Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекоменд Практика МС 2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
302.08 Кб
Скачать

Програма

виробничої практики студентів

у фінансових органах

Ознайомлення з організацією роботи фінансового органу, його структурою, функціональними обов'язками та правами працівників.

Головне фінансове управління Облдержадміністрації

Бюджетний відділ

Ознайомитись з організацією роботи бюджетного відділу, функціональними обов’язками його працівників.

Привести аналіз затвердженого обласного бюджету на поточний рік: охарактеризувати склад, структуру доходів і видатків, бюджету в цілому та в розрізі окремих видів і статей, показати питому вагу закріплених доходів і порядок їх використання.

Вивчити процедури (порядок, строки) складання і затвердження бюджету, його поквартальної розбивки, розпису доходів і видатків на рік, внесення доповнень і змін в затверджений розпис доходів і видатків бюджету.

Ознайомитись з порядком і особливостями взаємовідносин між бюджетами з метою їх збалансування, вивчити методи збалансування місцевих бюджетів.

Вивчити порядок складання індивідуальних кошторисів установ невиробничої сфери (дитячі дошкільні установи, загальноосвітні школи, школи-інтернати, установи охорони здоров'я, заклади культури) та порядок складання зведеного кошторису видатків на освіту, охорону здоров’я, культуру.

Ознайомитись з умовами і порядком нарахування і виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Вивчити порядок фінансування бюджетних організацій, установ, розглянути права та обов'язки розпорядників коштів. Звернути увагу на порядок фінансування непередбачених видатків по місцевих бюджетах.

Ознайомитись з порядком автоматизованої обробки інформації по виконанню бюджетів за доходами, способами збирання, нагромадження та захисту інформації, з технологічними схемами розв'язку основних задач бюджету, автоматизованими робочими місцями спеціалістів відділу.

Відділ доходів і цінних паперів

Ознайомитись з організацією роботи відділу, функціональними обов'язками його працівників.

Вивчити методику складання прогнозних розрахунків найважливіших видів доходів бюджету (податку на додану вартість, акцизного збору, податку на прибуток, плати за землю, прибуткового податку з громадян).

Вивчити принципи, методику аналізу надходжень доходів в процесі виконання бюджету.

Провести аналіз місцевого бюджету по доходах за минулий рік.

Ознайомитись з роботою фіноргану з питань контролю за випуском, та обігом цінних паперів (в тому числі в процесі приватизації державних підприємств):

- реєстрація емісії цінних паперів;

- контроль за обігом цінних паперів;

- контроль посередницької діяльності на ринку цінних паперів.

Ознайомитись з порядком автоматизованої обробки інформації по виконанню бюджетів за доходами, способами збирання, нагромадження та захисту інформації, з технологічними схемами розв'язку основних задач бюджету, автоматизованими робочими місцями спеціалістів відділу.

Відділ фінансування підприємств комунальної власності та апк

Ознайомитись з організацією роботи відділу фінансування підприємств комунальної власності та АПК.

Розглянути порядок фінансування підприємств ЖКГ на благоустрій і капітальний ремонт житлового фонду. Ознайомитись з порядком виплати компенсацій підприємствам автотранспорту, порядок державного регулювання цін на паливо, дотацій по ЖКГ, дотацій по шкільних їдальнях.

Розглянути порядок планування та фінансування капвкладень по господарствах держадміністрації.

Ознайомитись із складом, структурою та динамікою видатків бюджету по фінансуванню сільського господарства та охорони природи.

Відділ фінансування місцевих органів

управління та адмінорганів

Ознайомитись з організацією роботи . відділу фінансування місцевих органів та адмінорганів.

Вивчити склад, структуру та динаміку видатків на управління.

Взяти участь в перевірці витрачання коштів на утримання апарату управління в одному із управлінь (відділів) облдержадміністрації.

Відділ з питань фінансування соціального

забезпечення і програм соціального захисту

населення

Ознайомитись з організацією роботи відділу з питань фінансування соціального забезпечення і програм соціального захисту населення, функціональними обов'язками його працівників.

Вивчити порядок виплат допомог і компенсацій різним категоріям населення з бюджету.