Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕтодичка Фінансовий облфк 1,2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
222.72 Кб
Скачать

7.5. Основна частина

Основна частина курсової роботи повинна точно відповідати темі і повністю її розкривати. Вона поділяється на параграфи, що висвітлюють окремі питання. В основі поділу на параграфи - одна ознака, найсуттєвіша для дослідження. Параграфи повинні бути співрозмірними за обсягом. Кожна структурна частина тексту повинна вміщувати завершену інформацію і за змістом відповідати узагальнюючій назві параграфу так, щоб в ньому не було зайвої або недостатньо розкритої інформації. Кожен параграф повинен мати короткий висновок.

Перший параграф курсової роботи повинен містити характеристику основних аспектів функціонування досліджуваного підприємства, а також аналіз основних показників його діяльності.

Другий параграф має загальнотеоретичний характер. В ньому на основі вивчення робіт вітчизняних і зарубіжних авторів, нормативно-правових актів і практичних матеріалів викладається економічна сутність досліджуваної проблеми, обґрунтовуються та висвітлюються власні позиції студента. Він є теоретичним обґрунтуванням дослідження та дозволяє визначити певні його завдання, організацію та методику.

Третій та четвертий параграфи повинні розкривати теоретичну і практичну сторони бухгалтерського обліку щодо об'єктів дослідження. В них висвітлюються оцінка та документальне оформлення операцій, пов'язаних з рухом об'єктів дослідження та їх відображенням в регістрах синтетичного й аналітичного обліку. Подаються обґрунтовані пропозиції з покращення організації та методики бухгалтерського обліку об'єктів дослідження як в цілому, так і для підприємства, за матеріалами якого виконувалася курсова робота.

У п’ятому параграфі доцільно розкрити питання організації та методики ведення бухгалтерського обліку з використанням комп'ютерної техніки та сучасних технологій автоматизації обліку. Якщо на досліджуваному підприємстві бухгалтерський облік ведеться за автоматизованою формою, то необхідно висвітлити позитивні сторони та недоліки цього процесу. В іншому разі студент повинен запропонувати можливість використання одного з відомих пакетів прикладних програм з використанням практичних даних досліджуваного підприємства.

7.6. Висновки

Висновки є завершальною частиною курсової роботи. В них послідовно викладаються найважливіші теоретичні та практичні результати студентського дослідження. Висновки повинні бути чіткими, мати конкретний і адресний характер, повністю підтверджуватися результатами дослідження та давати уявлення щодо його змісту, значення, обґрунтованості та ефективності. Вони повинні бути написані тезово та відображати основні теоретичні підходи, відповідати проведеному аналізу і запропонованим напрямам вирішення проблеми дослідження.

7.7. Список використаних джерел

Список використаних джерел є суттєвою частиною курсової роботи та характеризує рівень вивчення студентом поставленої проблеми. До нього рекомендується включати фахову літературу з досліджуваної теми, на яку в роботі є посилання або з якою студент ознайомився.

Список використаних джерел слід розміщувати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків. Бібліографічний опис джерел складають відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. Зокрема, потрібну інформацію можна одержати із таких джерел: ГОСТ 7.1-84 "Библиографическое описание документа. Общие требования и правила составления"; ДСТУ 3582-97 "Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила"; ГОСТ 7.12-93 "СИБИД. Библиографическая запись. Сокращение слов на русском языке. Общие требования и правила"; Сборник основных российских стандартов по библиотечно-информационной деятельности (СПб: Профессия, 2005. - 552 с).