Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекоменд Практика МС 2010.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
302.08 Кб
Скачать

Програма виробничої практики студентів в органах Державного казначейства України

  1. Загальне ознайомлення з роботою управління (відділів) Державного казначейства

Структура відділення казначейства, функції його відділів. Нормативні документи, які організовують та забезпечують роботу казначейства.

Взаємозв’язок та співпраця казначейства з банківською системою, податковою адміністрацією, фінансовими органами.

Склад і структура клієнтів Казначейства. Організація обслуговування клієнтів.

  1. Основні принципи організації фінансування через Казначейство.

Ознайомлення з порядком роботи через єдиний казначейський рахунок.

Порядок відкриття, ведення і закриття реєстраційних рахунків розпорядників коштів. Документи та документооборот, що виникають у зв’язку з обслуговуванням реєстраційних рахунків та єдиного казначейського рахунку. Положення про єдиний казначейський рахунок та інструкція про відкриття реєстраційних рахунків.

Підготовча робота для організацій фінансування розпорядників коштів (заведення мережі розпорядників коштів, кошторисів витрат на розписку видатків).

  1. Фінансування та оплата, витрат розпорядників коштів.

Ознайомлення з роботою відділу обліку лімітів видатків та контролю за виконанням кошторисів. Порядок доведення до територіальних органів Казначейства обсягів асигнувань, що виділяються з державного казначейства.

Організація роботи по проведенню фінансування в територіальних органах казначейства. Участь окремих відділів управління (відділення) казначейства в проведенні фінансування. Документальне забезпечення процесу фінансування з боку розпорядника коштів.

Порядок оплати витрат розпорядника коштів.

Контроль казначейства за цільовим та доцільним витрачанням коштів державного бюджету. Вивчити порядок формування звітності про видатки державного бюджету.

  1. Організація касового виконання бюджету за доходом

Ознайомлення з роботою відділу доходів державного бюджету. Порядок формування доходів бюджету. Коефіцієнти розмежування надходжень між державним та місцевим бюджетом. Співпраця казначейства, державної податкової адміністрації банків з приводу виконання доходної частини бюджету. Порядок проведення розподілу коштів що надійшли від сплати окремих податків. Оформлення результатів розподілу та проведення контролю за ним.

Ознайомитись з порядком формування підсумкової звітності про стан формування доходної частини бюджету.

  1. Операційне обслуговування розпорядників коштів.

Ознайомлення з роботою операційного відділу казначейства. Взаємодія казначейства з НБУ через єдиний казначейський рахунок та контроль роботи розпорядників коштів через реєстраційні рахунки.

Порядок проведення документів при забезпеченні роботи по ЄКР. Використання системи клієнт-банк. Перспективи розвитку казначейства як банківської системи. (Порядок відкриття та кодування номерів рахунків).

  1. Організація бухгалтерського обліку і звітності

Ознайомлення з роботою відділу бухгалтерського обліку і звітності

Ознайомлення з порядком ведення бухгалтерського обліку основних операцій по формуванню доходів та виконанню бюджету за видатками. Вивчити економічну класифікацію видатків та доходів. Вивчити інші функції відділу бухгалтерського обліку і звітності. Вивчити порядок розподілу надходжень від загальнодержавних податків і обов’язкових платежів між державними та місцевими бюджетами.

Ознайомитись з організацією зведеного бухгалтерського обліку руху коштів державного бюджету на рахунок Державного казначейства та складання фінансової звітності про стан виконання показників державного бюджету, здійсненням контролю за надходженням, рухом і використанням коштів державного бюджету та коштів державних позабюджетних фондів.

Вивчити порядок проведення контролю та ревізій діяльності розпорядників коштів.