по створенню безпечних, нешкідливих умов праці.

  8. Перелік робіт з підвищеною небезпекою.

  9. Перелік професій і посад з шкідливими умовами праці, які дають право на додаткову відпустку і скорочений робочий день.

  1. Перелік професій і посад з особливо шкідливими умовами праці, які мають право на безкоштовне лікувально-профілактич­не харчування.

  2. Перелік професій, яким в дні роботи установлюється безкош­товна видача молока або інших рівноцінних харчових продуктів.

  3. Перелік професій, яким встановлюється безкоштовна ви­ дача мила і т. п.

  4. Перелік професій і посад, які отримують безкоштовно спец­ одяг, спецвзуття та інші засоби індивідуального захисту та ін.

ЗАВДАННЯ ________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

____________________________________________________________________

_____” _______________200__ року Викладач__________/ _________________/

ЗВІТ