Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2_praktichne.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
50.69 Кб
Скачать

2 Практичне, 5 питань:

1. З/П:

1) Чи правильно нарахована З\П? (розрахунок з/п, розрахункова відомість, табель обліку використання робочого часу)

2) Чи правильно і законно проведені утримання із з/п? (копії витягів з протоколів засідань судових органів, заяви про утримання із з/п, довідки та розрахунки бухгалтерії)

3) Чи існують підстави для виплати з/п? (заява про зарахування на роботу, табель обліку використання робочого часу, рапорти про виробіток)

4) Чи існують підстави для виплати додаткової з/п? (колективний договір, накази, службові записки)

5) Чи здійснювалась виплата грошової компенсації за невикористані щорічні відпустки у разі звільнення працівника? (наказ про прийом на роботу, накази про надання відпусток, наказ про припинення трудового договору)

2. ОЗ:

1) Чи правильно віднесений об’єкт до категорії ОЗ? (акт приймання-передачі, інвентарна картка обліку ОЗ, технічний паспорт)

2) Чи правильно сформовано балансову вартість об’єкта ОЗ? (акт приймання-передачі, ТТН, податкова накладна)

3) Чи повно і правильно оформленні ПД з обліку ОЗ?(акт приймання-передачі ОЗ, акти на списання ОЗ, інвентарні списки ОЗ)

4) Чи правильно нарахована амортизація ОЗ?( акт приймання-передачі ОЗ, розрахунки амортизації ОЗ, наказ про облікову політику)

5) Чи правильно встановлений строк корисної експлуатації ОЗ?(технічні паспорти, акт приймання-передачі, інвентарна картка обліку ОЗ)

3. Матеріали інвентаризації:

1) Чи проводилася інвентаризація ОЗ, НА, ТМЦ, ГК, документів та розрахунків у встановлені строки? (наказ про проведення інвентаризації, книга обліку інструктажів, протокол засідання робочої інвентаризаційної комісії)

2) Чи правильно встановлені лишки та нестачі ОЗ, НА, ГК? (акт інвентаризації, інвентаризаційний опис, наказ керівника про затвердження результатів інвентаризації )

3) Чи правильно розрахований розмір відшкодування завданої шкоди? (розрахунок розміру відшкодування завданої шкоди, пояснення МВО, акт інвентаризації)

4) Чи проводилася інвентаризація з дотриманням необхідних правил, які виключають фальсифікацію результатів? (наказ про проведення інвентаризації, книга обліку інструктажів, протокол засідання центральної та робочої інвентаризаційної комісії)

5) Чи своєчасно документально оформлено відображення результатів інвентаризації у БО? (акт інвентаризації, інвентаризаційний опис, порівняльна відомість)

4. ГК:

1) Чи реєструються касові ордери, банківські платіжні документи в журналах реєстрації? (ВКО, ПКО, Журнали № 1, 2, 3, 7)

2) Чи відповідають дані облікових регістрів «Звіту про рух ГК»? (Звіт про рух ГК, регістри синтетичного обліку та регістри аналітичного обліку по рахунках 301, 311)

3) Чи реально вказана в звітності сума на поточному рахунку? (Звітність, головна книга, виписки банку)

4) Чи відповідає вказана у звітності сума залишковому сальдо в касі підприємства? (звітність, головна книга, касова книга)

5) Чи укладено договір про матеріальну відповідальність з касиром? (наказ про матеріальну відповідальність касира, договір про матеріальну відповідальність, трудовий договір)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]