Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕтодичка Фінансовий облфк 1,2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
222.72 Кб
Скачать
  1. Етапи виконання курсової роботи

Виконання курсової роботи включає такі етапи:

- ознайомлення з положенням про курсову роботу, вимогами до неї та методичними рекомендаціями щодо її виконання;

- визначення напряму дослідження;

- вибір і затвердження теми та плану курсової роботи;

- проведення дослідження економічних видань, законодавчих і нормативних матеріалів, збору, систематизації і обробки практичного матеріалу з теми дослідження та написання роботи;

- оформлення курсової роботи;

- подання курсової роботи для одержання рецензії;

- захист курсової роботи.

  1. Визначення напряму дослідження

Вибір напряму дослідження - відповідальний момент, від якого значною мірою залежить успіх всього дослідження студента. Напрям дослідження визначається виходячи з наукових інтересів студента.

Проте вибираючи напрям дослідження, доцільно користуватися запропонованим кафедрою переліком тем, при цьому він не є обов'язковим і може доповнюватися або уточнюватися за бажанням студента при згоді його керівника чи самого керівника (додаток А).

  1. Вибір і затвердження теми та плану курсової роботи

Тема курсової роботи повинна бути актуальною, мати теоретичне і практичне значення, відповідати вимогам сучасного стану та перспективам розвитку економіки, економічних наук та господарської практики.

Право вибору теми курсової роботи надається студенту в межах орієнтовної тематики, яка розробляється і щорічно оновлюється кафедрою. Проте, студент може запропонувати свою тему, яка не передбачена запропонованою тематикою, керуючись у своєму виборі власними науковими інтересами з необхідним обґрунтуванням її дослідження. Студенти заочної форми навчання здійснюють вибір теми курсової роботи з рекомендованого переліку тем з урахуванням своєї трудової діяльності, можливостей використання практичних матеріалів підприємств, де вони працюють.

Обираючи тему курсової роботи, слід враховувати її актуальність для суб'єкта дослідження, можливість одержання відповідних матеріалів, наявність літературних джерел, власних напрацювань тощо. При цьому виконання курсової роботи на абстрактну тему без використання й аналізу матеріалів, які характеризують діяльність конкретного підприємства, не допускається.

Після закріплення теми студент повинен скласти робочий план курсової роботи. При цьому обсяг і структура плану залежать від важливості визначеної проблеми та теми дослідження. Курсова робота складається із вступу, окремих питань, списку використаних джерел та додатків.

  1. Наукове керівництво та організація виконання курсової роботи

Курсову роботу студент виконує самостійно під керівництвом наукового керівника.

Науковий керівник надає студенту наукову та методичну допомогу, контролює хід виконання курсової роботи, вносить необхідні зміни в план дослідження та скеровує на доцільність прийняття відповідних рішень.

Обов'язками наукового керівника є:

  • консультування студентів з питань вибору теми курсової роботи;

  • допомога у розробці плану курсової роботи;

  • консультування з питань добору спеціальної літератури, нормативних і інших необхідних матеріалів для виконання наукової роботи, написання окремих питань роботи;

- підготовка рецензії на курсову роботу з ґрунтовною характеристикою її якості відповідно до структури критеріїв оцінки та рекомендацією її до захисту перед комісією.

Виконує студент курсову роботу відповідно до затвердженого науковим керівником плану, дотримуючись відповідних термінів.

Робота виконується з дотриманням таких вимог:

- актуальність теми, відповідність її сучасному стану певної галузі науки та перспективам розвитку, практичним завданням відповідної галузі діяльності;

- критичний аналіз та узагальнення основних положень економічних видань з теми дослідження;

  • вибір конкретного об'єкта дослідження;

  • вивчення та характеристика проблеми дослідження, її сучасного стану та взаємозв'язку з об'єктом дослідження;

  • чіткість викладення теоретичних та практичних матеріалів у курсовій роботі;

  • узагальнення результатів дослідження, обґрунтованість висновків і пропо­зицій, які випливають з проведеного дослідження.

При звітуванні перед науковим керівником студент зобов'язаний подати йому курсову роботу на перевірку, при якій він повинен виявити помилки та неточності і вказати, в чому вони полягають, та визначити раціональні шляхи їх виправлення, уточнити та виправити нечіткі формулювання тощо. За виправлення недоліків роботи, вказаних науковим керівником, як і за достовірність даних, використаних у роботі, відповідальним є студент.