Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломка мая.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
77.3 Кб
Скачать

5.3. Вимоги заповнення первинних документів .

6. Комп’ютеризація бухгалтерського обліку використання програми 1С: Підприємство.

Від часу, коли персональний комп'ютер перестали сприймати лише як дорогу іграшку, тривають спроби створити якнайліпшу і потужнішу програму для бухгалтерського обліку. Сьогодні на ринку програмних продуктів є декілька десятків (якщо не сотень) пакетів програм для бухгалтерського обліку, проте кожного року декілька фірм заявляють про випуск нової програми, яка, з їхніх слів, є потужнішою, "розумнішою" і перевершує усі відомі.

Незважаючи на насичення ринку, вже декілька років поспіль лідером на ньому є московська фірма 1C. Прорив цієї фірми на ринок бухгалтерських програм відбувся завдяки версії програми 1С:Бухгалтерия 6.0 для Windows. Саме ця програма дала змогу фірмі 1C посісти позицію лідера. І це не дивно, оскільки програма має низку незаперечних переваг: простоту інсталяції й використання, можливість гнучкого налаштування конфігурації і наявність вбудованої макромови, змогу швидко виконати різноманітні проведення (у наших умовах щоденної модифікації правил обліку це важливо); ціна, що не перевищує середньої зарплатні бухгалтера. Крім цього, варто згадати про широку мережу дилерів і безкоштовні поновлення конфігурації, що їх надає фірма у випадку зміни правил ведення бухгалтерського обліку.

Нещодавно фірма випустила подальші версії програми: 7.0, 7.5, а тепер уже і 7.7. Ці програми не мають макромови, однак у них наявна вбудована об'єктно-орієнтована мова програмування і розвинуте інтерактивне середовище, що дає змогу змінювати типові конфігурації для своїх потреб чи навіть повністю переписати їх. Налаштування таких програм обов'язково повинен виконувати фахівець, проте вони більше орієнтовані на кінцевого користувача і надають йому більше можливостей під час роботи. Окрім програми 1С:Бухгалтерия, з'явилися декілька спеціалізованих програм -1С:Торговля і 1С:Расчет, які постачають з типовими конфігураціями; вони забезпечують автоматизацію обліку торговельної діяльності фірми і розрахунок заробітної платні. Програма 1С:Бухгалтерия перетворилася в робочий інструмент головного бухгалтера, якому не завжди потрібно знати який товар, у якій кількості є на складі і для кого він зарезервованим (ефективніше це і багато іншого зробить 1С:Торговля), і не захаращена незграбними формами розрахунку зарплатні, які тепер у віданні програми 1C: Расчет.

У чому ж привабливість і зручність програми 1С:Бухгалтерия? Нижче ми ознайомимося з останньою версією 7.7. для Windows 95. Крок за кроком розглянемо технологію роботи з програмою, починаючи від її запуску і аж до створення системи звітів і дій користувача в збійних ситуаціях.

6.1.Основні можливості 1с:Підприємства.

Можливості "1С:Бухгалтерії""1С:Бухгалтерія-Проф." - універсальна бухгалтерська програма, яка є значно удосконаленою версією "1С:Бухгалтерії" - найбільш поширеної (по даних "Финансовой газеты", газети "Софт-Маркет" та ін.) бухгалтерської програми в Росії. "1С:Бухгалтерія-Проф." може бути налагоджена самим бухгалтером на особливості ведення бухгалтерського обліку на своєму підприємстві, на будь-які зміни законодавства і форм звітності. Один раз засвоївши універсальні можливості програми, бухгалтер зможе автоматизувати різні розділи обліку: касу, банк, матеріали, товари, основні засоби, розрахунки з організаціями, зарплату і т.д. За рахунок повної налагоджуваності "1С:Бухгалтерія-Проф." і "1С:Бухгалтерія" з успіхом використовуються на малих підприємствах, в торгівлі, в бюджетних організаціях, в СП, на заводах і т.д. Програма працює в Росії, в Україні, в Білорусії, Казахстані, Прибалтиці та ін.

Основні особливості "1С:Бухгалтерії-Проф.":

" ведення синтетичного і аналітичного обліку стосовно до потреб підприємства;

" можливості ведення кількісного і багатовалютного обліку;

" отримання всіх необхідних звітів і різних документів по синтетичному і аналітичному обліку;

" повна налагоджуваність: можливість змінювати і доповнювати план рахунків, систему проводок, наладки аналітичного обліку, форми первинних документів, форми звітності;

" можливості автоматичного друку вихідних (первинних) документів.

Програма відрізняється зручністю в роботі, швидкістю проведення операцій і легкістю засвоєння. Є можливість ведення обліку для однієї організації на декількох комп'ютерах і на одному комп'ютері для декількох організацій.