Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовой по Єременко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
166.91 Кб
Скачать

16

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКА ІНЖЕНЕРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ

Кафедра психології, філософії і освітніх технологій

Секція філософії та освітніх технологій

Складова курсового проекту

з дисципліни «Інноваційні технології в освіті»

за темою:

Класифікація ігор за кінцевою метою і часом проведення, їхня характеристика та особливості

Виконав: ст. групи ДКТ-К1-спец

Золотарьов П.О.

Науковий керівник: доц. Євсюков О. Ф.

Харків – 2012

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………3

КЛАСИФІКАЦІЯ ТА ХАРАКТЕРИСТИКА ІГОР……………………………4

Сценарій тренінгу до теми «Виконання операцій з вибору обладнання мережі Ethernet»……………………… …… ……….6

ЛІТЕРАТУРА………………………………………………………...…………10

ВСТУП

Не викликає сумніву, що багато ігор, особливо народні, обрядові, святкові, виникли з язичницьких релігійних актів. Це підтверджує Платон, який вважає їх привілеєм богів. Відомо, що саме ігри в стародавньому світі були зосередженням суспільного, релігійно-політичної життя. Стародавні греки вірили, що боги не тільки протегують іграм, а й фактично в них беруть участь, саме тому на період Олімпійських ігор встановлювалося загальне перемирря. Саме тому, наприклад, імператори Стародавнього Риму, Китаю особисто відкривали Ігри, брали в них безпосередню участь, розуміючи, що спортивні змагання, військові паради, бої гладіаторів, суперництво у сфері музики і танців демонструють потужність держави, авторитет його правителів.

  1. Класифікація та характеристика ігор.

Сутність гри - у діяльності, точніше, її ігровий різновиди. Ігрова діяльність відтворює реальну в тій чи іншій її моделі. У грі, як і в реальності, дії навчаються шляхом його виконання, і в цьому особлива дидактична цінність гри.

Існує реальне подібність завдань, що визначаються зазвичай в грі і в трудовій діяльності, які визначають можливість здійснення професійного контексту.

Таким чином, гру можна розглядати, як засіб підготовкидо праці, особливий вид діяльності людини і компонент інших видів діяльності, всієї культури і життєдіяльності людини.

Проблема класифікації ігор, є важливою проблемою педагогічної теорії та практики. Класифікація, є основою вибору ігор в ході конструювання структур синтезованих занять, що включають як традиційні, так і ігрові складові. Класифікація ігор припускає можливість їх системного застосування в навчальному процесі.

Для подання методичної різноманітності застосування ігор у навчально-виховному процесі, а також спрощення процедури їх вибору для включення в структуру занять, ігри доцільно розрізняти по найбільш характерним наведеним ознаками.

• За часом проведення:

без обмеження часу. Такі ігри основною метою мають досягнення результату встановленого правилами гри;

– із обмеженням часу. Ці ігри відрізняються тим, що результат може бути не досяжним але метою є приблизитись до нього максимально за відведений час;

ігри, що проходять у реальному часі. Відмінною особливістю таких ігор є те, що всі учасники одночасно виконують ігрові дії та знаходяться у рівних умовах. Умови проведення регламентуються встановленими правилами.

ігри, що проходять у стислому часі. За стислий час учасникам пропонується виконати ігрові дії та досягнути максимального результату, але рамки часу не є жорсткими.

Цільовий підхід орієнтує на вирішення дидактичної задачі (досягнення кінцевого результату).

• За кінцевою метою:

навчальні (спрямовані на появу нових знань, закріплення умінь та формування певних якостей);

констатуючі (спрямовані на фіксацію певних досягнень, наприклад, через конкурси професійної майстерності);

пошукові (спрямовані на виявлення проблем та пошук шляхів їх рішення).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]