Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_praktichne.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
50.69 Кб
Скачать

5.Розрахунки з постачальниками:

1) Чи відповідає спосіб оплати за товари, роботи, послуги умовам договору? (договір про поставку, виписки з рахунку, рахунок-фактура)

2) Чи вчасно та в повному обсязі здійснена оплата? (договір, виписки банку, платіжні документи)

3) Чи здійснював поставку товарів той постачальник, який зазначений в договорі? (договір, акт прийому-передачі, рахунок-фактура)

4) Чи відображена заборгованість що виникла у звязку з придбанням запасів? (договір постачання виробничих запасів, ТТН, довіреність на одержання ТМЦ)

5) Чи відображено надходження ТМЦ від постачальників? (регістри Бо, ТТН, договори постачання )

6.Забезпечення зобов’язань:

1) Чи правильно здійснений розрахунок розміру резерву для забезпечення оплати відпусток, додаткових пенсій, гарантійних зобов’язань? (заяви працівників на відрахування коштів у резерв додаткового пенсійного забезпечення, розрахунок розміру забезпечення зобов’язань, графіки відпусток)

2) Чи правильно включено до поточних витрат звітного періоду майбутні виплати? (накази керівника про створення забезпечення зобов’язань, розрахунок розміру забезпечення зобов’язань, калькуляція виробу щодо якого можуть виникнути гарантійні зобов’язання )

3) Чи використовувались резерви за цільовим призначенням? (державні програми, запити на цільове навчання, розрахунково-платіжні відомості)

4) Чи правильно від кореговано невикористанні суми резервів за результатами річної інвентаризації? (акт інвентаризації резервів, довідки бухгалтерії про коригування залишків резервів, накази керівника про створення забезпечення зобов’язань )

5) Чи правильно здійснений розрахунок розміру резерву для забезпечення обтяжуючих контрактів? (обтяжуючий контракт, накази керівника про створення забезпечення зобов’язань,розрахунок розміру забезпечення зобов’язань )

7. Розрахунки з бюджетом:

1) Чи не мало місце приховування об’єктів оподаткування? (облікові регістри - книга обліку доходів і витрат, податкова звітність, ТТН)

2) Чи відповідає ведення БО вимогам податкового законодавства, ін. НПА? (облікові регістри - книга обліку доходів і витрат, податкова звітність, розрахунки і довідки бухгалтерії)

3) Чи правильно нараховували ПДВ у складі виручки від реалізації товарів? ( ТТН, податкові накладні, договори купівлі-продажу)

4) Чи правильно нараховували акцизний збір у складі виручки від реалізації товарів? ( ТТН, податкові накладні, договори купівлі-продажу)

5) Чи правильно нараховували митний збір та мито на ввезення товарів? (митна декларація, ТТН, договір на поставку товарів)

8. Витрати основної діяльності торговельного підприємства:

1) Чи всі витрати, пов’язані зі збутом, знайшли своє відображення на рах. 93 «Витрати на збут»? (регістри синтетичного обліку, регістри аналітичного обліку, накладна)

2) Чи правильно здійснений розподіл суми ТЗВ в кінці місяця на реалізовані та нереалізовані товари? (розрахунок розподілу ТЗВ, журнал обліку витрат, регістри синтетичного обліку)

3) Чи відображають на субрах 285 «Торгова націнка» різницю між покупною та продажною вартістю товарів? (регістри синтетичного обліку, регістри аналітичного обліку, ТТН, товарний чек)

4) Чи здійснювалося повне оприбуткування товарів, які надійшли за документами? (ТТН, акт приймання товару, податкова накладна)

5) Чи правомірно складені акти на уцінку, псування, природні втрати? (наказ про списання природного убутку, розрахунки списання природного убутку, акт на псування )

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]