Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора ТО 2.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
35.49 Кб
Скачать

1Які призначення затискних пристроїв і вимоги ,що пред’являються для них?

.Забезпечення надійного контролю заготовки з устаткувальними елементом попереднього її зсуву і вібрації в процесі обробки.Затискні пристрої використовуються також для забезпечення правильної установки і центрування заготовки .Виконують функцію установлення затиску пристроїв до них:самоцентрувальні патрони…..

Вимоги:

1.Надійність в роботі і зручність.

2.Відсутність деформацій закріплення заготовок і ушкодження їх поверхонь

3.Мінімальна витрати сил і часу на закріплення і відкріплення заготовки.

4.Рівномірне затискання заготовок.

5.відсутність зрушення заготовок при її закріпленні

6.Забезпечення постійних сил закріплення при необхідності підвищення точності обробки.

2.Які види елементарних затискних пристроїв застосовуються в пристосуваннях?

Відносять

Гвинтові ексцентрикові клинові важельні центрувальні рейкововажельні комбіновані які використовуються для закріплення заготовок або як проміжну ланку в складних затискних системах.

3.Яке призначення клинових і важільних механізмів?

Клинові та важільні механізми дозволяють збільшити значення та змінити напрям приклад сили і їх застосовується як проміжних ланок в складі затискних системах.

Переваги:

1простота і компактність конструкції

2Зручність в наладці і експлуатації

3здатність до самогальмування.

5.Як визначаеться сила на штоку пневмоциліндра?

6-10

6.Приведіть силову характеристику пневмокамери

7

8. Переваги і недоліки гідроциліндрів.

9. Які недоліки пневмогідравлічних приводів

Мають малі габарити виконавчого механізму і працюють від мережі стислого повітря. Вони забезпечують швидке виконання холостих і допоміжних рухів, автоматичне перемикання на робочі ходи з необхідним уповільненням швидкості руху робочого органу.

10. Який принцип роботи електромеханічного приводу

Від валу 1 електродвигуна 1 обертання через редуктор 2 і муфту 3 передається на гвинт 4 , що переміщує пов’язане з штоком затискного пристрою гайку 5. Після досягнення потрібного зусилля закріплення муфта спрацьовує. Затягування пружини 6 регулюють крутний момент.

Реверсування здійснюється відкріплення заготовки.

11.Як залежить утримуюча сила електромагнітної плити від характеристик оброблювальних заготовок?

Електромагн.затискні пристрої виконуються у вигляді плит і планшайб для закріпл.сталевих і чавунних заготовок з плоскою базою.

Утримуючу силу визн.по максимальних зусиллях обробки,коли виникае максимальний зсувний момент.Утримуюча сила залежить від товщини оброблюв.заготовок,та від жорсткості поверхні.Після установл.на електромагн.плити деталі набув.електромагн.властивостей.Врезультаті чого можуть притягати продукти зносу сталевих і чавунних деталей,зумовлюючи прискор.зношування деталей і вузлів механізму.Розмагнічуваня деталі виконується в змінному магнітному колі ,густ.якого поступово зменшується від максимального значення до 0.Деталь пропускають через соленоїд змінним струмом або розташов.на столі спеціал. Пристрою як затискний якір електромагн.Технолог.можлив.електромагн.плит особливо в умовах дрібносерійного в-цтва і групової обробки збільш.із застосув.швидкозмін.підставок,які встановлюються на плиту тим збільшуючи магнітопровід.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]