Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора ТО 2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
35.49 Кб
Скачать
  1. Дайте опис конструкції ускнк.

Універсально-збірні круглі накладні кондуктори (УСКНК) показані на рис. 1.28. Диски 3 накладних кондукторів мають пази, в які встановлюються кондукторні планки 2 з отворами під кондукторні втулки /, а також пази для установки планок з побудованим елементами. Кондукторні планки і планки для базують елементів кріпляться болтами з гайками. Що базується елемент нерідко встановлюється в центральному отворі диска. Для полегшення налаштування кондуктора зовнішній і внутрішній діаметри дисків виконуються по 7-му квалітету точності. Комплект УСКНК складається з дисків, що розрізняються розмірами і кількістю пазів. Пусковий комплект розрахований на збірку 700 накладних кондукторів на рік. Кожен з кондукторів може переналагоджувати на обробку групи деталей з отворами діаметром певного діапазону. При цьому переналагодження кондуктора займає в 4 ... 5 разів менше часу, ніж його складання.

21-25

26. Які конструктивні особливості допоміжного інструенту

До інструменту, застосовуваному на агрегатних верстатах пред'являють підвищені вимоги, пов'язані з конструктивними особливостями оброблюваних деталей і специфікою роботи на цих верстатах. Інструмент повинен мати малі габарити, що з близьким розташуванням оброблюваних поверхонь одну до одної, малими розмірами оброблюваних деталей і наявністю конструктивних елементів, затрудняють доступ інструмента до зони обробки, і навіть достатні жорсткість і вібростійкість, особливо в малих діаметрах і щодо великих довгих інструментів. Конструкція інструмента має перешкоджати ефективному видалення стружки із зони обробки, і навіть забезпечувати мінімум втрат часу на встановлення та закріплення. Також має бути забезпечена висока точність під настройки інструмента на розмір.

27. Назвіть типи контрольних пристосувань, і умови їх застосування

Для перевірки невеликих і середніх деталей застосовують стаціонарні контрольні пристосування, а для великих - переносні. Поряд з одномірними знаходять широке застосування багатомірні пристосування, де за одну установку перевіряють кілька параметрів.

Контрольні пристосування поділяють на пасивні й активні.

Пасивні застосовують після виконання операцій обробки.

Активні встановлюють на верстатах, вони контролюють деталі в процесі обробки, даючи сигнал на органи верстата або робітникові на припинення обробки або зміна умов її виконання з появою браку.

28. Як визначається похибка установки деталі в контрольному пристосуванні

29. Дайте опис принципу роботи граничних вимірювальних пристроїв

30. Приведіть типи відлікових вимірювальних пристроїв

- За використовуваним фізичним процесам . Їх поділяють на механічні, електромеханічні, електронні, оптоелектронні тощо  - За фізичну природу вимірюваної величини розрізняють вольтметри, амперметри, термометри, манометри, рівнеміри, вологоміри і т.д.  - По виду вимірюваної величини або сигналу вимірювальної інформації, а також за способом обробки сигналу прилади поділяються на аналогові та цифрові.

31. Які конструктивні особливості пристроїв для попередньої настройки інструменту поза верстатом?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]