Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
782.85 Кб
Скачать

27

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Київський національний торговельно-економічний університет

Чернівецький торговельно-економічний інститут

Кафедра економічної кібернетики та інформаційних систем

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни «Технологія створення програмних та інтелектуальних систем»

на тему: «Проектування, розробка та засоби створення web-сайту ресторану»

студент IV курсу 241 групи Ковчук

денної форми навчання Павло

факультету фінансово-економічного Васильович

Науковий керівник: Чернов

к. ф.-м. н., доцент . Володимир

Макарович

Чернівці 2012

ЗМІСТ

ВСТУП………………………………………………………………………….......... 3

РОЗДІЛ 1 Аналітична частина……………………………………………………... 5

    1. Обґрунтування потреби в веб-сайті…………………………………………… 5

    2. Етапи розробки веб-сайту……………………………………………………… 8

    3. Використання Аrtisteer 2.5 для створення шаблону сайту………………….. 11

    4. CMS Joomla як система управління вмістом веб-сайту …………………….. 13

РОЗДІЛ 2 Проектна частина……………………………………………………….. 18

2.1 Загальна структура веб-сайту………………………………………………….. 18

2.2 Створення шаблону сайту для CMS Joomla за допомогою Аrtisteer 2.5…... 19

2.3 Процес розробки сайту на основі CMS Joomla……………………………….. 22

ВИСНОВКИ………………………………………………………………………… 27

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………………………... 28

ДОДАТКИ…………………………………………………………………………... 29

ВСТУП

В даний час люди все частіше і частіше звертаються з різних причин до такого джерела інформації як Глобальна Комп'ютерна Мережа. Люди отримують доступ до цієї інформації за допомогою використання технології Internet. Інтернет став невіддільною частиною сучасної цивілізації. Стрімко вриваючись у сфери освіти, торгівлі, зв'язку, послуг, він породжує нові форми спілкування та навчання, комерції та розваг.

Сучасна людина не уявляє свого життя без техніки та всесвітньої павутини. Сьогодні можна, не виходячи з дому оплатити комунальні послуги, поповнити рахунок мобільного телефону, замовити продукти харчування та різні товари з доставкою, спілкуватися з друзями, колегами на відстані і багато іншого.

На сьогоднішній день практично кожна організація має власний веб-сайт. В умовах використання сучасних інформаційних технологій – це необхідний чинник існування, що дозволяє розширити поле рекламної діяльності і привернути тим самим додаткових клієнтів.

У зв’язку з відсутності сайту ресторану була поставлена задача створити сайт з подальшим його адмініструванням, що і є актуальністю вибраної теми.

Метою курсової роботи є створення сайту для ресторану, для надання можливості потенційним клієнтам легко і доступно ознайомитися зі послугами та дизайном ресторану.

Об’єктом дослідження даної роботи є ресторан.

Предметом дослідження є ознайомлення з системою керуванням змісту CMS «Joomla!» для публікації інформації в Інтернеті.

Задача, яка вирішуються в курсовій роботі:

  1. ознайомлення з рестораном;

  2. створення шаблона для сайту за допомогою програми Artisteer 2

  3. ознайомлення з системою CMS «Joomla», та створення сайту на її основі;

В широких колах інтернет спільноти сформулювали чотири основних критерії якості інформаційного матеріалу, не залежно від того, чи виконаний він методами традиційної поліграфії, або ж створено в електронному вигляді:

- змістовність;

- достовірність;

- актуальність;

- рівень технічного виконання (дизайн, навігація і т.д.).

Перераховані вище рекомендовані вимоги були враховані при виконанні даної курсової роботи.

Розділ 1

    1. Обґрунтування потреби в веб-сайті

Для клієнта будь-якої компанії сайт є її інтернет-представництвом ­­– місцем, де можна швидко і просто знайти інформацію про компанію, її послуги, продукцію. Таким чином, наявність сайту стало зручним способом донесення інформації про себе або про свою компанію в інтернеті, пошуку потенційних клієнтів і партнерів. У нинішній час практично жодна компанія не може обійтися без свого сайту в інтернеті.

Залежно від конкретного завдання, яке повинен вирішувати сайт, він може виконувати безліч функцій: від простого забезпечення інформацією до надання можливості здійснювати покупки або інші угоди через інтернет (наприклад, інтернет-магазини), або ж можливості спілкування користувачів за допомогою обміну повідомленнями, коментування різноманітної інформації (наприклад, соціальні мережі). Необхідна функціональність визначається для кожного сайту окремо.

Можна виділити основні пункти потреби в веб-сайті:

По-перше розробивши веб-сайт, ви отримуєте рекламний майданчик, на якому можна публікувати всю необхідну інформацію про вашу компанію: товарах та послугах, вже виконаних роботах, відгуках про вашу компанію, контактах і реквізитах. Указуючи адресу вашого сайту на різних рекламних матеріалах, таких як візитки, бігборди, каталоги і т.д., ви тим самим привертаєте на сайт більше відвідувачів, що сприяє просуванню сайту в пошукових системах.

Сайт працює цілодобово, інформація на ньому доступна у будь-який час.

Крім того, сайт надає можливість легко і в будь-якому об'ємі публікувати потрібну інформацію, яку неможливо розмістити ні в одному з відомих способів традиційної реклами.

Вносити зміни на сайт за допомогою системи управління вмістом (CMS – Content Management System) не складніше чим працювати в програмі Word, і буде потрібно на це всього пара годин. При цьому не потрібно витрачати велику кількість часу, сил і грошей. Ви зможете надавати своєчасну і достовірну інформацію про діяльність компанії. Офіційний сайт є одним з небагатьох авторитетних джерел інформації з будь-яких питань, пов’язаних з діяльністю компанії.

По-друге за допомогою веб-сайту ви привертаєте потенційних клієнтів і робите простим і зручним процес замовлення ваших товарів або послуг.

З пошукових систем за потрібними ключовими словами ваші потенційні клієнти знайдуть ваш сайт. А через нього, коли ознайомляться з товарами і послугами, зв'яжуться з вами і стануть реальними клієнтами.

За допомогою спеціальної форми відвідувачі на вашому сайті зможуть замовити товар або послугу. Після того, як користувач відправив повідомлення, воно доставляється за допомогою електронної пошти або через CMS і стає доступним для адміністратора сайту.

По-третє створивши веб-сайт, ви отримуєте спосіб підтримувати зв'язок з існуючими клієнтами. За допомогою сайту ви можете інформувати клієнтів, про різні новинки, акції і інші події. Це необхідний зв'язок дозволяє тримати в курсі подій, ваших постійних клієнтів.

Також на сайті можливо створити розділ «питання і відповідь», там зберігатимуться і поповняться питання від клієнтів, що часто ставляться, і висококваліфіковані відповіді на них.

Отримувати зворотний зв’язок від клієнтів, що користуються послугами компанії. Сайт – реальний спосіб отримати відгуки про роботу Вашої компанії. З одного боку, форма зворотного зв’язку не вимагає довгого ходіння по інстанціях Вашої фірми, з іншого, немає необхідності особисто спілкуватися з представниками компанії. Тому за допомогою сайту дійсно можна отримати незалежну та оперативну інформацію про роботу компанії, її співробітників, якість пропонованої продукції та ін;

По-четверте веб-сайт створює перше враження про вашу компанію і працює на ваш імідж. Якщо ваш клієнт бачить, що у вас є сайт, значить, він розуміє, що ви про нього поклопоталися, і він прямо на сайті зможе ближче познайомитися з вашою компанією. А така турбота про клієнтів тільки укріпить ваші конкурентні позиції. Створити певний імідж (безпосередньо залежить від правильного комерційного дизайну і юзабіліті сайту). Сайт повинен бути продуманим у всіх відносинах і представляти компанію тільки з хороших сторін[1].

Отже, власний сайт, за умови його якісної розробки і підтримки, це:

- необхідний інструмент для ведення успішного бізнесу;

- потужний засіб комунікації з клієнтами, потенційними замовниками і партнерами;

- ефективний засіб реклами;

- засіб для дослідження поведінки клієнтів і споживачів, вивчення їхніх уподобань і потреб;

- формування і підтримка позитивного іміджу компанії чи персони, своєчасне надання важливої інформації, що цікавить відвідувачів.

Виходячи з останніх тенденцій стрімкого розвитку інтернет-ринку, можна констатувати, що сайт є невід’ємною частиною сучасного бізнесу і надає широкий спектр можливостей своєму власникові.