Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора ТО 2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
35.49 Кб
Скачать

12.Які вимоги пред’являються до корпусів пристосувань?

Корпус-базова деталь,що обеднуе елементи пристосувань,на які вмонтовано установні елементи,затискні пристрої,деталі для напрямл.інстр.,а також допоміжні деталі і механічні.

Корпус повинен:бути жорстким і міцним при мінімальній вазі,оскільки сприйм.сили обробки і закріплення заготовок;бути зручним для очищення від струшки і відведення охолодж.рідини;забезпечити швидку і зручну установку і знімання заготовок;забезпечити установку і закріплення пристосув.без виміряння.Для передбач.направлені елементи такі як шпоночці пази і центруючи бурти;забезпечити безпеку роботи;повинен бути простий у виготовленні.

13.Вкажіть типи кондукторних втулок.

Ддя усунення пружних віджимань інструм.і надання йому певного положення щодо заготовки,застосовують кондукторні втулки і копіри.Кондукторні втулки застосовують у свердлінні і розточуванні пристосування.

Розрізняють постійні втулки і застосовують в кондукторах для дрібносерійного виробництва при обробл.отворів одним інструмент.Змінні втулки використ.для масового і великосерійного виробництва.Змінні втулки можуть бути з замком,що використовуються при оброблюванні отворів декількома послідовно-змінюваними інструментами.

14.Яке призначення копірів?

Копіри застосовують при обробці фасонних і складнопрофільних поверхонь.Призначення копірів є направлення різних інструментів для отримання заданої траєкторії руху щодо заготовки.

  1. Які чинники впливають на точність фіксації ділильних пристроїв.

До таких факторів можна віднести вібрації які виникають при обробці заготовки і роботі привода верстата. Не достатня жорсткість як верстата так і пристосування. Зношення конструктивних елементів пристосування. Не точності при виготовленні ділильних пристроїв. Не точне закріплення пристосування на верстатному столі. Різна сила затиску. Похибка точності поверхні столу і корпусу пристосування і т.д.

  1. Дайте опис конструкції фіксаторів і їх порівняльну оцінку точності розподілу.

  2. Які умови застосування і конструктивні особливості спеціальних пристосувань.

Використовується для реалізації однієї чи декількох операції виготовлення конкретного типу виробу (виробів) без регулювання і переналадки. Ці пристосування частіше всього використовують в умовах масового виробництва. Дані пристосування мають бути жорсткими, точними, зносостійкими (так як в основному використовуються в умовай масового виробництва і кількість заготовок які обробляються за допомого їх є досить великою) і т.д. Використовуються тоді коли неможна застосувати стандартні пристосування.

  1. Які умови застосування і конструктивні особливості пристосувань супутників.

Пропоноване устр-во призначено для точно орієнтованого поєднання двох частин супутника: постійної нижньої і налаштованої під оброблювану деталь верхньої. Обидві частини сполучаються по плескатому торця і стягуються, навіщо у центрі верхню частину виконано отвір з внутрішнім буртом, а отворі нижньої змонтовано кулачковый меха-низы. Концентрично отворам на базових торцях виконані кільцеві пази, у яких встановлено кільця, розрізані на чотири однакові частини. І середині кожній частині виконані назустріч одна одній радіальні V-образные пази у яких помещенье ролики. На стиках частин кільця на обох частинах супутника в пазу змонтовані регульовані опори, на які спираються сегменти своїми торцями. Опори дозволяють виставити сегменти за висотою. Сегменти не стосуються дна паза. Після виставки опори заливаються синтетичної смолою. Після установки верхню частину з деталлю на нижню поєднання по площинам немає, але встановлені по променям хреста ролики точно їх орієнтують. Поєднання відбувається після стягування частин центральним механізмом. Застосовуються в великосерійному та масових типах виробництва де потрібно обробити велику кількість деталей. Дають високу точність закріплення заготовки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]