Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методрекомендації заочники Земельне та аграрне...doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
15.38 Mб
Скачать

Задача 4

Механізатору Сгеценко П.А, була нарахована додаткова зарплата. За самовільний перехід в будівельну бригаду без відповідного оформлення правління с г підприємства відмовило Стеценку у видачі додаткової зарплати. Стеценко звернувся з позовом до суду. Суд повернув йому позовну заяву і пояснив, що дана категорія скарг суду не підвідомча

Як вирішити справу?

Задача 5

Бригадиру с\г підприємства «Нива» Приходько В.П. за 20 днів, які він хворів, було нарахована 80 гривень по соціальному страхуванню. Приходько провівши свої підрахунки вирішив, що це недостатня сума і звернувся до голови правління зі скаргою. Голова правління відповів, що це питання йому не підконтрольне і порадив звернутися до комісії по трудових спорах. Голова комісії теж відмовив у розгляді скарги і порадив звернутися до суду.

Хто повинен розглянути скаргу, і як вирішити спір?

Задача 6

Механізатор Тарасенко В.Т. о 20 годині повертаючись на тракторний стан через село після оранки заїхав до кума Прокопчика B.C. і по його проханню виорав йому огород. Після цього повечерявши зі спиртними напитками вирушив поставити трактор. Проізджаючи через греблю не справився ,з керуванням і заїхав у став, затопивши повністю трактор. Вранці трактор витягнули і відправили на ремонт. За час ремонту Тарасенку рішенням правління нарахували відшкодувати 350 гривень за повний ремонт трактора та 160 гривень як неотриманні прибутки за час простою. Тарасенко не погодився аз рішенням правління і звернувся до комісії по трудових спорах.

Як вирішити спір?

Задача 7

Водій автомобіля ГАЗ-53 «Молоковоз» здавші молоко і повертаючись до господарства на дуже слизькій дорозі (покрита льодом) не справився з управлінням автомобіля і наїхав на електроопору, при цьому дуже пошкодив автомобіль. Правління господарства визнало водія повністю винуватим у аварії і винесло рішення провести ремонт автомобіля за рахунок водія.

Водій звертаючи увагу на вище зазначені обставини не погодився з рішенням правління і звернувся до комісії по трудових спорах.

1. Як вирішити справу?

2. Якщо водій не погодився з рішенням КТС, де можна оскаржити рішення комісії?

Задача 8

Виконуючи свої службові обов'язки, сторож агрофірми «Світанок» Васильчик A.M. заснув, в результаті недогляду загинула тільна корова. Правління господарства винесло рішення про стягнення з Васильчика 600 гривень як вартість корови та 100 гривень за теля.

Васильчик не погодився з рішенням правління і звернувся до районного суду. Суд відмовив у прийомі позовної заяви.

Як вирішити справу?

Задача 9

Під час проведення робіт по травленню гризунів на свинофермі с\г підприємства «Райдужний» в результаті недогляду свинарки Мережко В.В. отруїлась доросла свиня та двоє поросят. Правління господарства винесло рішення зобов'язати Мережко повернути господарству рівноцінних тварин, або сплатити їх вартість у двократному розмірі за комерційними цінами, які склалися на момент відшкодування.

Мережко відмовилась відшкодувати збитки мотивуючи це тим, що в неї вдома немає таких тварин, а ціни дуже завищені і подала заяву до комісії по трудових спорах.

Як вирішити справу по суті?