Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursovy_proekt_ostatochna_versiya.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
871.41 Кб
Скачать

3.6.3 Охорона навколишнього середовища.

Основними шкідливими факторами на ділянці, які б забруднювали навколишнє середовище, можуть бути: бруд, відпрацьовані нафтопродукти та інші речовини (нагари, лакові відкладення, шлаки, накип, масла, мастила та ін.).Для попередження попадання нафтопродуктів в стічні води, передбачені пристрої для їх затримання. На підприємстві повинно бути забезпечено повторне використання водних ресурсів. Територія АТП повинна мати зелені насадження.

Категорично забороняється зливати рідини, що містять нафтопродукти або хімічні розчинники, в загальну каналізаційну систему. Перед цим їх необхідно попередньо очистити в відстійниках або уловлювачах хімічних речовин. В крайньому разі використовуються ізольовані герметичні резервуари для збору таких рідин, звідки їх можна викачувати і вивозити на очисні та переробні заводи.

Також категорично забороняється спалювати або закопувати на території підприємства або в жилій зоні сміття та відходи виробництва. Його також необхідно збирати і вивозити централізовано або своїми силами на спеціальні пункти або заводи по утилізації відходів.

4. Технологічна частина

4.1 Аналіз конструктивних, функціональних і експлуатаційних особливостей ходової частини автомобіля ГАЗ 3307

4.1.1 Особливості будови, функціонування та умови роботи ходової частини автомобіля ГАЗ 3307

Ходова частина складається з рами, переднього та заднього мостів (осей), підвіски і коліс з пневматичними шинами. Рама представляє собою два паралельно розміщених лонжерони з’єднаних між собою поперечними балками.

Підвіска автомобіля виконана на поздовжніх напівеліптичних ресорах. У передній підвісці разом з ресорами встановлені телескопічні амортизатори. Задня підвіска має додаткові ресори. Кріплення ресор до рами виконано на кронштейнах з гумовими подушками. На кінцях двох корінних листів приклепані штамповані чашки. У чашки зверху і знизу вкладені гумові подушки, які разом з кінцями корінних листів кріпляться в кронштейнах рами. У передні кронштейни в спеціальні гнізда встановлені додаткові упорні подушки вони сприймають зусилля, спрямовані уздовж автомобіля. Поздовжнє переміщення ресор при прогинах відбувається за рахунок переміщення їх задніх кінців. Кінці підресорників спираються на гумові опори, закріплені болтом в гніздах кронштейнів на рамі. Прогин ресор обмежують гумові буфери, встановлені в накладках стрем'янок ресор і на рамі над заднім мостом.

Передня вісь складається з штампованої балки двотаврового перерізу, з'єднаної з поворотними кулаками за допомогою шворнів.

На бобишках поворотних кулаків з боку балки виконані кільцеві проточки, у які встановлюються ущільнювальні гумові кільця. Останні захищають поверхні тертя втулок і шворня від попадання пилу і бруду, що значно підвищує їх працездатність.

Змащування втулок шворнів поворотних кулаків виконується через дві прес-маслянки, встановлені у верхній і нижній бобишках кожного кулака.

На цапфах поворотних кулаків на конічних роликових підшипниках обертаються маточини передніх коліс. Між гайкою і зовнішнім підшипником знаходиться шайба. Зовнішній підшипник закритий ковпаком, укрученим в маточину. З іншого боку маточини в спеціальній обоймі встановлено сальник, що оберігає вихід мастила.

Трапеція рульового керування розташована ззаду балки передньої осі. Важелі рульових тяг кріпляться в конічних отворах бобишок поворотних кулаків, гайками. Фіксація важелів у певному положенні виконується за допомогою шпонок. На нижніх важелях поворотних кулаків є спеціальні болти, що обмежують поворот коліс. Поздовжня і поперечна рульова тяга - трубчасті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]