Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕтодичка Фінансовий облфк 1,2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
222.72 Кб
Скачать

7. 8. Додатки

До додатків до курсової роботи виносять матеріал, який за умови включення його до основної частини роботи перевантажує текст або змінює впорядковане і логічне уявлення про роботу.

У додатки виносять:

- таблиці допоміжних цифрових даних;

- допоміжні ілюстрації (схеми, рисунки, діаграми тощо);

- окремі формули та проміжні економіко-математичні розрахунки;

- форми первинних документів та регістрів бухгалтерського обліку;

- форми фінансової, податкової, статистичної та іншої звітності;

- інші матеріали, які через великий обсяг, специфіку викладення або форму подання не можуть бути введені до основної частини роботи.

Всі додатки повинні бути заповнені студентом особисто ручним або комп'ютерним способом на бланках первинних документів та бланках регістрів бухгалтерського обліку.

Зв'язок тексту з додатками здійснюється за допомогою посилань у тексті курсової роботи на конкретний додаток.

8. Вимоги до оформлення курсової роботи

8.1. Мова і стиль

Курсова робота повинна виконуватися державною мовою.

Мовностилістичне оформлення курсової роботи обумовлюється особливостями наукового стилю:

  • формально-логічний спосіб викладення матеріалу, наявність міркувань, що сприяють доказу істини, обґрунтуванню основних висновків дослідження;

  • смислова завершеність, цілісність та зв'язність думок;

  • цілеспрямованість, відсутність емоційного забарвлення наукового тексту;

  • об’єктивність викладу, смислова точність, стислість, ясність;

  • необхідність використання спеціальної термінології.

Завдяки спеціальним термінам досягається можливість в короткій формі давати розгорнуті визначення та характеристики наукових фактів, понять, процесів, явищ. Слід уважно підходити до вибору наукових термінів та визначень, посилаючись при цьому на авторитетні опубліковані джерела (підручники, довідкові та нормативні видання тощо).

Щоб уникнути суб’єктивних суджень і закцентувати основну увагу на предметі висловлювання, в тексті застосовують переважно виклад від третьої особи («…автор рекомендує») або від першої особи множини («…на нашу думку», «…зазначимо, що»), часто використовують безіменну форму подачі інформації («..як було сказано», «…на думку»).

Текст курсової роботи слід старанно вичитати та перевірити на грамотність.

Курсова робота, яка неохайно оформлена, з граматичними помилками і грубими стилістичними огріхами повинна бути повернена науковим керівникам для доопрацювання.

    1. Технічне оформлення тексту.

Курсова робота виконується рукописним, машинописним способом або за допомогою комп’ютерного набору з одного боку аркушу білого паперу формату А4 (210х297мм) до тридцяти рядків на сторінці з півторарядковим інтервалом. Мінімальна висота шрифту-1,8мм. Рекомендується використовувати текстовий редактор МS Word, кегель - 14, шрифт Times New Roman. Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка - чорного кольору середньої жир­ності. Щільність тексту повинна бути однакова з вирівнюванням по ширині сторінки.

Текст роботи слід друкувати, враховуючи розмір полів: лі­ве - 3,00 см, праве - 10 мм, верхнє - 20 мм, нижнє - 20 мм.

Текст курсової роботи необхідно поділяти на параграфи. Кожен параг­раф починають з нової сторінки. Параграфи повинні мати заголовки. Назви па­раграфів та заголовки структурних частин дипломної роботи: ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ, СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ пишуть великими буквами симетрично до тексту. Крапку в кінці за­головка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Підкреслювати заголовки, скорочувати та переносити в них слова не дозволяється. Параграфи повинні мати порядковий номер. Заголовок параграфу пи­шуть у тому ж рядку.

Кожну структурну частину курсової роботи потрібно починати з нової сторінки.

Відстань між заголовком і текстом повинна дорівнювати 2 рядки.

Текст поділяють на абзаци, кожний з яких містить самостійну думку. Абзац починається з нового рядка, при цьому з лівого боку залишають поле розміром 15-17 мм.

Кожну сторінку слід використовувати повністю, пропуски допустимі лише в кінці параграфів.

Нумерацію сторінок, параграфів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Нумерація сторінок повинна бути наскрізною, включаючи список вико­ристаної літератури та додатки. Номер сторінки про­ставляється в правому верхньому куті аркуша без крапки. Якщо в роботі є ри­сунки і таблиці, які розташовані на окремих аркушах, їх слід включати до зага­льної нумерації.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти підчи­щенням або зафарбовуванням білою фарбою в кількості не більше двох на од­ній сторінці.

Обсяг роботи має бути в межах 25-30 сторінок друкованого тексту, до якого не входять список використаних джерел та додатки.