Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка на практику.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
6.46 Mб
Скачать

Вирівнювання тексту в рядку

Якщо потрібно розташувати текст по центру рядка або іншим чином, не слід використовувати клавішу пропуску ("пробел"). Для цього необхідно натиснути на відповідну кнопку панелі інструментів.

Не використовуйте пропуски і символи табуляції, якщо потрібно розмістити текст колонками. Використовуйте замість цього такі засоби MS Word, як розміщення тексту в колонки або оформіть його у вигляді таблиці.

*********************************************************************

  1. Зберегти цей файл і додати його до звіту в друкованому вигляді.

Тема 1. 2 Форматування документів

Мета: вдосконалити практичні навички щодо форматування текстових документів, перевірки правопису, засобів пошук) та заміни слів.

Завдання 3 та хід його виконання

  1. Завантажити текстовий редактор WORD

  2. Створити текстовий документ та зберегти його з назвою prak3W.doc.

  3. Встановити в ньому такі параметри сторінок: ліве поле - 2 см, праве поле - 0,5см, верхнє та нижнє поля - по 1 см.

  4. Надрукувати запропонований текст:

Акредитив

Акредитив - це розрахунковий документ із дорученням однієї кредитної установи іншій здійснити за рахунок спеціально задепонованих коштів оплату товарно-транспортних документів за відвантажений товар.

Акредитив застосовується в розрахунках між поста­чальниками і покупцями. Документи постачальника опла­чуються банком тільки на умовах, передбачених в акредитивній заяві покупця.

Коли використовують акредитивну форму розрахунків, оплата документів за відвантажений товар, надані послуги здійснюються або в банківській установі постачальника за рахунок коштів платника, там задепонованих для цієї мети, або в банку платника - так званий гарантований акредитив. Акредитивна форма розрахунку гарантує платіж постачальнику. Ця форма розрахунків застосовується за наявності угоди між постачальником і платником щодо такої форми розрахунків.

Постачальник подає в банк, що його обслуговує, заяву із зазначенням умов використання задепонованих коштів (власних або залучених). Акредитив відкривається для розрахунків тільки з одним конкретним постачальником. Його не можна використовувати для розрахунків з іншими постачальниками чи для виплати грошей готівкою. Чинність акредитива, як правило, не перевищує 15 днів з моменту відкриття. Платнику надано право змінювати умови акредитива, достроково відкликати невико­ристані кошти. Після повідомлення про відкриття акредитива постачальник відвантажує товар і не пізніше трьох робочих днів після цього подає в установу банку реєстри рахунків і транспортні або інші документи, які підтверджують відвантаження. Коли документи відповідають умовам акредитива, кошти того самого дня зараховуються на рахунок постачальника.

Існує кілька видів акредитивів, зокрема:

Покритий - це такий акредитив, який передбачає попе­реднє депонування коштів. У цьому разі банк платника (банк-емітент) списує кошти з розрахункового рахунка платника і переказує ці кошти в банк постачальника (банк-виконавець) на окремий балансовий рахунок "Акредитив".

Депонування коштів в установах банку постачальника можна здійснити також і за рахунок кредиту, отриманого платником у банку-емітенті. Проте для кожного окремого акредитива можна використати тільки одне джерело платежу, тобто виставляти акредитив частково за рахунок власних коштів, а частково за рахунок кредиту не дозволяється.

Непокритий - це акредитив, коли платежі постачальнику гарантує банк. У такому разі платник звертається до свого банку з клопотанням встановити для нього гарантований акредитив. Таке клопотання банк-емітент задовольняє тільки стосовно платоспроможних клієнтів і за умови встановлення між клієнтом і банком, який відкриває акредитив, кореспондентських відносин.

Відкриваючи гарантований акредитив, банк-емітент дає банку-виконавцю право списувати платежі па користь постачальника - отримувача коштів зі свого кореспондентського рахунка.

5. Оформити документ таким чином:

  • для назви документа - стиль Заголовок 1, зелений колір;

  • для всього тексту - відступ першого рядка 1,5 см;

  • шрифт Аrіаl - для першого абзацу;

  • шрифт Tahoma - для другого абзацу;

  • для третього абзацу змінити розмір шрифту 16 п.;

  • зробити його заливку синім кольором, а текст - білим кольором.

6. Оформити основний текст документа з вико ристанням різноманітних стилів:

  • привітання;

  • основний текст 2;

  • підпис;

  • строгий;

  • основний текст із відступом, основний текст із відступом 2, основний текст із відступом 3.

7. Створити наступні документи:

  • лист додому з вашими оцінками з використанням "майстра" листів;

  • конверт до створеного листа з використанням "майстра" конвертів;

  • сучасний лист до друга.

  1. Розділити надрукований текст на дві колонки довіль­ного розміру.

  2. Розділити текст на три колонки довільного розміру.

  1. Встановити номери сторінок зверху по центру.

  2. Встановити нижній колонтитул, в якому надрукувати ваше прізвище та дату створення документа.

  3. Набрати наступний текст: